Boerenverzet met tractoren bij provinsjehûs

LEEUWARDEN - Tientallen, mogelijk honderden boeren uit Friesland bezetten met tractoren de ingang van provinsjehûs en de Tweebaksmarkt in Leeuwarden.

Deel dit topic

Reacties

vrije boeren
SUPER
j h p
Zet hum op jongens. 👍
co co
Top .maar waar om roept zlto op om niet met de trekker naar den Bosch te komen bron nos jornaal 12.00 uur
Noknok
@co co provinciehuis staat bij de a2 ,afrit is niet zover rijden!
scooby-rosy
Voorzitter: NMV is ook te Leeuwarden. Ze zijn allen behoorlijk pist off. Zijn woorden: als je niet kunt besturen moet je thuis blijven en met je vrouw een kop koffie drinken. De gemoedelijke sfeer van 1 oktober is al aardig weg
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @scooby-rosy:
Ze zijn allen behoorlijk pist off

Logisch, de provincies hebben nog een extra schep op de maatregelen van Schouten gedaan en zo'n Kramer probeert z'n privé-hobbies er nog ff tussendoor te drukken.
Noordoost
@scooby-rosy met gemoedelijk bereik je niks, probeert lto al 30 jaar en zie het resultaat: de helft van de boeren verdwenen
+5
Skroefkelos
👍 , Je moet het ijzer smeden als het heet is.
+3
Super, alle natura gebieden moeten van de kaart, en al het andere neuzel moet ook stoppen.En laat RUTTE maar in indonesie blijven .
JohanvS
Goed bezig! 👍
+5
John Spithoven
Ik begrijp dat ze succes hebben daar in Friesland. Gefeliciteerd boeren, Kramer heeft bakzijl gehaald.

Wie is de volgende.
Coen
@John Spithoven , en nu ook doorpakken in politiek Den Haag, weg met dit kabinet en snel nieuwe verkiezingen met grootse steun voor een ander klimaat- en milieubeleid.
scooby-rosy
@John Spithoven We moeten afwachten Kramer is een dwarse hoor. Ik was heel blij met de juiste woorden van de oudere boer die sprak voor Kramer: Dit is niet alleen het probleem van de boeren wij staan hier voor de hele maatschappij om Nederland draaiende te houden
cs-agrar

(klik om te vergroten)

Zie alleen handtekening van die Kramer niet
Jack Rijlaarsdam
@cs-agrar Zet je trekker maar in het sop, maandag is Haarlem aan de beurt.
bio boer
@Jack Rijlaarsdam gewoon zo uit het werk kan ook wel in leeuwarden waren de boeren ook zo op trekker gestapt somigen nog met de overal nog aan 😉
Koeien boertje
Wanneer wordt er wat in Overijssel besproken?
Koeien boertje
@Farma_boerke wat ik als domme boer lees is dit middels schrijven al aangenomen.
Is hier dan niks meer tegen te doen?
Farma_boerke
@Koeien boertje
Quote:
Niet alle besluiten staan open voor bezwaar. Het moet gaan om een besluit met rechtsgevolgen. Met andere woorden: er ontstaat een plicht en/of een recht, er gaat een recht te niet of er wijzigt een verplichting. Tegen een beleidsregel en een algemeen verbindend voorschrift staat geen bezwaar open. Ook tegen de intrekking of de vaststelling van de inwerkingtreding hiervan kunt u geen bezwaar maken.

Dit besluit heeft volgens mij rechtsgevolgen voor individuele ondernemers (afname latente ruimte uit vergunning) en zou derhalve bezwaar mogelijk moeten zijn. Echter kan het ook zijn dat het besluit algemeen verbindend word verklaard en dan kan er geen bezwaar worden gemaakt.

UPDATED (foodlog commentaar foodlog.nl/artikel/…)
Afpakken van latente ruimte gebeurt als voorzitter van het Inter Provinciaal Overleg met een beleidsnota, in de wetenschap dat daar geen beroep en bezwaar tegen mogelijk is. Juridisch heet dat : "Detournement de pouvair" of te wel bot : machtsmisbruik. Dan nog : onder een inhoud,besluit en uitvoeren van een beleidsnota hoort Wet en regelgeving te zitten die voorheen via beroep en bezwaar is gevestigd. Dat garandeert in onze rechtstaat dat er goed gewogen wordt. Niets daarvan in dit geval.

Voer voor advocaten, die hebben zo wel broodwinning (mits ze het kunnen volgen)
oubi
@Koeien boertje 17 okt uitleg in zwolle door pr ov
Koeien boertje
@oubi ja uitleg zonder inspraak als ik het zo lees en zoals farma boerke ook beschrijft.
Zullen we dan nog met de trekker naar Zwolle gaan of heeft dat geen zin?
Als de kogel door de kerk is draai je dat niet meer terug
buorman
google.nl/url/…

2FVolgende-week-spoeddebat-Provinciale-Staten-om-intrekken-stikstofbesluit-door-gedeputeerde-Kramer-
buorman
Kabinet geërgerd over Friese stikstofdraai: 'Bijzonder'

google.nl/url/…
+1
Waldboerke
Ik vrees dat Johannes Kramer hierin heeft toegegeven om begrip te kweken en empathie te veinzen. Links en socialistisch NL zit hier mee in zijn maag en zal regelgeving er wel doordrukken, waarna Kramer mooi zielig kan gaan doen. Zie je wel boeren, ik wilde wel.. Ik vind Johannes Kramer een socialistische plucheklever, een gevaarlijk sujet. En daarmee is ook alles wel gezegd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tractoren en friesland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN