RIVM reageert op twijfels CDA - Radio EenVandaag

vooral rond 12.30 …………..verschil van factor 2 ??????

Deel dit topic RIVM reageert op twijfels CDA - Radio EenVandaag (nporadio1.nl)

laatste soldaat

Laatste  |  

Reacties

+2
Hoe Lul ik mij er onder weg
Het gaat om het beeld jaja dat heeft die wel goed mafkees
Pluto
Het beeld is al naar de kloten , het is nu zaak om te redden wat er nog te redden valt . En alles is geoorloofd , en laten ze daar nou net heeeel veel ervaring in hebben !!.
+6
Skroefkelos
Als ik het goed begrijp hebben ze een computer model dat berekend op een nog niet bekende / gecontroleerde manier de uitstoot in een gebied van alle bronnen. Dan.kijken ze of het eind totaal van de computer klopt met het totaal van het meet station .

Dus :
We laten met meerdere een scheet , en van wie ruik ik hem nou ?

Wat een waardeloze instelling dat RIVM

RIJKS INSTITUUT VOOR MALLE-PIETJES
+1
Detukkeroettwente
@Skroefkelos Enkel werkverschaffing. Eeen aanfluiting !!!
+1
Harry K
@Skroefkelos prima text volgende week 👍
+11
John Spithoven
Goed interview van Geesje.

Heel verhaal over modellen en depositie.

vraag: Als je depositie wilt meten op een bepaalde plaats, dan meet je alleen depositie op die plaats. Daar heeft concentraties in de lucht op een andere plek weinig mee van doen.

Als je de herkomst wilt meten van de depositie, dan meet je isotopen.

Voor een overheid hoort bij het maken van beleid geld geen rol te spelen om bovenstaande niet uit te voeren.

Het was voor ons allen een drukke dag Er zijn voor de organisatie grote stappen gemaakt.

Morgen meer.
+3
Harry K
@John Spithoven duidelijk.
Ik begrijp de journalisten wel welke hier voor de eerste keer induiken. Dan kun je niet verwachten dat deze direct de juiste vragen stelt.

De volgene, nog niet beantwoorde vragen moeten in deze aan de RIVM gesteld worden:

Hoe weet het RIVM precies welk deel van de gemeten stikstofdepositie in de natuurgebieden afkomstig zou zijn van de luchtvaart en welk deel van de landbouw?

En mag met een dergelijke onzekerheid ook úw inkomen worden bepaald?
+3
Skroefkelos
@Harry K over de vliegtuigen gaan ze zeggen dat NOx boven de 3000 voet weg waait.

Het juiste antwoord zal ik gratis geven dan hoeft RIVM geen dure extra kracht in dienst te nemen.

Er zijn 500000 vlucht bewegingen.op schiphol per jaar , dan nog lely stad , en eindhoven. Daarnaast zijn er nog tig die gewoon over nederland vliegen. Plus nog leger vliegtuigen

Als ze gemiddeld een uur boven nederland vliegen kriskras door elkaar keer het kerozine verbruik (ze tanken op schiphol ca. 12000000 liter per dag) met uitstoot co2 en nox en zwaveldoxide - want waarbij in de auto brandstof maar heel weinig zwavel meer zit is deze in kerozine ongeveer 40x hoger ( hier mag alles , ook veel fijnstof !! En ook nog adda tiven om bevriezing en vocht in de brandstof tegen te gaan , chemish geen.lekker goedje).

Maar goed als we het alleen ff over NOx hebben is dit gemiddeld ca 45 kg / uur per vliegtuig.

Omdat ze kriskrass door elkaar vliegen (drukte zal bij schiphol het grootst zijn) komt de depositie dus overal , hoe de wind ook waait , net zoals een grasmaaier robotje dus door kriskrass te maaien.ook overal het gras in de tuin maait.

Het RIVM (kan de letters bijna niet meer getyped krijgen) zegt dus dat de uitstoot van een vliegtuig boven 3000 voet wegwaait. En dus maar 1% bijdraagt aan totale NOx met 100% (pfff..) meet afwijking .

Ze hebben veel cijfers en letters gegeten , het verstand moet nog komen.
+2
Harry K
@Skroefkelos Dan zal ik de gratis vraag hierop stellen, scheelt weer dure advocaat😁
Wat is het onderzoeksnummer van het RIVM- rapport welke aantoont dat 0% van de stikstof emissie van vliegtuigen boven die 900 meter uiteindelijk neerkomt op de aarde?
sorry
@Harry K stel dat de emissie van schiphol naar boven en de veehouderij naar beneden wordt bijgesteld.....dan moeten er nog veel meer koeien weggesaneerd worden
Skroefkelos
@sorry dat denk ik toch niet , ze moeten de kosten en pijn maar leggen waar het vandaan komt , dat is eerlijk. Pecentage gewijs heb je gelijk. Maar ze kunnen ook het getalletje beetje ophogen naar waarden zoals in duitsland , next
cs-agrar
Quote Reactie van @Skroefkelos:
wegwaait.

?
+2
Detukkeroettwente
@Skroefkelos RIVM is de grrooooottttssste leugen fabriek van nederland !!!
+1
de Thijs
@Detukkeroettwente Moet meteen denken aan de rol van de RIVM tijdens de Mexicaanse griep die was toen ook op z'n zachtst gezegd dubieus.
Koeien boertje
Daar is de NOS ook wel bij, alles klopt en de boeren zijn de grote vervuiling
Coen
@Koeien boertje , complete media is inmiddels niet meer onafhankelijk, verspreiden fakenews in opdracht van Dicriminatie66
+3
friesboertje
Ik heb even een stukje uitgetypt uit het radiofragment.
-------------------------

Verslaggever:
Een van de grote vragen die bij uw rekenwerk wordt gesteld is dat met name ook de luchtvaart zo'n heel klein aandeel heeft in de stikstof, de landbouw 46 procent, wegverkeer 6 en luchtvaart 0,1 procent ik als leek vind dat verbazingwekkend?.

Addo van Pul:
Eh sorry, ja dat kan, dat begrijp ik ergens wel, want zo'n vliegtuig dat stoot toch wel veel uit. Ja dat is natuurlijk maar op een bepaalde plek
Dat is eh, die emissies vinden natuurlijk maar eigenlijk lokaal plaats. Voor de rest is zo'n vliegtuig natuurlijk vrij snel weg, om maar zo te zeggen.


Verslaggever:
Maar klopt de meting dan wel?

Addo van Pul:
Ehh, de meting, 'k bedoel, in dit geval zitten daar de emissie-cijfers van de luchtvaart in,
om maar zo te zeggen.
In dit geval dus voor het aantal dat naar schiphol plaatsvindt en wat de vliegtuigen uitstoten.
Dat zijn dus de emissies, dat gaat dus het model in. En uiteindelijk de uitkomst, wat wij kunnen valideren, wij kunnen natuurlijk niet specifiek luchtvaart checken of landbouw etcetera. Alle sectoren worden in het model gebruikt en het resultaat vergelijk je met metingen. Dus we kunnen alleen kijken of het totaal klopt. En de vergelijking zit zeg maar in
of dat die uitstoot van die luchtvaart goed is.
+1
karrel
@friesboertje Lijkt me goed dat dit fragment onder de aandacht komt bij Jacco Geurts en andere politici. Het is niet gezond dat half Nederland plat ligt op basis van dit model. Met zoveel aannames. En wat ze zelf niet kunnen uitleggen.
Wellicht goed dat dit in begrijpbare taal wordt overgebracht op de burger. Dan krijgt je zeker meer begrip voor de staking van volgende week bij het RIVM
+1
Jannus
Quote Reactie van @friesboertje:
Ehh, de meting, 'k bedoel, in dit geval

Deze man lult echt voor zijn leven om zijn baan veilig te stellen maar denk dat iedere nuchtere nederlander die dit kulverhaal hoort totaal geen waarde meer hecht aan de politieke beeldvorming
+1
Hans van Bergen
Het is echt de moeite waard om dit eens terug te luisteren. Radio Moskou kun je de NOS beter noemen. Het RIVM krijgt uitgebreid de ruimte om zich onder de beschuldiging uit te fantaseren en KRIJGEN GEEN ENKELE KRITISCHE VRAAG. De andere partijen worden helemaal doorgezaagd. Conclusie; RIVM is super
+1
jan w
Ze hebben het over 6 meetpunten, waarvan er die 2 , 1 in brabant/limburg en 1 op de veluwe. niet meetellen in hun berekening.
Waar staan die 4 anderen? En zijn die representatief voor de rest van Nederland.

denk dat er snel metingen moeten komen in natura 2000 gebieden middels isotopen. Dan kunnen ze tenminste werkelijk bepalen waar nu de vervuiling vandaan komt.

Toch raar , dat die 2 meetpunten nu opeens niet meer meedoen.
Skroefkelos
@jan w en dan wil je niet weten hoeveel die meetpunten gekost hebben , en het RIVM is verantwoordelijk geweest voor de locaties van die punten , als er dan al twee van de 8 (waren er 8 volgens mij ipv. 6) fout staan dan is het RIVM dus incompetent. En Carola moet daar eens snel op inhakken en er een stel de laan uitsturen daar bij het RIVM !

Bij een normaal bedrijf was je toch allang ontslagen als je er zo'n zooitje van maakt . En hier heb je het over lands belang ! Ongeloofelijke prutsers zijn het !
diezel
Quote Reactie van @Skroefkelos:
en het RIVM is verantwoordelijk geweest voor de locaties van die punten

Dat meetpunt op Proefboerderij Vredepeel een nevenvestiging is van Wageningen UR zal vast wel toeval zijn. Toch? 😞
Skroefkelos
@diezel ja ik weet dat Wageningen er aan.mee heeft gewerkt , maar dat is net zo erg dat zo'n Universiteit zo'n.blunder maakt voor lands belang
+1
laatste soldaat
@jan w T is ONGELOOFLIJK dat hierop beleid is/wordt gemaakt , t gaat niet om miljoenen maar miljarden , ik voorzie een kabinetsval.
Coen
@laatste soldaat , de politiek heeft destijds aan EU toch zelf zoveel N2000-gebieden met zoveel flora en fauna aangewezen? dan moet je je er ook aan houden.

nu nog elimineren van die gebieden en planten/dieren zal een grootse opgave worden.
laatste soldaat
@Coen N2000 gebieden opdoeken ??? Nee natuurlijk niet
+4
Skroefkelos
Ik kan nogmaals niet begrijpen dat Carola er niet op in hakt , 50% bij RIVM direct ontslaat (wie de bal kaatst .....) en het beleid per direct in de prullebak dropt , dan.met mesdagfonds samen nieuwe meetpunten inrichten , RIVM krijgt daarna regelmatig controle van mesdagfonds en een aantal agrarieers (we zullen de rollen eens omdraaien) dan over een aantal jaren kan er een onderbouwde conclusie gemaakt worden. En wat betreft Brussel , laat ze barsten als ze commentaar hebben, we hebben gewoon ff meer tijd nodig , laat ze naar de eigen soep zooi kijken daar in syrie , zeg gewoon dat je er anders uitstapt , trekken ze de keutel wel in anders valt het hele (dictator) zooitje uit elkaar.
dewittemotor
@Skroefkelos Als dat RIVM door de mand valt, is Schouten haar baan kwijt en is de chaos helemaal niet meer te overzien
kwarkje
@dewittemotor dat valt wel mee
Niet zo overdrijven
+3
Realisme
@kwarkje mocht dat gebeuren denk ik dat we als landbouw ons hard moeten maken om Carola op haar post te houden en haar de probleem op te laten lossen. Als er 1 zich op dat moment bedonderd voelt is zij het wel. Geef haar dan ook de beste kans om af te rekenen met dat zooitje
Realisme
@Realisme schopt ze er misschien ook wel een zooitje van LNV er uit🙏🏻
spotmelker
@Realisme dat zal zo 1, 2, 3 niet gebeuren. We moeten zolang er niets verandert én mass stoppen met allerlei verplichtingen. Bijvoorbeeld dat niemand nog de aanvullende gegevens van de mestboekhouding instuurt.
scooby-rosy
@spotmelker Ik ben het er wel mee eens gewoon stoppen met al die onzin regels. Wat had ik dat destijds graag met de fosfaatrechten kliek gedaan.
Jan S
Quote Reactie van @Realisme:
Geef haar dan ook de beste kans om af te rekenen met dat zooitje

Whisfull Thinking. Op 1 oktober had ze een kans, omdat ze dan de Nederlandse bevolking achter haar had staan. Die kans is verkeken Als ze nu haar mond open trekt dan gooit dat zooitje haar eruit. Of ze moet een stille zijn, dan kun je je mond niet open trekken zonder je zelf te verraden.
+3
Albert Altena
Beste mensen.
Het staat niet te wijzen naar andere sectoren zoals de luchtvaart.
Wij hebben te maken met ons eigen probleem.
Benadruk de opname door het voedsel voor de dieren en is het wel echt schadelijk voor de natuur.
Daarnaast de verschillende normen met het buitenland en al dan niet betrouwbare metingen.
Genoeg dus om je sterk voor te maken.
+1
Jaap40
@Albert Altena u gelooft niet in de vervuilende kracht van de luchtvaart? Grapjas 😂😂😂
Albert Altena
@Jaap40
Jazeker wel.
Maar een goede koopman maakt een ander niet slecht.
Altijd uitgaan van eigen kracht, anders wordt het allemaal veel te gecompliceerd.
Jaap40
@Albert Altena ach ach ach
We worden doodgewoon vernaggelt waar we bij staan.
Vindt het maar slappe hap met je van je eigen kracht uitgaan. Het is nu gestrekte been erin👊👊 rammen, tanden erin en niet meer loslaten
Jaap40
@Albert Altena is een trol
+1
Jan-T
@Albert Altena Wijzen is inderdaad niet goed.
Maar ieder normaal mens die denk bij de luchtvaart dat die echt wel vervuild.
Dan moet het toch beter uitlegbaar worden gemaakt door het RIVM.
Want lucht op 1 meter hoogte of 1000 meter hoogte waait gewoon door als het waait en als regen uit de lucht valt dan is het ook langs de 1000 meter hoogte gegaan en neemt het ook vervuilde stikstof uit de vliegtuigen mee.
Maar bij het RIVM gebeurd dit niet, Dat is toch heel raar.

Er zijn dingen gewoon niet goed in het programma, en als dat zo is dan kan je daar geen hele sector voor opofferen.
Dan moet je als overheid alles eerst uitzoeken en corrigeren om daarna er beleid op te maken met de juiste gevalideerde en aangetoonde meet data.
Maar dan moet je ook realistisch eisen hebben die ook mogelijk zijn om te halen.
Dan ook de stikstof opname van het gras toekennen aan de weilanden die het opneemt en de uitstoot ook correct bepalen, en daar blijft dan wat van over of er is te veel.

Maar maak van jou probleem niet mijn probleem als burger.
Skroefkelos
@Jan-T zo is het maar net Jan 👍
Albert Altena
@Jan-T
Ik zal het nog eens anders uitleggen:
Je staat voor de rechter vanwege inbraak. Dan moet je je het onschuld bewijzen en niet zeggen: "Maar die andere deed het ook". Dan ga je af.
+2
Harry K
Quote Reactie van @Albert Altena:
Ik zal het nog eens anders uitleggen:Je staat voor de rechter vanwege inbraak. Dan moet je je het onschuld bewijzen en niet zeggen: "Maar die andere deed het ook". Dan ga je af.

Je gaat niet af wanneer je een passant op straat bent en de dief drukt je zijn buit in je handen, waarop je onmiddellijk door de politie in de boeien wordt geslagen, gelijk de inputwaarde van 0,1% van de luchtvaart, in het model dat moet aantonen dat de boeren de grootste (46%) vervuilers zijn, niet klopt.
Skroefkelos
@Albert Altena jij bedoelt die andere deed het
kalverhouderij
Oehh wat jammer dat die niet meteen door had dat factor 2 100% is
+1
laatste soldaat
@kalverhouderij juist ! Dat is me nogal geen onzekerheidsfactor , als je dat toepast op die 46% van de landbouw ????? En daarom vraag je je ook af , wat heeft commissie Remkes nu gedaan ???? Dr is gewoon een houtje/touwtje rapport opgesteld SCHANDELIJK !!
Als boeren moeten we de druk dr op houden want dit is in en in triest en de gevolgen zijn nu al niet te overzien , dus elke actie ook , ik doe mee .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden cda en rivm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!