Minister Schouten over stikstoftwijfels: ‘Meer meetpunten nodig’

Originele beschrijving

Minister Carola Schouten van Landbouw wil dat er meer meetpunten in Nederland komen om de neerslag van stikstof te meten. Ze reageert daarmee op kritiek van regeringspartijen CDA en VVD, die twijfelen aan het rekenmodel van het RIVM.

Bronen

Minister Schouten over stikstoftwijfels: ‘Meer meetpunten nodig’
ed.nl
Schouten: meer geld voor stikstofmeting in natuur
boerderij.nl
Minister Carola Schouten wil meer meetpunten stikstof
bnr.nl
Minister Schouten over stikstoftwijfels: ‘Meer meetpunten nodig’
agri24.nu

Deel dit topic

tobias-venhorst

Reacties

+2
Adaptief boeren
Kijk begin van beetje beweging 🧐
+1
j h p
Laat Schouten haar maatregelenkeutel dan eerst maar weer intrekken.
+1
broeker
Bij elk riooloverstort een meetpunt!
Skroefkelos
@broeker ik zag net op het nieuws dat er een meetpunt strak naast een riool put staat en denk zon 150 meter van een boerderij. Doel was dat hij de boerderij uitstoot meet . Dit getuigt toch met de overtreffende trap dat ze ons willen bedonderen ! Welke 1,5 hersencel heeft dit verzonnen bij RIVM , en dat daar verder niemand wat over zegt ???? Management wat daar voor verantwoordelijk is gelijk de deur wijzen. En als ze meer meetpunten plaatsen dan dus niet alleen bij een boerderij , maar zoals eerder grnoemd overal ook op schiphol noem maar op , en zeker niet onbelangrijk op een paar "nul" plaatsen want dan kun je zien wat het verschil is tussen een stuk weiland bij een boerderij en op een.plaats waar nauwelijks menselijke invloed is , weet wat je meet ! Daarnaast kun je meetfouten elimineren door bv. Een aantal malen per jaar de geijkte sensoren tussen lage depositi en hoge depositie plaatsen te wisselen meet verschillen worden dan grotendeels opgeheven , leer mij die sensoren kennen !

Denk dat ik eens ff die facature bij RIVM bekijk , wil helaas niet werken bij zo'n muppet show afdeling pfff...
Pluto
@Skroefkelos Dat meetpunt boven de rioolput is al jaren een punt van discussie !!. Het maakte niets uit ????? het voegde niets toe ????
Skroefkelos
@Pluto kijk als dat meetpunt daar met verstand van zaken neer gezet was dan konden ze dat in drie zinnen onderbouwen , dat kun jij ook als je iets op je bedrijf doet , dan heb je daar over nagedacht , voor en nadelen overwogen , en.beslissing genomen. En als iemand dan vraagt waarom je het zo gedaan hebt kun jij dat zo uitleggen zonder er bij na te denken. Maar het RIVM heeft toen het tersprake kwam dit niet derdege kunnen onderbouwen , rare kronkel verhalen . En dat is nu precies het probleem als je de waarheid niet verteld. Als je liegt is het verhaal moeilijk , als je de waarheid verteld simpel. Ik vertrouw het RIVM met de minuut minder.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , schouten , cda , stikstof , vvd , rivm , nederland en meten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!