Werkgroep: belast alle uitstoot van boeren

DEN HAAG (ANP) - Een algemene uitstootheffing voor alle sectoren is de enige manier om de landbouw duurzaam te houden. In het klimaatakkoord werd door het kabinet na veel gedoe een CO2-heffing opgenomen voor de industrie, maar zo'n heffing is ook nodig om te komen tot kringlooplandbouw.

Deel dit topic Werkgroep: belast alle uitstoot van boeren (msn.com)

DEN HAAG (ANP) - Een algemene uitstootheffing voor alle sectoren is de enige manier om de landbouw duurzaam te houden. In het klimaatakkoord werd door het kabinet na veel gedoe een CO2-heffing opgenomen voor de industrie, maar zo'n heffing is ook nodig om te komen tot kringlooplandbouw.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+6
Bonne
Onzin! Alle sectoren doen het goed, hier hoort geen heffing bij maar een beloning in de vorm van goede prijzen in plaats van bijvoorbeeld een mercosur-deal. Mijn mening is dat we over geen enkele vorm van reductie of kringloop moeten praten of compromiseren. We doen het super, de bal ligt nu bij andere sectoren. Daarnaast is het noodzaak dat de politiek duidelijk heeft waar ze over praat. Wanneer ze regels bedenkt bij onderwerpen waar ze niks van snapt en waar geen duidelijkheid over en zinnige onderbouwing bij is zijn die regels geen knip voor de neus waard.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bonne:
Wanneer ze regels bedenkt bij onderwerpen waar ze niks van snapt en waar geen duidelijkheid over en zinnige onderbouwing bij is zijn die regels geen knip voor de neus waard.

Alweer: JUIST!! Boycotten dat hele gebeuren zolang men niks kan onderbouwen.
+5
puntertje
En let op; geen onderscheid lange en korte kringloop, geen rekening houden met afbraak methaan, vastleggen in de bodem negeren en dan een fictief rekenmodel waaruit de heffing berekend gaat worden. Ik wordt moedeloos van zoveel domheid binnen m'n eigen sector.
Voor de meeste sectoren zou zo'n knullig en dom advies reden zijn voor ontslag van de opstellers. Niet voor RFC, die nemen deze domoren in dienst.
+1
Kringloper
@puntertje zorg ervoor dat die gasten ophoepelen, het is toch jullie melkfabriek!
+2
George
Ja hoor ze weten het telkens nog gekker te maken tegen de boeren
Detukkeroettwente
Ja de praktijk moet en zal zich aanpassen aan de theorie, en da ga nie gebeurn, jammer maar waar.
Farma_boerke
Heffing obv welke cijfers? PBL, RIVM is allemaal 1 pot nat, boer moet bloeden obv verkeerde input.
Tevens gaat het hier nog steeds om bruto iitstoot, geen netto!
+3
vrije boeren
Betalen voor onze uitstoot ? Aan wie moet ik een rekening sturen voor mijn opname van stikstof door mijn grasland uitgestoten door ambtenaren industrie en vooral stinkstad Den Haag ? Stuur maar ff tikkie Rutte
+5
John Spithoven
@vrije boeren Voor stikstof is er al een factuurtje

veld-post.nl/artikel/…

En voor CO2 in de korte kringloop neemt grasland meer op dan dat we uitstoten.

Mevrouw Maij, uw voorganger bij RFC, meneer Buck, heeft de laatste jaren verschillende dossier verkloot. U bent nu 8 dagen werkzaam bij de mooiste en grootste coop van Nederland. U maakt al een slechte start, maar beter uw leven . Het kan nog.
KOC1981
@John Spithoven heb je het rapport ook gelezen John? vooraleer je haar beschuldigd van een slechte start? hieronder enkele stukken die toch ok zijn wat mij betreft:

*De open markt binnen Europa belemmert een eenzijdige adoptie van kringlooplandbouw in
Nederland. Het kan leiden tot mogelijke weglekeffecten (agrarische productie wordt naar het buitenland verplaatst) en toenemende import van niet-kringlooplandbouwproducten. Eenzijdige regulering die de omslag naar kringlooplandbouw stuurt, zorgt zeker op korte termijn mogelijk tot extra kosten en/of lagere opbrengsten voor Nederlandse boeren. Buitenlandse concurrenten zien zich daar niet mee geconfronteerd. Er is dan geen gelijk internationaal speelveld

*ruimte om te profiteren van koolstofvastlegging
John Spithoven
@KOC1981 Ja, heb dit gelezen. Kringloopgedachte werkt alleen voor interne markt of in eu verband, wordt vermeld in rapport. Zoals ik gisteren ook begon in andere topic. Verder moet de KLW verplicht als dashboard gebruikt worden.
De KLW en de rekenregels ken ik heel goed, van de lente onderzoek naar gedaan. Daar wordt niets over de koolstofkringloop in meegenomen, de korte kringloop.

Kringloopgedachte in eu verband is een utopie, dus alleen voor interne markt. Alleen dat is weer in strijd met grondbeginselen en, vrij verkeer van personen en goederen.

Dus samengevat, heffingen voor stikstof en co2 emissie en herverdelen aan de kringloopboer die het anders niet red in de vrije markt.

Dus herverdelen melkgeld! @KOC1981 graag reactie of mijn conclusie niet strookt met de inhoud van het rapport.
KOC1981
Msschien even de moeite nemen om het rapport te lezen vooraleer jullie allemaal beginnen te roepen. er staat in zonder gelijk speelveld, dus ook geimporteerd voedsel zelfde eisen/heffing heeft het geen zin.
Ook vastlegging van Koolstof als verdienmodel wordt genoemt.
dus er staan wel goede punten in, zal aan de uitvoering liggen.
John Spithoven
@KOC1981 Heb je de reactie van Carola al gelezen?😉

boerderij.nl/Home/Nieuws/…

Het rapport van mevrouw Maij mbt de heffingen mag de prullenbak in.😂😊😁
+1
KOC1981
@John Spithoven vind ik prima, maar dan moet ze ook stoppen met lullen over kringlooplandbouw. tis of gelijk speelveld wat betreft extra eisen, of extra eisen moeten betaald worden, of geen extra eisen. Meer smaken zijn er niet.
+1
John Spithoven
@KOC1981 We zitten weer op 1 lijn.
KOC1981
@John Spithoven dan denk ik dat de actie van 16 oktober toch gewoon bij Carola haar voordeur moet plaatsvinden.
Ze roept geen halvering van de veestapel en we gaan diegene die willen stoppen financieel helpen. Maar ze trekt er geen extra geld voor uit, terwijl er 1,7 miljard subsidie naar een biomassa centrale gaat

Ze heeft het de hele dag over kringlooplandbouw, laat een rapport schrijven wat daar voor nodig is, maar als ze dan zelf ook aan het werk moet is ze niet thuis.

Dus even bij Carola aanbellen. Boter bij de vis!
John Spithoven
@KOC1981 Mijn toestemming heb je. Maar ik vind het fantastisch wat de actie verders doen, maar heb er geen rol in.
hans1980
Twijfelde eerst beetje over nut actie 16-10 maar het is terdege nodig !!
Kringloper
@hans1980 Druk op de ketel houden!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , industrie , boeren , duurzaam , uitstoot , kringlooplandbouw , den haag en klimaatakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!