Illustratie van: Alex Miedema

Groot onderzoek nodig naar bestrijding ratten: ‘Rattenplaag wordt groter in Nederland’



Originele beschrijving

De overlast door ratten zal de komende jaren sterk verergeren en qua omvang mogelijk vergelijkbaar worden met de overlast door de eikenprocessierups. Om die reden is grootschalig onderzoek nodig naar het gedrag van het beest. Doel is om daarmee beter te kunnen voorspellen waar en wanneer ratten opduiken om ze met die kennis beter te kunnen bestrijden. 

Deel dit topic

Reacties

Adaptief boeren
Klopt wel ja, is waar eldorado voor de ratten, buiten bestrijding is enorme papier winkel geworden als je de juiste licentie hebt
+7
Frans1
Dat klopt, het barst er al van in den Haag
+1
puntertje
Misschien een idee om aan de PvdD te vragen met een suggestie te komen. Die zullen wel iets mompelen van 'met rust laten, natuurlijk evenwicht, natuurlijke vijanden etc'. En vervolgens de schuld bij de bio 'industie' leggen.
+2
ted9
@puntertje Vangen en loslaten in den Haag of amsterdam zou een leuke actie zijn.
+1
sorry
@ted9 krijgen ze weer vers bloed in den haag
Erik!!1979
@ted9 in den Haag lopen er al genoeg 😢
knierp
@Erik!!1979
Ja, in den Haag (zitten)en lopen er al genoeg.
Hoe krijgen ze die toch opgeruimd?
wimpie61
Nog meer ratten krijg je ook meer stikstof en CO2 uitstoot
Hebben ze in Den Haag daar al rekening mee gehouden
Moeten ze nog meer boeren uitkopen vanwege de ratten
paul1
Terug naar middeleeuwen ?

(klik om te vergroten)

Pluto
Ik hoorde van de jachtopziener dat bij hem in de buurt de knaagdier bestrijder ander werk had gevonden .hij was hellemaal strontziek van de registratie , koste meer tijd dan het vangen zelf .
Hier geld het spreekwoord ,,De rat hoort in de stad. Daar vallen ook de meest doden onder de bevolking als het aantal uit de klauwen loopt . Is al eeuwen zo geweest en zal nu niet anders zijn .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ratten , kennis , beest en eikenprocessierups geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0