Alle leugens over stikstof en beleid op een rij gezet.

Feynman en/of Feiten – De Pokongranaat
De dubieuze rol van het RIVM in de stikstofgekte

Onze regels zijn ruim 400 keer strenger dan in Duitsland. Daar is meer dan 20 mol per hectare per jaar toegestaan, hier staat de streep al op 0,05 mol/ha/jaar. Het ministerie van I&W geeft al toe: 32% van de neerslag van stikstofoxiden en ammoniak in Nederland komt uit het buitenland. Als wij onze veeteelt ietsje over de grens gooien, wordt dat alleen maar erger. Nu al importeren we 61 miljard aan landbouwproducten.
Het PAS-systeem wilde per project een uitzondering maken, en daarmee per activiteit bepalen wat wel of niet is toegestaan. Het had het meest zorgvuldige systeem van de EU kunnen worden. Helaas afgekeurd, dus mag er niets meer. We willen een miljoen woningen bouwen voor 2030 omdat de bevolking jaarlijks met honderdduizend groeit.
Hoe bizar laag 0,05 mol per hectare per jaar is, blijkt als je gaat rekenen. Ik heb in de regeling nog niet gevonden of ze het element stikstof (N2) bedoelen die voor 78,5% in onze atmosfeer zit, of het atoom stikstof. Daardoor kan ik er een factor twee naast zitten, wat compleet verwaarloosbaar is bij de factor ruim 400 hierboven.
Ammonium (NH4+) weegt 18 gram per mol. Nitraat (NO3-) weegt 62 gram per mol. Gemiddeld 40 gram per mol. Bij ons plafond mag er 2 gram ammoniumnitraat per hectare per jaar op het land komen. Dat is een halve theelepel op twee voetbalvelden. De regels zijn nog extremer dan Thierry Baudet al inschatte.
Ik wil niemand op ideeën brengen, maar als iemand jaarlijks voor € 2,89 een busje van 100 gram Pokonpoeder koopt en dat zorgvuldig uitstrooit op een hectare Natura2000-gebied, dan overschrijdt deze milieuterrorist de norm al 23 keer. In ieder busje zit immers 45,7 gram ammoniumnitraat. (De 16% stikstof geeft 16 gram stikstof, daar komt nog zuurstof en waterstof bij.)

Ik heb altijd gedacht dat ANFO een groter probleem was. Maar nu we dit weten moet alle kunstmest bij alle bouwmarkten en tuincentra uit het schap. Moeten natuurgebieden met dienstplichtige militairen beveiligd worden tegen dumping van kunstmest & drugsafval. En moet er een zo groot mogelijke bevolkingsreductie komen door baby's op te eten.
Als je stikstofoxiden en ammoniak op 1 hoop gooit, krijg je iets heel moois. Stikstofoxiden vormen salpeterzuur, het ammoniak is basisch. Die gaan elkaar neutraliseren. Compendium voor de Leefomgeving schrijft dat de zuurgraad in de bodem met anderhalf procent is gedaald over een periode van 17 jaar, erkent dat de neerslag van zuren gedaald is en ziet vooral natuurlijke oorzaken.
De extra stikstofoxiden en ammoniak kunnen nog wel een ander effect hebben in Natura2000-gebieden. Sommige planten zijn afhankelijk van weinig ammonia en nitraat in de grond. Dit geeft ook kansen, rond een natura2000 gebied zou je planten kunnen kiezen die veel ammonia en nitraat hun omgeving halen en daarmee afvoeren, de meest kosteneffectieve maatregel.
Dat zie je ook terug in het luchtmeetnet, de beste scores zijn de achtergrondstations, zoals De Rijp-Oostdijkje, Cabauw-Wielsekade en Fijnaart-Zwingelspaansedijk. Alle drie midden op het platteland, tussen de boeren waar ons eten vandaan komt. Waarom moeten de boeren het meeste inleveren? Ze leven en werken in de schonere lucht.
Kijk je naar het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit, dan zie je eigenlijk een bijzonder informatief hoorcollege meetfouten maken. Diverse stations staan pal naast veestallen, of direct boven een rioolput. Die meet niet de algemene luchtkwaliteit buiten, maar vooral lokale riooldamp. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat de RIVM even helemaal los met het aanvullen van missende meetdata.
Het RIVM bepaalde ook depositie van ammoniak in Bargerveen met de COTAG installatie. De hoogste waarde werd gemeten in februari 2012, (p24 PDF) terwijl die ammoniak toen niet in de lucht zat. Vanwege een ongewoon strenger winter werd de mest pas na februari uitgereden. Dat is alsof je regen kunt meten, die nog niet gevallen is.

Het ministerie van I&W publiceerde een stukje propaganda. Weer de landbouwsector compleet verguisd met Hollywoodaccounting. Zo worden vliegbewegingen boven de 3000 voet (914 meter) niet meegeteld. Een Boeing 737 of Airbus A320 zit binnen anderhalve minuut na het opstijgen al boven dat plafond, binnen het rekenmodel worden alle vliegtuigen daarboven magisch aangedreven.
Dat is vreemd, omdat stikstofoxiden en ammoniak beide zwaarder zijn dan de rest van de lucht, en goed oplosbaar in water. Dit komt vanaf iedere hoogte netjes naar beneden. Als gas, of opgelost in regenwater. Misschien iets later, misschien iets beter verdeeld, maar dit rekenmodel kijkt bij die uitstoot even de andere kant op.
Het plaatje van vorige week bestaat alleen in computermodellen. Die scherpe verschillen zie je niet terug in het luchtmeetnet. Midden in de stad geeft hooguit drie keer zo veel NO2 dan de achtergrondstations. Het klopt niet met satellietmetingen, waar Amsterdam en Schiphol roder zijn dan Brabant. De theorie wordt afgewezen door de praktijk.
Er wordt overdag 40 microgram NO2 per kubieke meter gemeten. (Ruim beneden het maximum van 1910 microgram per kubieke meter die de ILO & WHO publiceren.) De 221 ton stikstofoxiden en 127 ton ammoniak geven samen 148 ton pure stikstof. Verdeelt over onze vier miljoen hectare 36 gram/ha/jaar. De vergunningsgrens is verwaarloosbaar bij de huidige neerslag.
Er bestaat een commercieel belang bij ingenieursbureaus om zo veel mogelijk onder deze stikstofregeling te laten vallen. Hoe lager de norm, hoe meer complexe milieueffectrapportages, hoe meer dure (preventieve) stikstofdepositieberekeningen. Zelfs voor gasloze huizen met een elektrische auto voor de deur, die lokaal niets uitstoten.
Allemaal risicoloos & repetitief draaien van hetzelfde Excelletje, tegen een vorstelijk uurtarief. Verzorgd door goedkope specifieke getrainde administratieve krachten. Binnen de kantoortuin de one-trick pony's, zonder behoefte aan een gedegen technische opleiding. De idiot savant die dit stikstofmodel gemaakt heeft, maakte een regenboog en vond de pot met goud.
De persoon die dit verzonnen heeft, creëerde een fantasiewereld en markt voor technische adviezen, maar gaat blijkbaar zelf met het vliegtuig met vakantie. Ik hoop dat er ook een plan komt wat we gaan eten. Want zelfs veganisten zijn afhankelijk van boeren voor hun granen, peulvruchten, tofu, noten en zaden. Of zijn ze nog jagers en verzamelaars?

In de originele tekst staan ook nog wat verhelderende afbeeldingen

Deel dit topic Een kudtkoekiewall. Omdat dat moet, van de kudtkoekiewet. (geenstijl.nl)

Jan S

Laatste  |  

Reacties

Jan S
En nog meer leugens:

Overigens nog iets vreemds: als ik op NOS (wrs RIVM) kijk, dan is de stikstofuitstoot van de luchtvaart 1,2 miljoen kilo. En als ik bij het cbs kijk: 'De luchtvaart stootte ruim 54 miljoen kilo aan stikstofoxiden uit in 2017. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale stikstofoxide-uitstoot door de Nederlandse economie ligt de laatste jaren bijna rond de 14 procent. De bijdrage van de luchtvaart aan de totale uitstoot van verzurende stoffen, in zogeheten zuurequivalenten, is bijna rond de 15 procent.' Gek hè?
De heisa is alleen maar veroorzaakt omdat er bouwprojecten stilliggen maar dat is helemaal niet erg. Komen er meteen een beetje minder mensen hiernaartoe.
+1
Melkboer16
@Jan S we moeten juist mensen kwijt! Alles wat gekleurd is en geen Nederlands paspoort heeft direct terug! Importbruidje ok maar dan ga je daar maar naartoe!
Als ik kijk naar dat programma van John Vd Heuvel over ontvoerd in het buitenland gaat dat bijna altijd over Nederlandse vrouwen die met zo’n halve aap kinderen hebben! Nou dan ga je daar ook maar wonen i.p.v. die kinderen weer terug halen met alle gevolgen op termijn!
+5
casev
@Melkboer16 volgens mij zou nederland er ook niet slechter op worden als we types zoals jij een trap over de grens zouden geven....
buorman
@casev
Mss heeft of weet George nog wel ergens een bootje......
+2
Dre van Helmond
@Jan S Deze hele heisa is opgezet om de veehouderij uit Nederland te verbannen door de dierenactivisten .Wim van Opbergen is er al 40 jaar mee bezig om de veehouderij uit de Peel te krijgen. Die is met de stikstofnorm op de natuurdoelen gekomen. Nu de Pas is afgekeurd wordt het duidelijk dat de stikstofnormen voor alle natuurgebieden geld ook de gebieden waar de veehouderij geen invloed op heeft.
Als alle veehouderij uit Nederland is het probleem niet opgelost
+2
Jan S
@Jan S Dat laatste zinnetje sta ik niet achter. We hebben niet te veel mensen in Nederland, maar te veel corrupte mensen in Nederland. En die corrupte mensen zitten voornamelijk in het besturende deel van Nederland. Politici, de top van de multinationals, hoge ambtenaren, de top bestuurders van instituten, de wetenschappers die frauduleus onderzoek verzinnen en ondersteunen om het beleid door te drukken, de top van ons rechtssysteem, rechters en openbaar ministerie, en de top van de main stream media.

NB Alles wat hier komt en zich netjes gedraagt heb ik geen moeite mee. Alles wat hier komt en ellende veroorzaakt meteen terugsturen. En geen vluchtelingen meer opnemen, zeker niet die via oorlogen waar de VS en de NAVO bemoeienis mee hebben. Opvangen in de regio en voor hen barmhartigheid betrachten, wat meestal neer komt op geld of goederen doneren.
Jan S
Quote Reactie van @Jan S:
n die corrupte mensen zitten voornamelijk in het besturende deel van Nederland. Politici, de top van de multinationals, hoge ambtenaren, de top bestuurders van instituten, de wetenschappers die frauduleus onderzoek verzinnen en ondersteunen om het beleid door te drukken, de top van ons rechtssysteem, rechters en openbaar ministerie, en de top van de main stream media.

Ik ben ten onrechte de banksters vergeten. Zij zitten aan de rop wat betreft corruptie en uitbuiting
Melkboer16
Kijk maar wat de gevolgen zijn,
Die Klaver is het gevolg van import en die komt ons nu vertellen wat we doen moeten! Als een Nederlander naar Marokko gaat en hij gaat zo tekeer dan is ie binnen no-time omgelegd voordat ie gevaarlijk wordt
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkboer16:
dan is ie binnen no-time omgelegd voordat ie gevaarlijk wordt

Dat kunstje kennen ze hier ook! Pim Fortuijn!
Jan S
Meer leugens van de man die ons allen verenigd:

Caroline van der Plas
‏ @lientje1967

Nee @TjeerdD66. Er komt niet 50 procent van het varkensvoer uit Zuid-Amerika. Slechts 8 procent van het varkensvoer bevat sojaproducten en die komen nu veelal uit Noord-Amerika. #boerenprotest


+1
Coen
@Jan S , list en bedrog door onze politici is schering en inslag, onderhand niemand kan dat meer tegenhouden
+6
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Coen:
niemand kan dat meer tegenhouden

Jawel hoor. Zoals ik al eerder zei: het broeit overal, dat komt vanzelf tot een uitbarsting die er niet om zal liegen.
Druk
@kanniewaarzijn
De complete media is tegen ons. Die is links georiënteerd en heeft hier de macht.
kanniewaarzijn
@Druk Weet ik, samen met de "onafhankelijke" "recht"erlijke macht. Toch gaan ze dit niet tegenhouden.
+1
Pluto
Een normaal bedrijf zou compleet overhoop worden getrokken op verdenking van fraude en misbruik van overheidsgeld als er zo met meetgegevens was gerotzooid . En hier vallen veel slachtoffers onder de bevolking en het voegt niets toe of maakt niet uit .
m uut m
Er is al een achtergrond depositie van 1700 mol per ha
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , winter , water , vreemd , duitsland , groot , goed , netjes , meter , probleem , auto , lucht , lager , verschillen , gas , zaden , granen , peulvruchten , bodem , vakantie , boeren , platteland , stikstof , brabant , ammoniak , kunstmest , rivm , nederland , buiten , grond , regen , eten , bouwen , uitstoot , eu , natuurgebieden , uurtarief , 2012 , goud , natura2000 , nitraat , regels , meten , installatie , maken , hoogte , schiphol , amsterdam , bizar , was , waterstof , Mol , 1 , weer , pas , buitenland en regenboog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!