Deepstate : halvering veestapel


briefjevanjan.nl/aan-d66-kamerlid-tjeerd-de-groot/

Deel dit topic

hans1980

Reacties

kanniewaarzijn
Precies.
+3
Zwaagdijk
@kanniewaarzijn heb een kennis die zit in de asielzoeker business en ze komen weer massaal binnen. Hij boert goed...
Er verandert niets het wordt alleen beroerder in dit land. Die Engelsen lachen ons over 10 jaar uit. Wat zullen ze blij zijn UIT EUROPA!!!
+3
Melkveehouder.
Hoe pijnlijk ook om te zeggen, maar hij slaat de spijker op zijn kop!
+2
groeier
De coalitie gaat in ieder geval de boeken in als vluchtelingen knuffel en klimaat bedrog kabinet. En de belastingen/btw en indirect OZB maar omhoog jagen. Wat staat ons nog meer te wachten?
kanniewaarzijn
Wat ik zo ontzettend treurig vind, is dat zo'n overheid een hele bevolkingsgroep jarenlang kan criminaliseren en naar beneden halen, omdat men wat grond nodig heeft om te bouwen (zegt men). In werkelijkheid gaat het om het feit dat Nederland en een aantal andere landen te welvarend zijn en men die welvarendheid in al z'n "goedheid" maar eens uit zal smeren over de landen die het minder goed doen. Hoe nobel! Zeker als je bedenkt dat de rekening van al die gulheid bij een kleine groep wordt neergelegd en de dames en heren die het bedacht hebben er geen kruimel minder om eten. Socialisme ten top!
Zwaagdijk
@kanniewaarzijn maar langzaamaan wordt het al armer hier.
Maar als je elke keer wat afsnoep valt het niet zo op. En de jeugd heb geen idee hoe het was. Over 30 jaar is het straat arm hier
+2
Erik!!1979
@Zwaagdijk dat denk ik ook. Ik vind het best triest als je ziet wat studenten nu moeten lenen terwijl diegene die nu het beleid maken alles voor niets gekregen hebben.
buorman
Quote Reactie van @Erik!!1979:
als je ziet wat studenten nu moeten lenen terwijl diegene die nu het beleid maken alles voor niets gekregen hebben.

Diegenen die nu het beleid maken bakken er niet veel van, mss dat een [financiële] selectie vooraf de kwaliteit van de toekomstige beleidsmakers wat omhoog krikt.
Als een aankomend student het al niet ziet zitten om in zichzelf te investeren, zie ik het niet zitten dat hij/zij op termijn het beleid gaat uitstippelen
Erik!!1979
@buorman dat is iets heel anders. Het gaat mij er in deze om dat er heel veel afgebroken is. Dat gebeurt heel langzaam. Daarom merk je het niet zo.
Jan S
Quote Reactie van @buorman:
Als een aankomend student het al niet ziet zitten om in zichzelf te investeren, zie ik het niet zitten dat hij/zij op termijn het beleid gaat uitstippelen

Het beleid is of wordt voor iedereen uitgestippeld en als je rüksichloze ambitie hebt, geen principes, geen moraal en goed kunt netwerken mag je het helpen om uit te voeren
de Tank
@Erik!!1979 niets mis mee, geeft ze de verantwoordelijkheid om serieus te studeren.
+1
Harry K
@de Tank Dat is wel zo, maar dat is positieve-korte-termijn-opvoedingshulp.
Daar staat echter een nog veel grotere negatieve-lange-termijn-opvoedingsmisser tegenover.
Je leert daarmee namelijk de jeugd dat het systeem van geld lenen prima en normaal is, zelfs als je niks hebt...

Zie het leenstelsel meer als het foute-stikstof-schoolboekje van de banken.
de Tank
@Harry K alles krijgen zonder tegenprestatie is opvoedingstechnisch ook niet zo'n sterk punt. Misschien moeten we studenten er vrijwilligerswerk voor laten doen in ruil voor een studie.
Harry K
Quote Reactie van @de Tank:
alles krijgen zonder tegenprestatie is opvoedingstechnisch ook niet zo'n sterk punt.

Helemaal waar. Maar dát stuk opvoeding behoort reeds gegeven te zijn vóórdat ze gaan studeren. Helpen bij een supermarkt, horeca of bij andere boer, want in die periode van hun leven luisteren ze per definitie beter naar een vreemde.

Voordelen o.a.:
Ze leren beter voor zichzelf op te komen.
Ze kunnen hun omgang met anderen verbeteren.
Ze doen ervaring op.
Ze zien beter in dat voor leuk werk school noodzakelijk is, waardoor ze iig niet minder gemotiveerd naar school gaan.
Jan S
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Socialisme ten top!

Je vergist je. Het is communisme. Enkel het sausje is democratie. Maar ja in de USSR hadden ze ook verkiezingen. Dus dat zegt helemaal niets.
groeier
@kanniewaarzijn
Het socialisme leeft nog volop in de EU. En ons kabinet maar met ze meelopen, stelletje sukkels. Al jaren een landbouwbeleid voeren waar honden geen brood van lusten. Criminaliteit oplossen hebben ze tot de dag vandaag ook enorm uit de klauwen laten lopen, zelfs onze bestuurders en banken zijn corrupt, plus de belastingdienst is totaal niet op orde.
Zwaagdijk
@groeier de Fransen hebben de macht. Engeland is er zeg maar uit. Dus geen tegenstem. We lopen aan de leiband.
Koeien boertje
@Zwaagdijk de Fransen hebben de boeren aardig hoger zitten
Zwaagdijk
@Koeien boertje die boeren gooien daar ook alles plat
Jan S
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
die boeren gooien daar ook alles plat

Je moet alleen dat plat gooien waar de politici en de overheid treft. De burger mogen er in principe geen last van hebben
robbies
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
die boeren gooien daar ook alles plat

en wat heeft het ze dusver gebracht?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!