Stikstof

In een dicht bevolkt land is er geen plaats voor natuurgebieden als er maar 0.05 mol depositie per ha op mag komen terwijl de landelijke emissie 0.15 mol per ha is. Dus landelijk is er op elke ha al 0.15 mol stikstof depositie.
we hebben dus een landelijk probleem en dat is zeker niet op te lossen door de veestapel te beëindigen.
Eigenlijk zijn er maar 2 oplossingen.
1 De doelstellingen van depositie stikstof natuur realistisch vaststellen.
2 Natuur een andere bestemming geven .

Deel dit topic

Reacties

+6
klompen
Ge woon de norm nemen die de Duitsers hanteren probleem opgelost
Pluto
@klompen of alle inwoners het land uit!!!.
Dre van Helmond
@Pluto Met een bufferzone van 500 km
cjw73

(klik om te vergroten)

Jan S
😀
Koeien boertje
Wat hanteren de Duitsers en Belgen dan?
cjw73
@Koeien boertje de Duitsers gebruiken 0.78 ipv 0.05 zoals hier.
Dre van Helmond
@cjw73 Dat is bijna 16 keer meer. En dan komt er in Nederland ook nog heel veel uit Duitsland.
KOC1981
@cjw73 wat ik me afvraag in de discussie over de verschillen tussen NL en Duitsland wordt door het ministerie (zie vraag en antwoord bij de brief van vorige week) gewezen op dat er een verschil mag zijn omdat de bronnen in Duitsland verder van de N2000 gebieden zitten.

Kan iemand met verstand van zaken uitleggen waarom dit een verschil maakt. De norm is toch uitstoot ten opzichte van het desbetreffende N2000 gebied. Dan zit de afstand,... daar toch al in verrekend? of zie ik dit verkeerd?

Misschien kan @john of @JanCees hier een juiste reactie op geven.
+3
Dre van Helmond
Ik weet er niet alles van maar we hebben geluk dat in de processen tegen de PAS heel Nederland met een stikstof probleem is opgezadeld.
Behoud de Peel is steeds bezig geweest om de veehouderij rond de Peel te verwijderen en de rest van Nederland bleef buiten schot. De linkse elite meende toen de veehouderij uit Nederland te doen ,maar nu zit heel Nederland met een probleem dat de veehouderij niet kan oplossen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN