Carola Schouten uitgelachen om Stikstof-tweet

Deze tweet werd gisteren door het Ministerie I&W uitgestuurd toen "landbouwminister" Carola Schouten in Nieuwspoort haar beruchte persconferentie hield. 😞
geenstijl.nl/5149882/…


Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
Arum
😀
hans1980
Klopt geen moer van
kwarkje
Fake News?
+1
Grasbaal
Mooi woord: "onverklaard', wat je niet meetelt is er niet:

Quote:
Vliegtuigen die bijvoorbeeld alleen Nederland overvliegen zonder hier te landen of op te stijgen, dragen dus wel degelijk bij aan de stikstofneerslag in kwetsbare natuurgebieden. Maar Van der Maas legt uit dat wanneer deze stikstof neerslaat, niet meer te achterhalen is waar die vandaan komt. Deze stikstofneerslag wordt daarom 'onverklaard' genoemd. Volgens Van der Maas is 10 procent van de stikstofneerslag in daarvoor gevoelige natuurgebieden 'onverklaard'. Dit is dus deels stikstof van overvliegende vliegtuigen, maar ook stikstof van andere bronnen.

Bron: nu.nl/nucheckt/6001989/…
christo2.0
Mesdagfonds gaat meten heb ik begrepen. Dan moet er toch iets te vertellen zijn over metingen die in het buitenland gedaan zijn en de uitkomsten daarvan. Zou ons enorm kunnen helpen om de opgefokte politici even flink af te rossen en te overtuigen dat het verstandig is om de eerste meetresultaten af te wachten. Of zou Seegers weer met zijn dikke vinger hebben staan zwaaien?
Farmer_
@christo2.0 Denk je dat ze daarop gaan wachten..........
christo2.0
Zwaagdijk
@christo2.0 😂😂natuurlijk niet.
+1
brabantboer1
Is allemaal berekend met de gegevens van meetstations die niet kloppen, formules die verzonnen zijn, vergunningen die juist wel vol staan, of juist niet, gemiddelde verwachte snelheden, verwachte gemiddelde uitstoot van auto's ect ect. In werkelijkheid is een afwijking van 30 tot 100 procent mogelijk.

Ja wat moet je hier dan nog mee.
klompen
@brabantboer1 kun je dus geen beleid opmaken dus doe dat dat ook niet
hans1980
@klompen dat hele stikstof verhaal is toch een farce maar ze kunnen de boeren er mooi een koppie kleiner mee maken
klompen
@hans1980 heb net op andere topic boerenjournaal gezien als je dat hoort wordt je in 1 keer veel duidelijk
@hans1980 GAAN WE DAT PIKKEN ??
Skroefkelos
Het lijkt er op in de grafiek dat vliegen het minste uitstoot , dus het zou beter zijn om juist zo veel mogelijk te gaan vliegen , niet met de auto van amsterdam naar eindhoven maar gewoom met een 737 , gelooft Carola dit zelf ook nog ? 🤔
kanniewaarzijn
Ministerie L (of I?) en W??
Skroefkelos
Weet iemand of er ook van deze grafieken zijn van bv. Duitsland , Belgie , Frankrijk.? Het zou interressant zijn om die te hebben want daar kan theortisch niet veel verschil in zitten.
+1
buorman
''Depositie is wat er aan ammoniak en stikstofoxiden neerdaalt op de grond''
In dit plaatje staat niet dat dit neerdaalt op natuur/N2000 gebieden.......
Het overgrote deel van de ammoniak die de landbouw uitstoot schijnt neer te dalen binnen geringe afstand van de bron, oftewel van de ammoniak die veestallen uitstoten daalt het meeste neer op boerenland en doet daar wat het moet doen; zorgen voor een goede gewasgroei
Jan-T
Denk dat de geloof waardigheid van onze regering en haar medewerkers staat ook op het spel staat.
De Nederlandse burgers geloven de verhalen die de Regering de boeren in de schoen willen schuiven steeds minder.
Alleen wanneer word en hoe word dat duidelijke gemaakt aan de verantwoordelijken.
Want op welke partij moet je nu bij de volgende verkiezing stemmen.
Ze zijn echt allemaal onbetrouwbaar en niet capabel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0