Let op, linkse rakker D66 Tjeerd de groot blijft de boel verdraaien.

De Groot sprak bij BNR radio en ontkende natuurlijk weer van alles. Bedoel, minder koeien houden per bedrijf is niet de oplossing. Met krimp krijgt een melkveehouder aanpassingen aan stallen ivm reductie stikstof nooit rendabel. Met andere woorden, met 40% krimp gaat de prijs van wat de boer voor zijn zuivel ontvangt niet omhoog, melk is melk.

Deel dit topic

Reacties

groeier
@kringlooplandbouw
Dat doen we al jaren en varkens en koeien zijn prima afvalverwerkers van bijproducten. Weet niet hoe dat met de kippen zit, maar dan is dat over de grenzen ook zo.
+1
Coen
@groeier , het is de makke van deze tijd 😞

trek daarom je eigen plan op basis van je eigen visie want het is allemaal en overal ‘list en bedrog’, alle Bestuurders verdraaien de boel.
groeier
Denk dat ook veel korrelmais naar de pluimveehouderij gaat, maar mais is juist een ideale grondstof om de N te neutraliseren. Snijmais voeren naast beweiden van de koeien werkt ook super ivm reduceren van de stikstofuitstoot.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0