Ganzen verjagen met laser

Aantal jaren geleden wat het even "hot" om met een laserlamp ganzen, spreeuwen enz te verjagen. De prijs was ook "hot"(duur). Hoe zijn de ervaringen nu qua levensduur, effectiviteit, nut enz. Of zijn er goede alternatieven die ook 1 km en meer aankunnen. Wish, Alilbaba, Amazon verkopen ook allemaal wel dat soort hobby spul maar levensduur en effectiviteit laat nog wel eens de wensen over.

Ben benieuwd!

Deel dit topic

Reacties

Sjaakiee
Jaren geleden eentje gekocht van de boer drachten.niet goedkoop volgens mij 275 euro.wel effectief kan 1.5 km vanuit keuken de ganzen verjagen.niet bij zonlicht dan werkt het niet.
cjw73
Voor spreeuwen in de stal werkt het super, die zijn zo weg. Ganzen vind ik minder effectief. Moet sowieso bewolkt zijn en op grotere afstand wordt de kans om ze in de straal te krijgen steeds moeilijker. Levensduur ? Geen idee de eerste werk nog steeds.
sjuu
@cjw73 Dus om spreeuwen te verjagen kan ik hem wel kopen ? ( de Boer Drachten) Is weer bar en boos op het moment.
cjw73
@sjuu ze zijn er hier binnen 20 tellen allemaal uit.
Pluto
Hier heb ik een keer bij volle maan de hond een licht t shirt aan getrokken !. Het dier liep heel rustig het land op en hapte links en rechts zonder stampij te maken om zich heen . Doe het niet weer !!. Een flink gat moeten graven ,,,het waren er te veel .
Melkboer16
@Pluto leg ze gewoon op de mesthoop en dan een bak mest eroverheen en ze zijn zo weg
IJsseldelta
Laserlamp van AliExpress, kost nog geen 2 tientjes en werkt goed tegen de ganzen en spreeuwen. Het moet wel bewolkt of tegen de schemer zijn.
van Ittersum
@IJsseldelta ja die ken ik en heb ik maar mbt die andere laserlampen , hebben die een toegevoegde waarde?
IJsseldelta
@van Ittersum Misschien de prijs?
van Ittersum
@IJsseldelta sws, maar ben niet zo gecharmeerd van deze lichtbronnen. Werking is onvoldoende

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0