Illustratie van: Thijs-4620

'Melkveehouderij kan de stikstofemissie nog flink beperken'

Uit projecten blijkt dat er in de landbouw door innovaties nog veel mogelijkheden zijn de stikstofemissies te beperken. De commissie Remkes adviseerde echter vooral de opkoop van veebedrijven. Dat kost mogelijk 300 euro per kilo reductie van de stikstofemissie. Om jaarlijks 1 miljoen kilo reductie te realiseren is tot wel 300 miljoen euro nodig. Met datzelfde geld zou je door een stimuleringsfonds voor alle melkveebedrijven tot wel 40 miljoen kilo reductie kunnen komen, meent Wim de Hoop van het Kennis Center Groene Groei.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Ok dus €300,- per kg NH3
Tinus
Dit zijn de oplossingen waar het kabinet op in zou moeten zetten. Nieuwe technologieën en kennis ontwikkelingen die we later weer kunnen verkopen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , melkveebedrijven en kennis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0