Fff opnieuw duscussie

Deel dit topic

Reacties

kwarkje
Essentieel om lto te doorgronden
Sorry voor henk
Sectorbelang gaat fff voor
+5
Henk Schoonvelde
FF de reacties net doorgelezen. Ik zal gezien de reacties wel niet helemaal duidelijk zijn geweest dus kom ik daar ff op terug en wis de vorige. Laat duidelijk zijn dat ik een prima tijd heb gehad in de vakgroep melkveehouderij en durf te zeggen dat daar 7 oprechte melkveehouders in zitten die knokken voor onze sector. Het mooie van een prikkebord is dat je je eigen mening kunt ventileren, in een bestuur moet je het met 7 meningen doen die ook nog weer worden aangestuurd door diverse belangen en achterbannen. Wanneer je denk dat in een bestuur 100% jou mening wordt overgenomen kun je je tijd beter anders gaan besteden. Wat de inhoud betreft van mijn bijdrage, daar sta ik achter. Wij moeten als sector echt gezamenlijk opstaan, je ziet gisteren ook in nieuwsuur. De politiek praat ons gewoon een stikstof , klimaat, financiële etc problemen aan. Laten het moment benutten om te komen tot een betere belangbehartiging voor onze sector. Zorg voor een sterk zuivel.nl met een nuchtere , kundige boerenstem erin.
Betreffende KLW, ook altijd een hot item op dit forum. Dat is een interessante spread sheet/database. Leuk voor bedrijfsvergelijkging en sectorrapportage. Vanuit mijn perspectief niet geschikt voor afrekenen zoals de belastingaangifte of drastische melkgeld herverdeling. Want als de input niet klopt klopt de output ook niet en heb je er als bedrijfsvergelijking en sector niks meer aan.
Dat zou zonde zijn. Een bepaalde sectorrapportage hebben wij nodig als sector om een antwoord te hebben op de klimaat, ammoniak, stikstof discussies.
Mijn grootste frustratie als kleine MKBer is dat ik veel geld zie verdwijnen zie rond klimaat, bodem en bodem projecten. Ik denk dan, ga daar bejaarden van verzorgen of maak de belasting lager.
Tot zover
huske
@Henk Schoonvelde in een bestuur moet je het met 7 meningen doen die ook nog weer worden aangestuurd door diverse belangen en achterbannen. 

wil je die zin eens toelichten?
jan.1
Quote Reactie van @huske:
in een bestuur moet je het met 7 meningen doen die ook nog weer worden aangestuurd door diverse belangen en achterbannen. wil je die zin eens toelichten?

Jouw papa/mama hebben jou niet voor nix een naam gegeven toch!
huske
@jan.1 zitten zeven melkveehouders in vakgroep melkveehouderij. hoeveel belangen moet je dan bedienen en dan heb je toch maar 1 achterban?
kwarkje
@huske Willeke zei
Krimp gaan we niet doen
Krijgt Rfc te weinig melk
Duidelijk wie de baas is
+4
Henk Schoonvelde
Deze reactie heb ik gepost nadat ik doorkreeg dat mijn statement vrij werd vertaald als een anti lto statement. Jammer dat je deze dan ook niet plaatst. Selectief plakken of zoiets..
Verder reageer ik hier niet meer op alvorens je niet bereid bent om onder je eigen naam anderen probeert zwart te maken. Zielig, simpel en laag bij de grond, neem dan een voorbeeld aan |Wieberen, Jan Cees , John , Wilco of andere opiniemakers op deze site. Dan heeft je reactie ook waarde.
HenkK
Prima verhaal Henk. Zo werkt dat in een bestuur! Bedankt voor je inzet!@Henk Schoonvelde
kwarkje
Het gaat om de inhoud
Die is discussie waard
Welke waarde jij benoemd
Mag je zelf weten
Ik zie een tendens
kwarkje
@kwarkje wist niets van verschillende versie
Sorry voor de verkeerde
Waarom moest de goede dan er af
Snap er niks van
+2
dewittemotor
Dat gewiste stukje laat niets aan de verbeelding over. Er is niets mis mee om met iets te stoppen, waar je niet achter staat en dit dan eerlijk aan de leden uit te leggen, Henk. Niet voor schamen nu. Dit zouden er veel meer moeten doen. Bijvoorbeeld die ledenraadsleden van RFC. Stap gewoon op als je het niet met het beleid eens bent. dan maak je tenminste een statement
jan w
@dewittemotor
15 jaar geleden vertelde een corncerndirectielid dat de nieuwe ledenraadsleden wel zo gehersenspoeld werden dat ze allemaal dezelfde kant op gingen kijken.
Noorderling
Quote Reactie van @dewittemotor:
Stap gewoon op als je het niet met het beleid eens bent. dan maak je tenminste een statement

En wat lost dat op?
Heb je bij de volgende obstakel een kritisch lid minder in de ledenraad en weet je zeker dat het erdoor gedrukt wordt. Trek met elkaar op, zoek bondgenoten, en helaas zal het niet altijd lukken om je zin door de drukken, dan moet je lekker gaan zelfverzuivelen en kun je 2man in dienst nemen.
+1
verbi
@NoorderlingHeb ook in de ledenraad gezeten en ben uiteindelijk opgestapt omdat ik het niet eens was . Je denkt toch niet dat ik iets met passie ga verdedigen omdat mijn mede raadsleden het oke vinden. Kreeg alle bagger over me heen van leden en was het gewoon met ze eens maar moest het beleid verkopen van de raad.Nou daar pas ik voor dat zouden er meer moeten doen maar het verdiend zo lekker he....
Jan S
😀
+1
kwarkje
Heb niets tegen Henk
Was heel blij met zijn stuk
Was tenminste eerlijk
Boerengeld naar de kloten
Daar ging het om
Dat moet stoppen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0