Illustratie van: Sammy2004

Remkes: haast maken met sanering

Hup koop die boeren uit en snel een beetje. Liefst binnen een week of 2. Tjonge jonge, voir een liberale VVD-er die marktwerking hoog in het vaandel heeft trekt Remkes wel een hele sociale pet op.

Originele beschrijving

Remkes maant kabinet om haast te maken met besluitvorming over de sanering van de veehouderij.

Deel dit topic

Reacties

+9
broeker
Volgende actie met zn alle met de kunstmeststooier de n2000 gebieden in. Probleem ook opgelost, geen stikstofgevoelige vegetatie meer!
+1
KuikenenKoe
@broeker
De ploeg er in lijkt mij beter
+3
pietjepuk
Als ze met een hele grote zak geld komen zie ik het probleem niet. Zolang het vrijwillig is. Schouten heeft aangegeven geen gedwongen halvering veestapel. Vrees alleen dat de overheid het al snel veel geld vindt.
+1
Weidezicht
@pietjepuk een gedwongen 25 korting is ook niet gewenst, maar dan heeft ze niet haar belofte gebroken. Was een nelofte van niks, maar in het vuur van de dag, gingen we snotver nog juichen ook. Die politici zijn zo uitgekookt. Ze zijn na afloop met ze alle wezen eten moet je maar denken. Laat die boeren maar ff stoom afblazen vandaag, morgen steken we ze alsnog in het pak.
demelkboer
@pietjepuk 40% reductie van de veestapel is ook een boel.

Het plan tjeerd is ook niet zo Alleen moet je dan wel een heeeeeeele grote pot maken
+3
puntertje
Hij erkent dat er in het dossier nog veel vragen zijn. “We constateren dat we een hele hoop niet weten. De effecten van getroffen herstelmaatregelen, de effecten van sommige bronmaatregelen. Dat is een handicap in deze discussie en aanpak. Daar gaan we verder naar kijken”, zegt hij.
Maar wel snel wat maatregelen treffen ja!

Stelletje halve zolen.
+5
KuikenenKoe
@puntertje
Eigenlijk staat er dus gewoon we hebben geen idee waarmee we bezig zijn maar we doen maar wat.
Dat er dan maar wat boerenbloed moet stromen is in dit geval niet anders
+3
Pluto
@puntertje Je moet wat als politiek !!. Als blijkt dat landbouw NIET de boosdoener is ,,en daar begint het inmiddels toch op te lijken ,, dan komt de bouwsector nooit meer op dreef !. Dus wat er ook gebeurt ,, die sanering moet zo snel als mogelijk is opgestart worden voordat het echte onderzoek klaar is . Achteraf kun je dan makkelijker zeggen als we toen wisten wat we nu weten hadden we anders beslist .
+1
Jannus
Quote Reactie van @Pluto:
Je moet wat als politiek !!. Als blijkt dat landbouw NIET de boosdoener is

Hier in het dorp gonst het als je met de trekker erdoor rijd en elke burger steekt het duimpje op,hoezo ben je dan als politiek nog geloofwaardig in het land.

Bij verkiezingen gaat er koppen rollen als werkelijk uitkomt hoe de hooivork aan de steel zit
kanniewaarzijn
@Pluto Goed gezien!!
+2
jan.1
Ze zijn toch helemaal van de pot gerukt in dit land,18000 bouwprojecten liggen stil ,vergunningen worden niet meer afgegeven en dat alleen om stikstof.En dat komt zomaar ineens uit de lucht vallen!!Heeft nu niemand dit zien aankomen....
Als ik het allemaal goed begrijpt moeten nu de boeren dicht bij een natura 2000 gebied onteigend worden voordat er weer gewerkt mag worden in dit land!weten we met z,n allen wel wat dat gaat betekenen!
In Den Haag forceren ze een ongekende financiele crisis onder onze ogen,we staan erbij en kijken ernaar!

Wie grijpt er in!!
+7
Frans1
@jan.1 crisis? We glijden af naar communisme, de groene maffia is bezig met een staatsgreep.
Waar is Wiebren nu met zn rechten van de mens die zo zwaar wogen bij de p rechten? Werkelijk eigendom wil men gewoon over nemen en dan overdragen aan NM. Over een aantal jaren het lijntje weer wat om en het gebeurt weer, het is ongekend dat men deze kant op wil
+2
kwarkje
@Frans1 wiebren en NM werken samen aan onze toekomst
+2
buorman
Quote Reactie van @jan.1:
Wie grijpt er in!!

Ik begin;
Bouw Cambuur stadion in Leeuwarden ligt stil ivm de stikstof perikelen en de depositie daarvan op een natura 2000 gebied.
Nu wil het toeval dat ik zeer kort bij datzelfde N 2000 gebied zit en zij willen bouwen op een afstand van 60/70 keer zover.
Welnu als zij graag willen bouwen, kunnen ze wel wat emissie/depositierecht van mij huren voor 1 of enkele jaren.
Kunnen zij mooi bouwen en houd ik wel 1 of enkele jaren wat minder vee.
Slechts 1 voorwaarde; ik wil er leuk beter van worden en alle ja alle directe en indirecte kosten zijn voor rekening van de club/gemeente/provincie.
+2
mlkvhoudr
@buorman wel een skybox in de vorm van een trekker er bij in bedingen he
+1
buorman
@mlkvhoudr
Moet ik er wel een pachter voor zoeken, ga daar zelf niet ruim anderhalf uur naar 22 gekken zitten kijken 😃
+2
Kempenaar
@buorman die stikstof van jou komen ze gewoon stelen
buorman
@Kempenaar
Vertel....
Bron?
Hans van Bergen
En n.1] Het is weer net als in de jaren 30 en 40 in Duitsland. Er zijn problemen en die zijn allemaal de schuld van een kleine bevolkings groep. Toen de Joden de zigeuners en de homo sexuelen. Nu de boeren. Je zag Abutaleb bij beau. Hij brulde 'We moeten 1 miljoen huizen bouwen'. Aan tafel oa Erik Luiten uit Aalten. Wij zijn daar wel es geweest met de studieclub. Dat is f#cking ver rijdenTis vlak bij de duitse grens. WAT HEEFT ERIK LUITEN TE MAKEN MET HUIZEN IN ROTTERDAM EN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Precies geen ene mallemoer en toch werd hij erover aangevallen. Hoe zouden ze da trouwens in Marokko doen??
sorry
Latente ruimte van pas (meldingen )weer gebruiken voor verkeer en industrie..is dat wel rechtsgeldig?

dat is dan meten met twee maten
Twentsch Land
De vraag is...wat is de latente ruimte ?waar gaat men van uit.

Gaat men uit van de eventuele ruimte die tussen het aantal op 29 mei 2019 en wat op je pas vergunning/melding staat of gaat het over een andere datum of jaartal b.v. 1996

@sorry
demelkboer
@Twentsch Land een vergunning onder de PAS die onherroepelijk is is nog steeds rechts geldig. Ga er dus maar vanuit dat bij een vergunning je je latente ruimte tov je vergunning moet bepalen
sorry
@Twentsch Land je gaat iets afpakken (en weer uitdelen) van iets wat afgekeurd is...
demelkboer
@sorry simpele deal : jullie mijn vergunning , ik jullie geld.
+1
sorry
@demelkboer maar als die vergunning onder pas is afgeven(vooral dichtbij die gebieden) gaan ze iets gebruiken wat is afgekeurd

daar is al rechtspraak over te vinden
ted9
@sorry ze kunnen alleen bedrijven uitkopen op basis van hun nbw vergunning Pas is niet rechtsgeldig meer na de uitspraak.
demelkboer
@ted9 onherroepelijke vergunningen (dus niet meldingen) blijven rechts geldig ook bij vernietiging van de PAS
Twentsch Land
Latente ruimte ... ruimte wat je dus niet hebt benut, maar daar is een datum of termijn voor nodig en dat getal wat op je vergunning of melding staat.
@sorry
+11
de jonge
En nu 1 ding.als er meer duidelijkheid komt en het blijkt dat er een kleine groep geslachtofferd/ opgeofferd moet worden,denk dan niet als rest pfoe daar zijn wij mooi even mee weggekomen,het is ons nu wel best zo........want dat is de tactiek van de staat. kleine groepjes aanpakken dan brokkelt de bereidwilligheid heel snel af en kunnen ze weer doordrukken. denk erom landbouwers, laat ons niet nog een keer naaien door zo'n soort trucje!!! we waren solidair en we moeten zorgen dat we solidair met elkaar blijven,dat is onze kracht........
+2
dewittemotor
@de jonge En als je overblijft en doorgaat, ben je nog een kleiner groepje. Spelen ze helemaal met jou. Want al die adviseurs willen echt wel aan het eten blijven over onze rug
+3
de jonge
@dewittemotor juist,dat bedoel ik helemaal. denk erom laat je niet verleiden tot de ikke ikke gedachte als je er nu niet bij zit,ben je misschien de volgende ronde aan de beurt,op het laatst zijn er nog 2 roependen in de woestijn die door niemand meer worden gehoord. we moeten zorgen dat we eendracht krijgen voor de complete landbouw,veehouders akkerbouwers,tuinders vissers,eendenhouders,varkenhouders,kippenhouders etcetc. nu hebben we die kans nog, als we nu niet samen ons sterk gaan maken,kunnen we net zo goed allemaal de sleutel direct wel op tafel gooien of bij de bank inleveren......
+1
dewittemotor
@de jonge Vergeet ook de toeleverende bedrijven, dienstensector rondom ons heen en de verwerkende industrie/handel niet. Deze moeten ook veel meer gaan bijdragen aan de acties. Het bis ook hun verdienmodel, maar ik heb toch het idee dat er velen achterover hangen om te kijken, hoe de boeren de kolen uit het vuur gaan halen
overstekend wild
@dewittemotor en zich ook eens duidelijker laten horen in de (social)media.
jan w
Ik snap de kop niet helemaal. Er werd gisteren aan de kamer verteld door de commissie dat , als de intensieve veehouderij met behulp van de techniek dezelfde resultaten zou kunnen halen, dat er dan helemaal geen inkrimping nodig was. Dat was wel tegen het zere been van mw. Ouwehand.

En over het verschil met Duitsland , wat ook niet in het artikel staat , is ook niet volledig. Remkes vertelde , Mede ook door de dichte bevolking van Nederland.

Maar dan snap ik het nog niet. Het gaat over mollen neerslag per ha. Waarom zijn die mollen in Nederland dan anders dan in Duitsland.

Naar mijn idee moet die verslaggeefster ook maar ander werk zoeken.
jan w
@jan w
Alleen vraag ik het mij af, of de Commissie Remkes wel de getallen weet. Ze hebben het steeds over rekenmodellen en dan weer andere rekenmodellen. Maar met harde cijfers kunnen ze niet komen.
+1
duitser
@jan wook hier gaan bouwprojecten niet door door stikstof
+1
mlkvhoudr
@duitser ik had net t plan opgevat om me hier dik uit te laten kopen en samen met een duutser net aan de andere kant van de paal een megastal te zetten om zo overijssel van voldoende stikstof te voorzien is die flauwekul bij jullie ook al...
duitser
Helaas wel ja. Gemeente heeft hier klein nieuwbouwwijkje gecreerd. Voor 18 woningen. Mochten ze vergunning krijgen mogen ze er maar iets van 8 bouwen. Wegens...stikstof.
Voordeel is hier dat we dan geen schreeuwerd hebben die dan zegt dat er maar vee weg moet.
Maar eigenlijk doen ze het hier gewoon stiekem. Halen de broekriem bij de boeren hard aan.
Holsteinus
Hij noemde gisteren dat ze juridisch wat kunnen doen met het PAS termijn van 2 jaar. Op de PAS vergunning staat dat je na 2 jaar de aantallen vee moet hebben die vergund zijn. Stel je hebt 1 mei 2016 pasvergunning gekregen voor 200 mlk, 50-50 jongvee en je had 1 mei 2018 160 mlk, 40-40 jongvee dan kunnen ze hoe ik het interpreteerde 40 mlk en 10-10 jongvee van je vergunning afpakken.
buorman
@Holsteinus
Daar is eigenlijk niks nieuws aan, dat was al bekend bij het aanvragen van een pas verg/doen van een pas melding.
Dus van alle pas verg/meldingen die al langer dan die genoemde termijn geleden zijn gedaan, en wat nog niet is gerealiseerd/gebruikt is die latente ruimte in de verg/meld in feite al weg.
Twentsch Land
Allemaal duidelijk .... maar het is mij nog steeds niet duidelijk wat uitgangsdatums zijn ...,, wordt er dan in die 2 jaar gekeken naar de datum met het meeste vee of is 29 mei het aantal waar men van uit gaat en dit vergelijkt met het aantal op je pas vergunning of melding en het saldo wat er tussen zit latent is ?

Er moet wel een datum, periode of jaar zijn om te kijken of er latente ruimte is.
@buorman
buorman
@Twentsch Land
Op je pas verg/meld staat neem ik aan [heb zelf een nb oude stijl] een datum van verg en een termijn.
Alles wat binnen die verg aanwezig is/was lijkt mij daarmee rechtsgeldig en daarmee niet zonder meer terug te halen.
Voor de meldingen zal dat wat anders zijn omdat daar niks is vergund en de rvs deze sowieso onderuit heeft gehaald.
Vandaar ook dat in het rapport word genoemd dat van de vrijkomende ruimte een deel hier voor gebruikt moet worden
Twentsch Land
Oké. Bedankt.

@buorman
koeboer
Waarom Remkes niet weg wil
International Playboy Johan Remkes heeft huizen in Brazilië en Thailand (op het eilandje Koh Samui) en in zijn spaarzame vrije tijd is hij minister.

Dit is uit een bericht van geen stijl uit 2005 ,Snap ook direct waarom die man weinig haast heeft het vliegverkeer aan te pakken.
+2
demelkboer
Net nos journaal gekeken. ROB JETTEN : we gaan het netjes doen. Het is hier verd#mme al zo treurig gesteld dat ik als boer aandachtig naar Robje zit te luisteren hoe vriendelijk hij mij gaat weg saneren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij en marktwerking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
46
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0