Carola wil toch kringlooplandbouw.

De landbouw zou 94 miljoen kg stikstof uitstoten via mest (dierlijke en kunstmest). Op 54000 bedrijven is dit 1750 kg stikstof per bedrijf. Ofwel 6,5 ton KAS.
Alle landbouwbedrijven weg uit Nederland is ook geen kunstmest gebruik meer. Kunt ze gewoon tegen elkaar weg strepen. Als het er over gaat zal de landbouw misschien wel meer Stikstof uit de lucht halen dan we uitstoten.

Deel dit topic

Reacties

Alles weerleggen met getallen.
buorman
Kas uitstoten????????
zeppmann1
KAS productie is stikstof uit de lucht halen en concentreren in korrels ,het grootste gedeelte aan de plant geven en er gaat ook wat stikstof terug de lucht in. Ik snap het probleem niet.
pietjepuk
@zeppmann1 Het is ook geen probleem. Landbouw onttrekt meer stikstof uit de lucht (door productie van kunstmest ) dan we als sector uitstoten.
jpls
@zeppmann1 Om stikstof uit de lucht te halen heb je toch ook gas nodig, of heb ik het mis
BertK
De ene vorm van stikstof is de andere niet!
huske
Dit jaar geëxperimenteerd met veel water toevoegen aan de mest bij uitrijden. Na vier sneedes genoeg voer voor aankomend jaar. Vijfde snee proberen om hier in de buurt te slijten. Daarnaast maar 150 kg N uit kunstmest gebruikt. Uitslag eerste en tweede snee 182 ruw eiwit totaal

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0