Illustratie van: Thijs-4620

Minister Schouten liet cruciaal woordje weg in speech voor boeren

Minister Carola Schouten van Landbouw blijkt gisteren op het Malieveld in een speech aan boze boeren een belangrijk woord niet te hebben uitgesproken. Zij zei dat de veestapel in Nederland onder haar regime niet zou halveren. Maar in de spreektekst die het ministerie online heeft gezet, staat dat ze een ‘gedwongen’ halvering bedoelde.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Het hangt ook allemaal maar net even af in welk tijdsbestek het gerealiseerd moet worden en welke en de hoogte van vergoeding er tegen overstaat.....ik ben al wel blij dat er niet gedwongen wordt....zolang alles op vrijwillige basis is en er niks moet. moet het er maar eens op aan.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Twentsch Land:
ik ben al wel blij dat er niet gedwongen wordt....zolang alles op vrijwillige basis is en er niks moet. moet het er maar eens op aan

Wees er maar niet te blij mee. Als er een stempel n2000 op een gebied ligt, is een bedrijf en ongeschikte grond voor akkerbouw misschien wel onverkoopbaar. Mag je vrijwillig verkopen aan de overheid, de prijs zal wel niet helemaal meevallen, diegene die er mee door zou willen kan er niks mee en zit ook vast, langzaam bloedt een gebied dood op die manier en daar wordt geen een agrariër beter van.
Twentsch Land
Als je de verhalen zo moet geloven zijn er veel die geen opvolger hebben en het waarschijnlijk door erfgenamen toch wordt verkocht....indien vrijwillig en een goed prijs wordt gegeven hoeft dat niet erg te zijn ..... bedenk goed dat bij gedwongen die keus misschien niet er zo bij ligt.

@Noorderling
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Twentsch Land:
bedenk goed dat bij gedwongen die keus misschien niet er zo bij ligt.

Dan kun je morgen een taxatie op tafel leggen, +20% en je hebt toch een mooie prijs waarmee je verder gaat boeren in een ander gebied of anders maar niet.
Wat nu vrijwillig is, is eerst de waarde flink laten kelderen om je voor een prikkie in te lijven. Solvabiliteit keldert en de bank zorgt dat vrijwillig iets minder vrijwillig wordt.
+3
demelkboer
Nu alle euforie van de actiedag is neergedaald kan er worden gereflecteerd; wat is er gezegd en hoe nu verder.

Ik denk dat het een vieze tegenvaller wordt . De belangen van buiten de landbouw zijn te groot om een verdere krimp af te wenden. Leuk of niet het is wel dag waar heid. Ook mogen we ongeschonden uit decstrijdkomen dan rest ch4 co2 dieren welzijn voer uit de Amazon gewasbeschermingsmiddelen enz.

De maatschap richt zich in naar een systeem met minder Landbouw, geen probleem maar dan moet er worden betaald. En daar zit hem de crux. Men beseft dat de landbouw netjes saneren een hele dure operatie gaat worden........
dewittemotor
@demelkboer en daarom gaat men allerlei smerige trucjes bedenken
+2
John Spithoven
Beste mensen, de stemming wordt snel grimmiger onder de voormannen., neem ik waar. Op persoonlijke titel zeg ik dat het standpunt van D66 misschien wel het kabinet standpunt is gezien het feit dat Carola haar uitspraak nuanceert en Tjeerd aangeeft dat Carola halve waarheden verteld. Zie persbericht in andere topic.
Noorderling
Quote Reactie van @John Spithoven:
ming wordt snel grimmiger onder de voormannen., neem ik waar. Op persoonlijke titel zeg ik dat het standpunt van D66 misschien wel het kabin

Als Schouten een positiever verhaal had kunnen brengen had ze het vast gedaan.
In woorden werd er flink om de hete brij heen gedraaid. Wie krijgt Schouten zsm voor de camera?
Noknok
@John Spithoven Klaver gaf in zijn verhaal al aan , dat we gewoon voor de gek worden gehouden ,door schouten en andere.En dat het toch wel doorgaat.
Ik geloof hem ook nog.
Noordoost
Ik was er gister ook, maar wat ik het ergste van onze Carola vond is dit:
Eerst verteld ze dat ze onze landbouw minister is, maar ze had haar zegje gedaan en ze gaat er gewoon vandoor
Een schande
Ze had niet het fatsoen om ff 2 uurtjes te blijven, ze is er hoogstens een kwartiertje geweest
Noknok
@Noordoost ze had het druk, er moest gestemd worden! 🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN