Schouten: ‘geen halvering van de veestapel’



Originele beschrijving

Landbouwminister Carola Schouten heeft beloofd dat onder haar bewind geen halvering van de veestapel gaat plaatsvinden. Dit zei ze op het grote boerenprotest Agractie in Den Haag.

Deel dit topic

Reacties

Harry K
Politieke holle woorden.
49% zal ze wel aanvaardbaar vinden.
Albert Altena
@Harry K Juist ja. Allemaal holle woorden.

Ze moet gedwongen worden dat er geen verplichte korting komt.
Daar heb je wat aan.

Trouwens ben ik benieuwd of er ook ingewijden van de landbouw vanavond mogen aanschuiven bij de praat programma's.
Als hier alleen weer de grachtengordel aanwezig is moeten we overgaan tot hardere acties.
vrije boeren
@Harry K Ze blijft ook niet zo lang meer minister van landbouw
+5
buorman
@Harry K
Idd een prima geformuleerde zin met maar liefst 3 ontsnappingsogelijkheden;
''Zolang ik minister ben''; Dat is nog een paar jaar, maar kan volgende week ook over zijn........
''komt er wat mij betreft''; Maar als de kamer anders beslist......
''geen halvering van de veestapel''; 49 %???????
Coen
@buorman , in haar regeerperiode (kan volgende week al voorbij zijn) zal die veereductie van 30 tot 50% in Intensieve Veehouderij niet gerealiseerd zijn, maar voor 2030 zal dat toch realiteit kunnen gaan worden.

er zullen binnen afzienbare termijn nieuwe reconstructie-gebieden worden aangewezen, verplaatsing zal dan gepaard gaan met die veereductie van (schatting mijnerzijds) 50%.
daarnaast zullen opkomende bedrijfsbeeindigers tegen een hoge korting aanlopen, maar welke uitkoopsommen er daabij door de Overheid uitgekeerd gaan worden is natuurlijk nog een open-vraag.
Twentsch Land
De uitkoopsom zal niet enorm zijn....juist de partijen die de helft van het vee weg willen hebben hebben niks in hun budget gereserveerd tot nu toe.

@Coen
+1
paul1
Als je terugkijkt heeft ze nog weinig positiefs bereikt voor de boeren
+1
de Haas
Wanneer de vos de passie preekt...
@de Haas De leugen regeert !!!
+1
Pluto
Ze heeft haar personeel totaal niet onder controle . Die rotzooien een beetje de dag vol en dan tot morgen !!. Zie haar optreden in de Kamer over de stikstof blokkades .
walker1
Loze woorden inderdaad, over 1,5 jaar zijn er al weer 2e Kamerverkiezingen, terwijl er nu nog geen enkel concreet plan is om de stikstofcrisis op te lossen. Dus voordat er überhaupt plannen gemaakt en goedgekeurd zijn, zitten we al lang met een volgend kabinet en een volgende minister.
nederlandse boer
Een nieuw kabinet gaat niet helpen. LNV blijft een departement waar CDA en VVD hun neus voor blijven ophalen met uiteraard opnieuw alle gevoigen van dien. Oke, de lippenstiftface is dan wel weg,

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veestapel , den haag , agractie en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0