Dirk Bruins · Nu in gesprek met de luisteraars van BNR Nieuwsradio

Juist geluisterd naar gesprek met Dirk Bruins op BNR.
Echt top gedaan.

Deel dit topic

Reacties

+1
Brutus64
Was een mooie goede bijdrage van Dirk
+2
dewittemotor
Hij deed het goed. Lto zal zich ook wel realiseren dat ze zich harder op moeten gaan stellen en weer echt belangen moeten gaan behartigen.
+4
paul1
@dewittemotor ze liggen al te lang aan de leiband van de overheid
+4
dewittemotor
@paul1 Als je ziet wat er vandaag gebeurt. En dan ook de reacties etc., dan kun je niets anders concluderen dat het flink mis zit bij de LTO. Ze zijn niet meer de leidende belangenbehartiger meer op dit moment. Maar hopen dat ze dit zelf ook zien en hard gaan reorganiseren.
+3
mlkvhoudr
@dewittemotor t is toch wel knap op zo n mooie dag dat je er toch weer wat minders weet uit te lichten....
+2
George
@mlkvhoudr
Maar hij heeft wel gelijk. Tis gedaan met LTO. Een echt HIG club waar niemand meer bij wil horen.
+4
robbies
@George LTO schaakt op een ander Bord . Laat hen maar de politieke arena betreden, maar wel met wat betere voeding vanuit de sector. De voorman van FdF- geen verkeerd woord over de organisatie - is ongeschikt voor belangenbehartiging. Dat heb ik vandaag wel gezien. Niks mis mee overigens: ieder zijn vak
+9
Erik!!1979
@robbies hij heef eenheid binnen de sector gekregen binnen 4 weken. Dat wat LTO afgelopen 30 jaar kapot gemaakt heeft. Een zeer grote prestatie. En dan te bedenken dat hij het helemaal niet wil. Hij wil gewoon met z'n fruitbomen bezig zijn. Paar keer per dag naar de varkens. En savonds bij zijn vriendin op de bank of een keertje naar de kroeg. Dit is een mega prestatie en kan met trots zeggen dat dat een vriend van mij is.
+5
robbies
@Erik!!1979 eenheid die jij vervolgens weer ondermijnt. LTO heeft dingen niet zo goed gedaan, dat zijn we eens. Maar terugkijken heeft nu geen zin meer. Zeker niet na vandaag. De eenheid is er nu. Dat besef zal vast ook bij LTO ingedaald zijn, willen ze nog leden overhouden.

Ik heb waardering voor Mark zijn inspanningen. Als spreekbuis zou ik hem niet naar voren schuiven. Te ongenuanceerd, te ongeleid. Bart doet dat beter in mijn ogen.
Erik!!1979
@robbies dat doet hij ook niet. Hadden ze Sieta voor.
+2
Jan S
😀
+2
robbies
@Jan S je hebt vast gelezen dat ik daar ook heel kritisch op was. Maar wat is het alternatief? LTO opdoeken? Een keer goed de bezem er doorheen, maar met de bestaande structuur is niet veel mis. Ik ben wel benieuwd hoe ze dit nu op gaan pakken. Maar om nu FDF als belangenbehartiger in te gaan zetten lijkt me ook vrij kansloos. Oproerkraaiers die bewijzen iers in gang te zetten, maar aan tafel worden ze overbluft. En tot in lengte van dagen de boel blokkeren als iets niet naar wens is kost je op den duur ook draagvlak.
+1
Jan S
😀
+1
robbies
@Jan S we verschillen echt niet zoveel van mening hoor. Maar ook jij valt weer terug op hoe het was. Waarom denk je dat de actie van vandaag niet het begin kan zijn van een herstructurering van belangenbehartiging? Ik lees in je reactie ook geen oplossingen.

We hebben echt een uniek momentum: er is draagvlak en urgentie. Laten we er dan collectief eens over nadenken hoe belangenbehartiging beter voet, zonder bestaande structuren - die ook echt wel hun nut gehad hebben - zomaar weg te gooien en ons lot in handen van actiegroepen als FdF te leggen. Want belangenbehartiging en actievoeren zijn echt twee verschillende dingen in mijn ogen
kwarkje
@robbies je kunt beide niet los zien van elkaar
Is veel te lang gedaan
Jan S
😀
Erik!!1979
@robbies ik vind jou maar een vervelend mannetje
Mark heeft het geweldig gedaan. Reageer jou haat jegens mij niet op mark af. Maar ben hem dankbaar!
Jan S
😀
Weidezicht
@Jan S wat je schrijft in je laatste alinea, is misschien ook wel wat robbies bedoelt. Alle belangenbehartigings clubs hebben wel wat goede mensen aan boord. Als je met die mensen de zwakke plekken in de lto structuur in kan vullen, en verander van mijn part de naam lto in iets anders. Nb ik verdedig lto niet, heb er weinig mee, maar ik ben wel "fan" van dirk bruins.
+4
de Haas
@robbies LTO heeft zo'n smet op zijn blazoen, daar wíl je gewoon niet meer aan gelieerd worden. Die hebben voor altijd hun credits verspeeld. Liever strijdend ten onder met FDF dan hielen likkend doorgaan met zichzelf overschatte graaiers.
+6
Melkboer16
@mlkvhoudr dat dacht ik ook! Weer dat azijnzeiken over LTO!
Wie moet dan na vandaag de kar gaan trekken over de eisen van de actievoerders! Begrijp me goed alle hulde aan de iniatiefnemers ze hebben het geweldig gedaan maar zij weten ook dat resultaat boeken noodzaak is!
Vanavond weer naar huis en dan over een week maar eens bellen?
Nee dat zal toch de georganiseerde belangenbehartiger moeten doen!
Ik heb diep respect voor Dirk dat hij in deze tijd de organisatie LTO Noord wil lijden!
+5
spotmelker
Quote Reactie van @Melkboer16:
wil lijden!

😂 volgende keer het kippe-ei-tje gebruiken, dit staat wel een beetje controversieel zo.
dewittemotor
@mlkvhoudr Is niet als minder bedoeld. Gewoon een observatie
+6
Erik!!1979
@mlkvhoudr deze dag is dankzij FDF. LTO heeft alleen maar meegedaan omdat ze het niet tegen konden houden. Maar daar hebben ze wel heel veel moeite voor gedaan.
+2
co co
@Erik!!1979 nu blijk er wie een gat in de sneeuw kan pissen ( LTO NIET ) calon zegt wij zijn het spuug zat . waar om heeft LTO het dan niet georganiseerd ???????
+1
dewittemotor
@Erik!!1979 Die van de LTO zijn nu weer druk bezig (samen met RFC. RABO, etc) om te vergaderen hoe ze de geest weer terug in de fles krijgen. Nou voorlopig niet meer. Bij evt. volgende benodigde acties zal de steun alleen nog maar groter zijn. Er moet heel, veel veranderen, wil de Nederlandse landbouw toekomst houden en niet alleen in de politiek, maar ook binnen onze eigen sectoren (Al die bestuurders moeten maar eens goed tegen de lamp worden gehouden., zodat we weten welk vlees we in de kuip hebben. Zo een Tjeerd heeft die functie niet zomaar gekregen. Daar zit gewoon een heel groepje van dat soort figuren omheen. Hetzelfde geldt voor die Calon. Het is mij werkelijk een raadsel hoe zo een PVDA-er zo een functie kan krijgen. Wiegel vragen ze ook echt niet bij de FNV)
+1
kalverhouderij
Ik heb het net ook even geluisterd nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/… en dat debatteren heeft hij wel goed in de vingers vind ik knap !! waarom is HIJ nog geen directeur van lto Nederland misschien dat het dan nog wat kan worden en misschien dat ik dan wel weer bereid ben om mijn zuur verdiende centen naar lto over te maken zodat deze man zich fulltime op alle materie kan storten ( want wil je het goed doen is het veel werk denk ik )
Erik!!1979
@kalverhouderij waarom zou je dat nog doen? Brengt alleen verdeeldheid. Beter FDF steunen. Hebben alles mee op dit moment. De tijd is rijp om compleet opnieuw te beginnen. Hopelijk zien de andere "belangenbehartigers" dat ook en scharen ze zich BESCHEIDEN volledig achter deze beweging.
+1
Weidezicht
@Erik!!1979 maar wees eens reeel. Zit hij daar uberhaupt op te wachten? Om met pak 1 aan de hele dag op dat binnenhof rond te sjouwen en van alles wat er in de gehele land en tuinbouw speelt, verstand te hebben? Hij heeft samen met bart kemp echt een 10 met een gouden griffel verdiend en iets bereikt wat uniek is, maar dat fdf zomaar morgen de nationale belangenbehartiger is, is niet reeel. Maar als we van alle clubs de beste mensen bijelkaar halen, en mark geeft ze om de dag een pep talk, dan komt er wat goeds.
+2
Erik!!1979
@Weidezicht mark gaat dat echt niet doen. Voorlopig wel, maar dat is noodgedwongen. Hij zit liever thuis. Er is nu een mooie groep aan het vormen. Daar zullen er een paar afvallen. Maar er zijn echt goede met veel kennis bij aan het komen. En deze jongens hebben echt maar èèn belang. En dat is een gezonde sector. Heb vertrouwen, ken Mark al 40 jaar. Dit gaat het worden. FDF moet alleen geholpen worden. Dit is de kans op een zeer grote landbouw partij. En eenheid is de enige redding.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0