Boeren bereiden massaprotest voor, maar de tractor mag Den Haag niet in


Originele beschrijving

Duizenden boeren trekken dinsdag uit protest naar Den Haag. Ze zijn het zat om 'overal' de schuld van te krijgen.

Deel dit topic

Reacties

+1
diezel
Ja, en owee als de ME in de verte een geel hesje ziet...…..

(klik om te vergroten)

+1
kanniewaarzijn
Zie het idee van Ikool in het topic "mogen scholieren demonstreren op 1 oktober"

Traptrekkers Den Haag in!
+2
casev
Hang dan maar een flinke giertank achter die 5 trekkers. Vol met varkensgier en ketsplaat!
+1
hans1980
We gaan toch niet capituleren voor deze onzin?
+3
Farma_boerke
Het is toch een officieel transport en vervoersmiddel. Hoe kun je die weigeren?
+2
Pluto
Als ik de geluiden op de media zo hoor gaat politie en ME met deze demonstratie het zelfde doen als de Duitsers met de februari staking .
Melktank
@Pluto niet bang zijn ik help je
+8
Niet zo moeilijk doen alle op en afritten van de snelwegen blokkeren, probleem opgelost.Dag later veewagens langzaam laten rijden op de snelwegen, 50 km lijkt mij goed voor het milieu .
+11
wim-same
Iedereen mag demonstreren, en de boeren zouden dat niet mogen doen ? Ik heb het gelukkig nooit mee gemaakt, maar het word weer tijd voor een hongerwinter.
+6
casev
Voor een ieder die dit leest en met de trekker wil: ga dan niet via zoetermeer. Dan zijn 2 agenten genoeg om je bij leidschendam je linksaf naar het ado station te sturen. Het is wat om, maar via maassluis/maasland heb je 10talle manieren om denhaag binnen te komen! Google maps op "snelwegen vermijden" en je rijd zo de stad in!
+12
bartjuh
Gewoon stiekum een dag eerder gaan...
+4
BoerBart
@van Ittersum

[url]https://twitter.com/hekman_danielle/status/1177682450270568450?s=19[/url]

Pegida zou ook een Duitse tank mee kunnen nemen.😡🤮

Pegida is geen club waar ik me mee wil associëren. Ik ga nog liever tafeltennissen met Vollenbroek.
+2
cs-agrar
@BoerBart mijn advies, wissel eerst die volle broek
+1
suggs 73
@van Ittersum de bende van vijf hebben we toen nog financiëel gesteund weet ik nog , hoe dat precies zat weet ik niet meer , voorlopers van de NAV .
+6
suggs 73
Dit had je voor die tijd ook wel kunnen bedenken , paar tractoren symbolisch Den Haag in , op een aangewezen plek parkeren , petitie aanbieden van nu zullen ze wel ff luisteren , degene die het ontvangt begrijpt de zorgen en zal zijn of haar best doen en einde boerenprotest , petitie verdwijnt in de papierversnipperaar en alles gaat verder zoals het ingezet is .
de Haas
Het gaat erom dat werkende, belasting-betalende burgers niet gaan demonstreren en het liefst monddood worden gemaakt. Want zonder hen is de hele politiek niks waard. Dus thuis blijven, mond houden en (veel)belasting afdragen, dan komt het allemaal goed.
+3
Farmer_
Verspreiden in groepen van 100 tractoren en van alle kanten Den Haag in rijden.
+6
BertK
@Farmer_ splitsen als de voorste wordt aangehouden. Zodra boel stil dreigt te komen staan als achteropkomend verkeer afslaan. Tom tom wijst wel een nieuwe route.
+1
sorry
@BertK stapvoets rijden en omkeren...kijken wat een gaos dat wordt
+1
scooby-rosy
We zouden kunnen doorrijden naar Schiphol….Daar de boel plat leggen heeft meer effect
+4
verwijderd
De politie werkt en denkt zeker met ons mee, maar de gemeente den haag doet moeilijk. Hier zijn we mee in overleg. Niet te voorbarige conclusies trekken...en dat "gelul" over giertanks enz....we zetten een nette actie neer!
+18
weurding
@ absoluut geen giertank.... hoe graag willen we wel niet van dat beeld af wat steeds in het nieuws verschijnt. Liever een wagen met bloemen en landbouwproducten meenemen
+3
suggs 73
@weurding allemaal wel leuk en aardig , maar dit begint er op te lijken dat de boeren het er wel mee eens zijn wat de politiek met de landbouw wil gaan doen , dacht dat men nu wel wist dat met praten absoluut niets bereikt wordt , ja compromissen sluiten alsof de boeren wat gewonnen hebben maar tekenen voor het verlies . Dat de mariniers perron 0 hebben schoon geveegd dat blijft hangen , als de mariniers zeggen we komen eraan is het perron leeg , komen ze een keer met bloemen dan krijg je het perron nooit meer leeg !!! het is geen liefdadigheidsactie maar een actie voor ons bestaan , dat beeld dat we milieucrimminelen zijn , dieren mishandelaars en vergif spuiters zijn , die stempel raak je toch niet meer kwijt ook al zet je het bedrijf open voor publiek , wil je nog geloofwaardig zijn dat je het meent als landbouw zijnde , creeer chaos en zet de boel vast , liefst voor dagen , maar ga niet rondrijden met bloemetjes in de hoop dat je uitgenodigd wordt bij Jinek , ook dat brengt niets.
+5
weurding
@suggs 73 als je het er mee eens bent ga je niet naar den haag. Maar we hebben al jaren het beeld van de mesttank verfoeid op het nos journaal. Maak dan niet de fout hem weer in beeld te brengen. Desnoods neem je dooie bloemen mee.. wat jij wil
+1
suggs 73
@weurding Ben van mening dat men ten strijde trekt met de witte vlag in top , bij voorbaat een verloren strijdt , denk ook dat dit de laatste kans is , volgende keren staat er een mooi kenteken op en krijg je nadien een aandenken van ze , dan verdienen ze er nog leuk aan .

Het eindigt gewoon dat de sector zijn verantwoording moet nemen en die bal legt de overheid bij ons neer , als men dan zegt we hebben al zoveel reductie bereikt , krijg je gewoon een schouderklopje van zie je wel lukt je best en mag je snijden in eigen vlees , vrijkomende grond is allang verdeeld in huizenbouw en natuurorganisatie staan te trappelen om meer Oostvaardersplassen te creeeren , voor je het weet staat er een natuurgebied naast je deur en mag je weer inschikken , zo denk ik erover .
+1
ted9
@weurding wat is er mis met een giertank. Menig burger weet het verschil niet tussen loonwerkers en melkveehouders dus. Als wij de stad niet in komen dan ook niemand eruit. Kipper zand mee.
+1
weurding
@ted9 giertanken worden meestal niet voor de sier meegenomen en iedereen weet dat een wc pot ook niet bedoeld is om je hoofd in te wassen
+2
trean
@ted9 het bestuur van agraactie.nl geeft aan dat we geen aanhangers mee mogen. Dus alleen een trekker met eventueel een schuif met spandoek in de fronthef.
Als je wil gaan rellen moet je thuis blijven. Dit moet een plubliekvriendelijke actie worden en blijven, ook al de politie ons tegenhoud moeten we proberen vriendelijk te blijven, daarmee bereiken we het meeste.
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @trean:
daarmee bereiken we het meeste.


Ik ben bang als je wat wilt bereiken je er met de botte bijl in moet.
+1
wim-same
@pietjepuk De botte bijl lost zeker niets op, De aanhouder wel. Maar ik hoop dat de agrarische sector vermogen genoeg heeft om aan te houden. Desnoods om b.v. 14 dagen geen melk te leveren, en alle vlees en groente import te blokkeren.
Weidezicht
@ted9 hoe laat ga je rijden?
+5
trean
Quote Reactie van @suggs 73:
dat beeld dat we milieucrimminelen zijn , dieren mishandelaars en vergif spuiters zijn , die stempel

Die stempel bevestig je als je gaat vernielen en rotzooi maken/achterlaten in den Haag. Gewoon laten zien dat boeren zich ook netjes kunnen gedragen is voor het plubliek al iets bijzonders want die denken nog dat we allemaal lompe boeren zijn die met houten klompen door de stront en bagger stampen.
+2
Weidezicht
@trean inderdaad eerst maar eens netjes houden en zien hoe het dinsdag gaat. Trammelant en dergelijke maar eerst eens tot het laatst bewaren. Die boeren die hier lopen te ruien, zijn die ook zo stoer als de sector de beste actie ooit gaat doen, namelijk melk 14 dagen thuis houden? Of vinden ze dat ook niets.
kwarkje
@Weidezicht melk thuis houden👎
+5
wim-same
@kwarkje 14 dagen de melk thuis houden. kijken hoe dan gereageerd word.
+2
kwarkje
@wim-same kansloos
Melk zat in europa
+1
wim-same
@kwarkje IMPORT BLOKKEREN. Dit is gewoon een actie van de 3 grote supermarkten die gewoon helemaal het alleen recht willen hebben. Agrarische sector laten verhongeren, en de consument woeker prijzen laten betalen. Deze heren lobbyen ook in de politiek.
kwarkje
+4
sorry
@kwarkje met de kerstdagen rondjes rijden rond hun distributie....kijken of ze zenuwachtig worden
wim-same
@sorry Dat zou dan nog een vriendelijke waarschuwings actie kunnen zijn.
+2
casev
@sorry de distrubutiecentra zijn tegenwoordig zo efficient en groot geworden dat heel nederland door maar een paar centra beleverd word. Een paar trekkers net voor de kerst is genoeg om even een luid klinkend standpunt te maken!!
+6
mlkvhoudr
@casev heb je gisteravond "onze boerderij" op tv gezien.

Dan zet je zo n prachtig concept neer als annechien en dan krijg je maar 3 maand de tijd in de supermarkt om je plekje te veroveren.

Hopelijk naar aanleiding van uitzending herintroductie in de winkels.

Het is toch doodzonde dat zo n mooi concept niet de tijd krijgt
+1
BertK
@mlkvhoudr consument is behoudend!

Supermarkt zou ook moeten weten hoe zo'n SUPERprodukt te promoten.
+1
simpel
@mlkvhoudr de welgestelde burger denkt dat iedere boer zo te werk moet gaan. kan je zien wat er gebeurt. de gemiddelde boer zou aan zon stap failliet gaan!
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Dan zet je zo n prachtig concept neer als annechien en dan krijg je maar 3 maand de tijd in de supermarkt om je plekje te veroveren.

Misschien dat "De consument" er wel helemaal niet op zit te wachten.. Al die keurmerkjes is vooral de ngo' s zoet houden, met de melkstromen niet anders! Alleen wordt bij de melk het geld herverdeelt en valt het niet op dat niemand er extra voor wil betalen.

Waarom ligt er niet alleen nog maar bio in de winkel? omdat 9 van de 10 mensen die zever verhaaltjes er om heen helemaal niet boeit. Prijs en kwaliteit wint altijd!
mlkvhoudr
@slagroomvla wij hebben ons met tegenzin aangemeld voor vlog melk de duitse consument schijnt er om te vragen.

Waarom met tegenzin ? Omdatof het inderdaad niet te controleren is of t geen herverdeling melkgeld is, maar ik ook vind dat een merk kaas als leerdammer voor de troepen uit moet en dus trendsetter zijn in plaats van volgend maar van harte gaat t niet hier
+1
broeker
@mlkvhoudr bij het youtube kanaal Grandioos Groningen is Annechien ook langsgekomen. Die "Bie de boer" zijn leuke filmpjes 👍

Bekkink
@sorry juist, met 1000 trekkers kun je makkelijk 50 distributiecetra s dicht zetten. Dan heb je al veel winkels te pakken...hoeft ook niet zo lang te duren, maar rond kerst zijn er altijd record omzetten dus 1 kink in de kabel en....🙊
+1
wim-same
@kwarkje Distributie centra van de grote supermarkten, de grens overgang. ? Liefst nog de distributie centra. dan is direct duidelijk waar de schoen wringt.
+2
florisrobben
@wim-same ik denk dat het nog niet eens z'n gek idee is
+2
Farmer_
@wim-same De groente distrubutie tegenhouden, krijgen die linkse veganisten geen vreten meer, dat zijn toch de raddraaiers.
+3
hans1980
+3
suggs 73
@wim-same zo is het wel ,het meeste winst in een supermarkt wordt behaalt op de producten van de agrarische sector , voedsel is te vanzelfsprekend geworden en daardoor zijn de boeren minder belangrijk geworden bij de burgers en de politiek , en ze ons weg zetten in de hoek waar de klappen gaan vallen , no farmers no food dekt de lading , tja en eigenlijk moet je dus idd de distributiecentra gaan blokkeren , laat de kaartenhuis maar instorten is mijn mening , er is aan de boer altijd goed verdiend .
jpls
@kwarkje de eerste week wel, maar dan zullen ze toch weer hun vaste afnemers gaan bevoorraden in de landen om ons heen, want daar zitten ze niet op lege schappen te wachten, het is niet hun probleem.
scooby-rosy
Sorry, maar ik ben ook het stadium van netjes voorbij. Wij zijn een bedrijf die het precies zo doet zoals het hoort zelfs nog bio geworden. Maar er lijkt geen eind in zicht om te voldoen aan de stadse eisen. Heb mijn man verteld niet met hangende pootjes terug te komen van uit Den Haag. Minstens met 1 blauw oog. Laat ons toch boeren en ons werk doen. Ben er klaar mee.
scooby-rosy
Toch eerlijk blijven he. Geef de ander ook een kans en voldoening
verwijderd
Twentsch Land
Dat lijkt veel op die ze mij hebben geleerd......helemaal het zelfde op het woord Drenten na 😂

@rienk
Arie_MF
@rienk je teksten toch maar even weggehaald?
+4
Grasbaal
@Arie_MF Nee, ik heb ze verwijderd. Dit soort teksten staan wij niet toe. Wie denkt daarmee morgen ook maar iets te bereiken heeft het echt niet begrepen en maakt meer kapot dan de meesten lief hebben.
+1
grupstalboer
14 dagen melk thuis houden, goed idee, en dan zullen we wel eens even zien of er inderdaad zoveel melk is in Europa .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's tractor , protest en den haag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
61
DEELNEMERS
37
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN