Onderwijs op basisscholen over stikstof

Afgelopen dagen komen er steeds meer artikelen te voorschijn in de media dat op basisscholen het hele verhaal verteld wordt over het stikstofprobleem, wat het effect is hiervan en wie de veroorzakers zijn.
En hier zit hem de kneep. Wanneer ik de artikelen zoals lees wat er de kinderen wordt voor geschoteld hoe slecht stikstof is en dat het gif wordt genoemd begint me het aardig te irriteren.
Graag wil dan ook aan te geven, wanneer de kinderen al op school al ze vroeg beinvloed wordt door verkeerde informatie dat je daar als ouders de schoolleiding er op mag aanspreken.

Deel dit topic

Reacties

+8
de Haas
Onze kinderen (groep 3) kwamen afgelopen week ook thuis met verhalen over stikstof etc. Bleek dat ze verplicht jeugdjournaal moesten kijken om zo geïnfecteerd te worden met de politieke voorkeur van de juf. Tijdens het avondeten hebben we ze bijgepraat en de volgende morgen heb ik de juf en de directeur medegedeeld dat ik niet gediend ben van deze indoctrinatie en dat ik verdere stappen ga nemen. (Dat was trouwens een leugen maar ik hoefde ze toch niet wijzer te maken?).
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @de Haas:
de politieke voorkeur van de juf.

In de kiem smoren . Voor je het weet heb je allemaal boze krijsende drammende Greta's aan tafel te zitten
+1
rienk
@de Haas met dank aan wynand duivendak en zijn indoctrinatie machine loopt zelfs beter als in duitsland tijdens de 2 wereldoorlog laat mensen elke dag iets horen en ze geloven het en begin met de kinderen
+2
Melkveehouder.
Ik wil je niet persoonlijk aanvallen of de maat nemen, maar ik vind je reactie richting de school eigenlijk wel overeen komen met het gedrag van veel boeren. Wat ik bedoel te zeggen is dat er veel geblaft wordt, maar niet gebeten.

In jouw voorbeeld is het goed dat je de juf en directie ter verantwoording roept, maar dreigen en er vervolgens niets mee doen is niet goed. Sterker nog, dit werkt uiteindelijk als een boemerang. De boerensector doet dat te vaak: dreigen, maar niets doen. Hierdoor toon je zwakte waar je op afgerekend wordt. Concreet: niet dreigen, maar bindt de (juridische) strijd aan. Doe zoals de milieuactivisten; en zoek de achillespees van je tegenstander. Dwing af dat ze met je aan tafel willen in plaats van zwak geleuter. Je bent sterker met de pen als met de tractor.@de Haas
Noorderling
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
en zoek de achillespees van je tegenstander. Dwing af dat ze met je aan tafel willen in plaats van zwak geleuter.

Alleen wel jammer dat je tegenstander niks te verliezen heeft, alles is winst en dat zet je wel in een hele andere positie.
de Haas
@Melkveehouder. Ach... Ik pak het onkruid eerst bij de wortel aan. Mocht het zo doorgaan dan zal ik zeker verdere stappen ondernemen. Ik was wel de enige ouder die er wat van zei en er zitten nog 2 boerenkinderen en een nertsenhouder in de klas. Dat vond ik jammer.
jan w
@de Haas
Of die kinderen durven thuis niks te vertellen?
Groen1
Lesmethode ‘Nieuwsbegrip’ deze week: ‘kind astma van boeren’
interessantetijden.nl/2019/09/…
Pluto
En dan maar klagen over Salafistische scholen in de moslim gemeenschap ???. Ik kan me niet voorstellen dat op de basis school de leraar wordt gedwongen om deze lesstof te gebruiken !! En zo ja haal ik mijn kinderen van school.
+1
Ze worden GEHERSENSPOELD, net als die GRTEHA bij de VN , wat een vertoning, ze is zeker op de fiets naar new york gegaan .
-Jan-
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
die GRTEHA bij de VN

Geef een kind een podium en ze denken werkelijk de wereld te kunnen veranderen omdat men de jeugd niet durf tegen te spreken maar deze meid moet geestelijk nog volwassen worden want wat weet deze griet nu van het politieke gekonkel af
Brutus64
Het onderwijs is altijd al links geweest, Asscher wil ook de stemmen van het onderwijs binnen halen.
Ik mijn tijd moest je ook mee doen met demonstraties tegen de navolging, tegen kernenergie enzo.
Ik heb nooit mee gedaan.
En gelukkig het verstand komt met de jaren.
+2
BamBam
Ik ben morgen op school welkom in de klas en ga daar toch even vertellen dat stikstof en natuur goed samen gaan. De juf is onwetend, en vind het reuze interessant om bij te leren
+3
JanCees
@BamBam stuur de juf mijn colmn die deze week bij Agrio te vinden is maakt een hoop zaken duidelijk
Tobber
@JanCees zou u deze hier kunnen plaatsen of een link ernaar? Ik ga ook met de schooldirectie in overleg vanmiddag en zoek wat feiten om een sterk verhaal te hebben.
+3
ted9
@BamBam Doe je voorzichtig met de juf 😉
+1
spotmelker
Tja, het onderwijs.....afgestudeerde MBO-ers kunnen zonder japanner nog geen wisselgeld uitrekenen bij een kassa.... ik geloof ook niet dat ze dit snappen.
van Ittersum
@spotmelker trouw.nl/nieuws/… wel uit 2006, hopelijk nu beter
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @spotmelker:
..afgestudeerde MBO-ers kunnen zonder japanner nog geen wisselgeld uitrekenen

Bij de WUR is dat al niet veel beter. Denk eens aan de geweldige mestwetten, waarbij men niet het benul heeft dat 2 ongelijkwaardige dingen niet gelijkwaardig opgeteld kunnen worden.
+1
BamBam
Met alle liefde @JanCees , maar welk blad bedoel je precies? En ja hoor, de juf is helemaal heel gebleven en ze hebben mijn presentatie van 5 A-4tjes ook aan alle ouders van de klas gestuurd! En morgen mag ik het in een andere klas doen. De juf en de directrice waren juist heel blij met mijn inbreng. En de klas met kinderen waren duidelijk opgelucht dat het misschien toch wel niet zo slecht ging met de natuur en het einde van de wereld nog niet op de stoep staat.
Laten we met elkaar eerlijk zijn. De juf heeft vast ook zo haar/hun gebieden waar ze ons op kennis flink verslaan.
En trouwens boeren kunnen ook bijleren. Vandaag met een zak wat rommel van het terrein opgeruimd. We zijn tenslotte geen stakende klimaatstudentjes toch (was ook duidelijk te zien want bij andere groepen had het terrein bezaaid gelegen)? FF de tas met troep aan een trekhaak gehangen terwijl ik stond te kletsen, komt de eigenaar en schopt de zak eraf, was niet van hem, weg ermee.
JanCees
@BamBam veldpost staat ook hier op prikkebord

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0