Mogelijke maatregelen tegen stikstofovermaat

Nu duidelijk is dat Nederland te veel stikstof uitstoot, en het programma stikstof niet langer is toegestaan, moet er een oplossing komen voor de overmatige stikstofuitstoot. De advisecommissie onder leiding van Johan Remkes noemt mogelijke maatregelen met ook stevige impact voor de veehouderij.

Deel dit topic

Reacties

robbies
Begin maar eens met het handhaven op vergunningplichtige bedrijven en vliegvelden die hun vergunningen niet op orde hebben en ook geen PAS-melding gedaan hebben. PAS-bedrijven legaliseren, want die hebben in ieder geval nog in de geest vd wet gehandeld itt bedrijven die hun vergunningplicht aan de laars gelapt hebben (Hoi vliegvelden)

Daarna kunnen ze bij mij een gedeelte van de benodigde stikstofruimte kopen. Natuurlijk tegen mijn vraagprijs en inclusief Afroming zodat mijn buurman- veehouder ook nog kan ontwikkelen
AJ oet Twente
@robbies Wat vraag je voor je Ammoniak en hoever zit je van een Natura 2000 gebied ?
robbies
@AJ oet Twente 800 euro per kg op 2.5 km van N2000
j h p
@robbies Ik 1000 meter, mag ik die 800,- dan maal 2,5 doen? 😁
Harry K
@j h p Ja, dat mag.
j h p
@Harry K Is voor mij alleen leuk op papier, ben niet van plan te stoppen.
Tommie1
@robbies Ik heb een depositie van 1.17 van 0.93 en 0.14 op de natuurgebieden in de buurt ik denk dat dit de prijs gaat bepalen.
+8
Dirk van Zetten
@robbies wat een onzin, wij hebben de maatregelen al lang genomen. Stikstofproductie is sinds 1990 landelijk 65% gedaald. Het is mooi zo. De natura 2000 gebieden hadden het in 1990 prima en nu nog steeds. Het is tijd dat er geregeerd wordt op feiten ipv beeldvorming
+1
slagroomvla
@Dirk van Zetten Robbies zoekt geld om z'n roosters te vervangen, verpest het nou niet..
j h p
@slagroomvla Onder de 800 roostervrije dagen?
overstekend wild
@Dirk van Zetten juist en anders salderen ze maar wat N2000 gebiedjes met het buitenland. Dat kan met de CO2 rechten ook
+1
robbies
@Dirk van Zetten succes met je achterhoedegevecht. Die strijd over feiten hebben we in Brabant al gevoerd.
dewittemotor
@robbies Ik ben het helemaal met jou eens deze keer. Als ze ons weg willen hebben dan betalen. Bij al het andere worden we alleen op kosten gejaagd, zie Brabant. En je verliest de discussie met de rest compleet. 0% kans
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Die strijd over feiten hebben we in Brabant al gevoerd.

Volgens mij is daar juist geen strijd op feiten gevoerd.
+1
verbi
@Dirk van Zetten Allemaal leuk en aardig maar zo werkt politiek niet. Vliegvelden mogen doen wat ze willen wen er maar aan.
BertK
@verbi Als je daar binnen weet te komen, leg je ze wel makkelijk plat. Paar ganzen op de baan is genoeg.
Pluto
Overheid begint zich steeds ongemakkelijker te voelen nu langzaamaan duidelijk wordt hoe ze de kluit belazerd hebben . Dat bewijs wat het mesdagfonds zo snel mogelijk boven water wil hebben , daar zit niemand in politiek Den Haag op te wachten . Ze zal alles in het werk stellen om de cijfers zwart te lakken voor publicatie . Heeft de afgelopen jaren uitstekend gewerkt ,,, helaas niet voor de oplossing maar dat zal ook wel zo bedoeld zijn .
+1
j h p
@Pluto Vollenbroek wil dat ook niet, hij vroeg @JanCees of die ook nog na wilde meten of de aarde niet plat was in één van de reacties op een stuk van Nicolaas Gerrits.
Vollenbroek is denk ik ook bang voor de waarheid.
+6
JanCees
@j h p Wij gaan inderdaad meten of de aarde plat is en wel drie jaar lang overigens zegt ook Remkes ga meten want de modellen kloppen niet
pieta
@j h p Stel je toch voor dat heel de uitstoot geen gevolgen blijkt te hebben voor de natuur. Dan staat Vollenbroek maar raar te kijken.
j h p
@pieta Dat hoop ik ook.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pieta:
heel de uitstoot geen gevolgen blijkt te hebben voor de natuur

Het zou echt fantastisch zijn als je door merken met isotopen aan zou kunnen tonen dat de NH3 uit een stal ook kort bij de stal weer neer slaat en niet kilometers verder op een schaambosje. In dat kader is het altijd al bijzonder geweest dat de uitstoot uit een schoorsteen van 50 meter hoog eenzelfde verspreidingspatroon heeft als emissie uit een koeienkont op 1,40 meter.
overstekend wild
@Pluto het leek voor de overheid weer eens een mooie manier om de (intensieve) veehouderij weer eens flink te pesten. Weer heel veel mensen met een laptop stevig aan het werk gehouden. Nu het volledig uit de hand loopt word de werkelijkheid interessant voor ze.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veehouderij , stikstof en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0