Minder vee hoeft niet



Originele beschrijving

Commissie-Remkes meet met twee maten .

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
pietjepuk
Het is ook van de zotte dat een koe van 6000 liter met een ureum van 12 net zoveel ammoniak zou uitstoten dan een koe van 12000 liter met een ureum van 23.
+3
spotmelker
@pietjepuk Nederland Kennisland......😂 😂 Al die rekenwonders denken dat de praktijk hun (misplaatste) theorie volgt. Helaas werkt dat nooit. Als de lucht in balans is boven de grootste ammoniakbron zal er nauwelijks emissie zijn. Is er veel onbalans door NOx vanuit verbrande fossiele brandstof dan trekt het de ammoniak waar dan ook vandaan om die balans terug te krijgen. Akkerbouwers die hun aardappelen en uien bewaren weten bliksems goed de verschillen in luchtsamenstelling te benutten en zijn ook niet rücksichtloß aan het ventileren want dan rot hun oogst weg.
Arend Praas
@spotmelker Dus als ik het goed begrijp, als de ammoniakuitstoot afneemt (krimp veestapel) en de NOx blijft toenemen wordt het N probleem alleen maar groter.(meer onbelans)
+6
Alles hierover is lariekoek, het word op papier rondgerekend, en in de praktijk veranderd er NIKS, omdat er geen probleem is. onvoorstelbaar de leugen regeert.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
, het word op papier rondgerekend,

Zelfs dat niet eens!
matt
@kanniewaarzijn das toch niet zo moeilijk,niks x niks gedeeld door niks vermenigvuldigd met niks,daar het kwadraat uit.daar weer de wortel van vermenigvuldigd met niks.

Het blijft gewoon niks,het is dus gewoon 3x niks welterusten.
broeker
@matt dat is wel héél véél niks
Jack Rijlaarsdam
@matt Bedoel je nu Nix of is het een typefout en bedoel je NOx?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN