Komst Heusdense stal voor 1.344 koeien onduidelijk

Het is onduidelijk of daadwerkelijk een stal voor 1.344 koeien wordt gebouwd aan de Slobeendweg in Heusden. De realisatie van deze stal is volgens de gemeente juridisch niet tegen te houden. De PvdD stelt hierover deze week vragen aan GS.

Deel dit topic

Reacties

+5
Weidezicht
Tja. Als je er zoveel nodig hebt om een boterham te verdienen. Met zulke bedrijven hoef je je ook niet meer druk te gaan maken over het imago van de melkveehouderij. Daar gaat ook de niet kritische burger wat van vinden.
+1
Bietenbrug
@Weidezicht Zo'n koppeltje koeien in de wei vinden ze vast wel een mooi gezicht.
Waldboerke
@Weidezicht op welke stoel ga jij nu zitten? Heb jij wel eens zo'n bedrijf in het echt gezien dan? Misschien lusten die mensen wel een stapel boterhammen? Het lijkt mij overigens sterk dat daar maar 1 vak op actief zou zijn. Ik vermoed 1management, 1boekhouding, 1 herdsman, 2 machinemensen en een stuk of 5 melkers. dat is toch gauw 10 vak.. Mooi toch dat mkb? Wat een misplaatst inlevingsvermogen mbt ons imago.. Toch prachtig > 130mk +jv etc.. / vak. Ik vind het een hele uitdaging van deze ondernemer om tegen de heersende opinie in te ondernemen. Ken de mensen niet, neem het ongezien voor ze op. Calimero-complex heeft nog nooit iemand verder gebracht.
+1
matt
@Waldboerke ongezien en ook ongelezen,merk ik op uit jouw reactie.
Waldboerke
@matt je hebt helemaal gelijk. Ik had het oorspronkelijke stuk niet gelezen. Inmiddels wel. Ondersteun van harte het voornemen van deze curator.
+1
matt
@Waldboerke stal komt er natuurlijk nooit,curator zal er een schikking proberen uit te slepen.
Weidezicht
@Waldboerke nee zo groot heb ik ze nog niet gezien nee. Ik ga niet op een stoel zitten. Maar naar mijn mening is dit niet de weg voor het gemiddelde boerenbedrijf in deze tijden. Ik kom uit de randstad en spreek vele burgers. De meesten hebben behoorlijk sympathie voor de burgers en de wat ouderen weten ook dat de boeren flink geplaagd worden. Maar zulke bedrijven gaat er uiteindelijk bij de meesten niet in, hoe goed geregeld het ook mag zijn.
+1
Koeien boertje
@Waldboerke alles perfect voor elkaar kom je moeilijk boven de 70 koeien per persoon. Zie je in Oost Duitsland Amerika, is hier niks anders
verbi
Moet niet kunnen ik vindt tegen houden die stal
+7
weurding
@verbi eerst zandvoort maar van de baan vegen, al dat ongewenste verkeer in een kwetsbaar duingebied, zijn plekken zat elders waar het kan, heeft veel meer impact op de lucht en natuur dan wat koeien.
achterhoeker2
@weurding Laat me raden ,TT Circuit Assen.
+1
weurding
@achterhoeker2 nee dat moet ook aangepast worden. En drenthe is nog een schone provincie🤗
Kempenaar
@verbi kan wel een belangrijke zaak zijn voor wat betreft de latente ruimte die vele van ons hebben en die ze gratis af willen nemen
Coen
@verbi , met de bouw van de megastal (1150 mk +650 jv) van buijs aan de j. buiskoolweg onder vlagwedde is ook nog geen aanvang genomen, vergunningen zijn volgens mij allemaal verleend
+1
jan.1
Als dat je buurman is dan wordt alle grond en voer voor je neus weggekaapt.
+4
EDOO
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Met zo'n buurman kun je de zaak misschien prima verkopen en ergens anders opnieuw beginnen en je verbeteren.
jan.1
Quote Reactie van @EDOO:
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Met zo'n buurman kun je de zaak misschien prima verkopen en ergens anders opnieuw beginnen en je verbeteren.

Dan blijf je aan het verhuizen tegenwoordig.....vind gewoon 500 koeien de max,kan ik nog ff vooruit:😀
robbies
Ik vraag me vooral af hoe de aanvrager failliet heeft kunnen gaan. Melkveehouders die failliet gaan is al een unicum. Met 110 koeien had hij toch een bovengemiddeld bedrijf en toch bleek hij niet kapitaalkrachtig om een vergunningsprocedure te dragen. Hoe had hij dan voor 1400 koeien en jongvee geïnvesteerd?
+1
Jowi
@robbies Deze veehouder was voor 2015 vet melker (heel weinig quotum met hoog vet) en had grote dromen maar kon zijn rekeningen nog nooit op tijd of niet betalen.😢😎
Koeien boertje
@robbies als een boer geld nodig heeft verkoopt ie een koe.
Alle koeien verkocht geen boer meer 🤣😂
oubi
@robbies de gemeente heeft hem onrechtmatig een vergunning geweigerd sedert 2012. Hij zou niet grondgebonden zijn; maar door vele grondcontracten was hij dat wel en heeft de Raad van State de weigering van de vergunning vernietigd. Dit betekent dat hij niet voor 2015 heeft kunnen bouwen en dus geen melkveefosfaat heeft gekregen. Dat gaat de curator bij de gemeente claimen. 1.400 - 8.3 % = 1.288 melkkoeien x 10.000,- euri maakt een schadebedrag van circa 13 miljoen euri. Graag op te brengen door de burger van Heusden. Daar zijn curatoren gek op en willen ze graag lang procederen. Een goed gevulde ruif.
Jowi
@oubi Jaaa,Jaaa,dan heeft de curator al net zoveel fantasie als K-Z zelf.
pietjepuk
@BoerBart op een postzegel.
Waldboerke
@oubi nogmaals, ik zie graag dat die curator doorzet, ondanks dat de stal niet gerealiseerd zal worden. Krom is krom maar recht is recht. 't zal die gemeente leren.
+2
buorman
''Volgens Van Ingen zou het ook zomaar kunnen dat een van de partijen die tegen de plannen zijn, de locatie gaat overnemen. ,,Wat dat betreft sta ik open voor ideeën.”

En ook hier geldt weer: ''op in gouden kaaie, wolle alle slotten draaie''
Waldboerke
Buorman, hwat yn wiize wurden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onduidelijk , stal , koeien , melkvee en pvdd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0