Stikstof hartstikke goed voor 'de' natuur...



Originele beschrijving

Vandaag in de Online Cursus Bullshitdetectie: Wie claimt dat 'de' natuur last van stikstofdepositie heeft, die liegt. Bij de non-discussie over stikstof die 'de' natuur zou schaden, bedoelt men een specifieke natuur die door Wageningse kersenplukkers werd geselecteerd als Han van Dobben.

Die 'natuur', voormalige agrarische roofbouwterreintjes die 'kwetsbare natuur' heten zijn eigenlijk de minst natuurlijke natuur van Nederland.

Bovendien

Deel dit topic

Reacties

Dirk van Zetten
Natura 2000 natuurgebieden met haar huidige vegetatie zijn juist ontstaan dankzij de hoge N depositie in de jaren 90, zoals ook biologen verklaren. De n uitstoot in NL is sinds 1990 fors gedaald, een verdere daling zou mogelijk de natura 2000 gebieden bedreigen. Beter is zo te houden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's han , stikstof , natuur en stikstofdepositie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0