Kabinet wil Formule 1 redden ondanks stikstofcrisis

Het kabinet gaat er alles aan doen om de Formule 1-race volgend jaar op Zandvoort door te laten gaan, ondanks de problemen met stikstof. Dat verzekerde minister Bruno Bruins (Sport). Hij hoopt dat de wedstrijd geen gevaar loopt door de maatregelen die stikstof moeten beperken.

Deel dit topic

Reacties

+1
Sjaakiee
Ja joh alles moet wijken voor de weelde in dit land.
+12
j h p
Brood en spelen, ach gewoon een partij extra veehouders ruimen, wat een grote debiele bende is het in dit land geworden.
+9
matt
Diegene die tegen de boeren zijn,zijn ook tegen de formule 1.
Ik ben niet tegen de formule 1,maar wel tegen diegene,die overal tegen zijn 😀))
+1
de hoef
@matt de gemiddelde formule 1 fan is ook voor de boer
+5
TUURLIJK gaat dit door , stikstof is geen echt probleem, een GEMAAKT probleem , en langzaam maar zeker word men wakker.
+1
kanniewaarzijn
Kun je toch nagaan wat een smeerlappen het zijn! Landbouw die slechts een bedacht "probleem" heeft kapot maken en alles wat wel stikstof uitstoot omarmen. Zo groot zullen die stikstofzorgen dus niet zijn!
+1
Jan-T
Als ze de F1 geen doorgang kunnen geven dan word Nederland wereld wijd belachelijke gemaakt,
Stikstof wat is dat, dat is toch geen probleem.
Daar in Nederland zijn knettergek natuur boven eten en auto sport stellen dat doe je toch niet.???.
En dat willen ze niet.
Het is ook een prestige project die euro's moeten binnen worden geharkt.
+1
robbies
Zucht.... sommige politici snappen het na 4 maanden nog steeds niet. De politiek heeft de regie helemaal niet meer. De F1 gaat alleen door bij de gratie van MOB cs. Bruins doet net of hij het nog kan regelen. Zal Vollenbroek leuk vinden om te horen
Twentsch Land
Voor die wedstrijd aanvangt is er wel stikstof verzameld wat onder een noemer toepasbaar wordt gemaakt.

@robbies
Elvis
@Twentsch Land ze gaan de bermen doorzaaien met klaver en zo stikstof binden... probleem opgelost
paulus2
@Elvis als ze electrische gaan rijden is het ook opgelost
kalverhouderij
@Elvis en de snelheidslimiet verlagen naar 100 KM 😆
+1
buorman
@robbies
''Op in gouden kaaie, wolle alle slotten draaie''
Waarom zou Bernhard/Zandvoort niet voor bv het jaar 2020 de emissie kunnen huren van iemand die daar het recht voor heeft?
Afgelopen week was in het nieuws dat de bouw van een nieuw Cambuur stadion werd vertaagd/onmogelijk gemaakt door de stikstof.
Laat dat nou gaan om hetzelfde natura 2000 gebied als waar ik mee moet rekenen, welnu als de gemeente Leeuwarden/provincie Fryslan en Cambuur genoeg schuiven kunnen ze mijn emissie wel voor een jaar huren.
Ga ik wel een jaartje sabbatical houden 😃
+3
duitser
@robbiesTijd dat Poetin tijdje president van Nederland wordt. Waren die MOB’ers allang opgepakt voor klein bedacht akkefietje. Afwerken met zulk volk. Gooien de hele economie in duigen.
+2
vrije boeren
@duitser pak dan die hele linkse meute op enkele reis Siberie
+1
Bietenbrug
Dat kun je verwachten met een circuit dat eigendom is van de grootste criminele familie van Nederland! Die durven ze helemaal niet aan te pakken.
+2
dewittemotor
Als je nu als boer F1 fan bent of niet, wat er ook gebeurt dit mag niet doorgaan?
Eerst onze hele sector naar de sloop brengen met die N-smoes en dan zeker even doodleuk erop gaan gassen. No way.
Gewoon juridisch aan gaan vechten die aan te vragen vergunningen
+1
Sjaakiee
@dewittemotor ja kunnen we met zn Allen niet een advokaat inhuren?
Erik!!1979
@dewittemotor ik ben totaal geen f1 dan.. Maar ik denk dat dat niet verstandig is. Die f1 fans zijn als ze realistisch zijn niet van die klimaat freaks. Die eten volgens mij graag een hamburger. Pak Schiphol aan en het openbaar vervoer. Heb je ook de klootzakken te pakken die tegen ons aanschoppen. Of de voetbal stadions. Iets waar iedereen gebruik van maakt. Oostvaarders plassen lijkt mij ook iets. Daar loopt zoveel vee rond wat niet vergund is. De haven Rotterdam bijv. Er is wel wat te bedenken waar je onze waarschijnlijke medestanders die ook met weinig zijn niet direct pakt. Maar de grote massa wakker maakt.
+3
dewittemotor
@Erik!!1979 Gaat mij niet om die race fans. Ik gun ze hun pleziertje wel. Het gaat erom dat we de maatschappij leren hoe de overheid met ons omgaat. En daar is dit een perfect projectje voor.
Gegarandeerd gigantisch veel gratis media-aandacht en wij hebben in deze zaak ijzersterke argumenten. We krijgen zo alle kans om Nederland uit te leggen hoe het ervoor staat.

En dat er wat mensen teleurgesteld en een prins teleurgesteld zijn, dat maakt niet uit. Als ze 1 oktober in de file komen zijn ze ook boos.

Dit is een mooie zaak om op te pakken voor de FDF. Wat sponsergeld zoeken. Advocaat erop en gigantisch veel gratis media-aandacht. Maandenlang. En we hoeven er nog niet eens voor uit de luie stoel te komen
achterhoeker2
@dewittemotor Helemaal mee eens, ze spelen het spel vals? Nou dan huren wij ook een leipe advocaat in .
Met als motivatie: wij niet?, dan zij ook niet.
Harry K
@dewittemotor Jep, heb ik al eerder geopperd.
iit wat Achterhoeker zegt ben je daar geen advocaat voor nodig.
Wèl moet je belanghebbende zijn. Er zal door ons dus eerst een Stichting opgericht moeten worden met als doel de natuur te beschermen.
buorman
Quote Reactie van @Harry K:
Wèl moet je belanghebbende zijn. Er zal door ons dus eerst een Stichting opgericht moeten worden met als doel de natuur te beschermen.


Lijkt mij dat als je jou vergund recht wilt beschermen tegen verplichte krimp [minder dieren> minder verdienmodel] dat je dan ook wel belanghebbende bent.
+1
Harry K
@buorman Nee, dat is nog maar de vraag. Dat risico van de beroepsprocedure eventueel op die grond ongegrond kunnen laten verklaren moet je niet willen nemen. Daarbij is het dan zeker niet mogelijk om als veehouder uit Groningen de F1 in Zandvoord tegen te houden.
Nee, een op te richten Stichting is hierbij noodzakelijk.
+1
dewittemotor
@buorman Lijkt mij ook. Immers wij moeten krimpen wegens N en dan gaan ze dat zo achteloos weer uit staan te delen. Dat kan nooit
Harry K
@dewittemotor Nee, zien jullie verkeerd. Ik snap jullie wel, ben het ook wel met jullie eens, maar zo zit de rechtstaat niet in elkaar. Valt onder de beleidsvrijheid van de overheid. Je kunt ook geen gegrond bezwaar maken op een dom investeringsbesluit (met aantoonbaar negatief rendement) van de overheid omdat daardoor uiteindelijk je belastingaangifte hoger door zal worden.
buorman
@Harry K
Word er bij een investeringsbesluit ook een termijn aangekondigd waarin men bezwaar kan indienen?
Harry K
@buorman Denk aan bijvoorbeeld de verplicht te doorlopen planologische procedures bij mislukte projecten als "De blauwe stad".
+1
buorman
@Harry K
Vind je het heel erg als ik je niet kan volgen?
Snap niet wat ''verplicht te doorlopen planologische procedures bij mislukte projecten als "De blauwe stad". van doen heeft met als belanghebbende bezwaar aan tekenen tegen een voornemen om een vergunning te verlenen
Harry K
@buorman Het ging er om dat jullie van mening waren dat je als burger of bedrijf in bijvoorbeeld Groningen zou kunnen aantonen dat je in een procedure tegen een NBW-vergunning voor de F1 in Zandvoort belanghebbende bent.
Het argument dat je door die NBW-vergunning voor de F1 als bedrijf financieel nadeel ondervindt zal dan onderbouwd moeten worden.
Het is dan van belang te kunnen aantonen hoevéél last (financieel nadeel) je zult ondervinden van een besluit. Dat zal de rechter dan voldoende (“gevolgen van enige betekenis”) moeten vinden om je als belanghebbende te erkennen. Het is niet verstandig om in deze een dergelijke afweging aan een rechter over te laten. Deze zou zomaar F1 liefhebber kunnen zijn.
En ook al zou je in deze dan als burger of bedrijf als belanghebbende worden toegelaten, dan is daarmee per definitie nog niet voldaan aan de eis van het relativiteitsbeginsel.
De rechter mag een besluit immers alleen vernietigen als de regel waar je je op beroept ook geschreven is ter bescherming van jouw belang.
Beroep je je bijvoorbeeld op geluidhinder-normen, dan is van belang of die normen bedoeld zijn ter bescherming van de bewoners in het gebied zelf, of ook van jou en je omgeving. Wanneer het de geluidsnormen betreffen voor de bewoners in het gebied, dan word je bezwaar wanneer je buiten dat gebied woont buiten beschouwing gelaten.
dewittemotor
@Harry K Trouwens wat maakt het uit, als je verliest. Je hebt wel je punt kunnen maken.
Dat er minder vee komt in Nederland, dat geloven de meeste burgers wel. Dat interesseert ze geen ene moer.
Maar dat de overheid even vele duizenden familiebedrijven zo maar de nek omdraait zonder reële vergoeding, dat is toch iets wat er bij een groot deel van de bevolking niet ingaat. Mits je ze dit goed duidelijk maakt. Immers wat bij ons kan, kan bij iedereen. En daar zijn veel Nederlanders zich echt wel van bewust.
+1
Harry K
@dewittemotor Dat zijn we wel eens, behalve dat je geen aandacht krijgt wanneer je de procedure niet wint.
Als je het doet dan moet je dat goéd doen.
kwarkje
MOB heeft vast hun banknummer gegeven aan Rutte
Twentsch Land
Niet grappig.

😉

@kwarkje
j h p
Dat racen kunnen ze ook digitaal doen met elkaar de hele wereld over, digitaal vreten lijkt me wat lastiger.
Ik ben anti links inmiddels wel, maar racen vind ik eigenlijk gewoon verspilling van fossiele brandstoffen, die hebben we straks anders nog hard genoeg nodig want echt goede alternatieven zijn er domweg nog niet.
Zwaagdijk
Is er al lang. Alleen verdien model...@j h p
Groen1
WNL Op Zondag
Zorgminister Bruno Bruins (VVD) over de Nationale Sportweek en hoge medicijnprijzen. * President-directeur Marjan van Loon van Shell Nederland over klimaatmaatregelen. * Misdaadverslaggever Wouter Laumans en voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politie Bond over narcoterreur en de mocromaffia. * Rusland-correspondent en schrijver Pieter Waterdrinker over de Romanovs.
wnl.tv/gemist/wnl-op-zondag-201909220730/
+1
hofmiddelburg
Over een poosje ook geen trekkertrek meer.
+1
bio boer
Wat maakt het uit 1x in het jaar een rece moet toch ook kunnen moeten elkaar wel wat blíjven gunnen
+3
kanniewaarzijn
@bio boer Heb je wel begrepen waar het om gaat?
bio boer
@kanniewaarzijn we moeten gewoon normaal doen met zijn allen doorgedraaide wereld hier
+6
wimpie61
Als ze de F 1 op Zandvoort gaan verbieden komt half Nederland in opstand dat weten ze in den haag ook wel
Dat kleine groepje boeren wat hier zolangzamerhand nog over is hebben ze schijt aan
Wordt tijd dat er niks meer aan de winkels geleverd wordt , dat ze niks meer te vreten hebben
Sjaakiee
@wimpie61 zo ist precies
+1
dewittemotor
@wimpie61 Niks mee te maken. Aanvechten die vergunningaanvragen
cornelissen
Quote Reactie van @dewittemotor:
Aanvechten die vergunningaanvragen

Wordt al gedaan . Ik heb de eerste club al op de radio gehoord ,staan in de startblokken om er werk van maken,maar er was nog niets aangevraagd.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cornelissen:
de eerste club

MOB?
+1
cornelissen
@kanniewaarzijn Een plaatselijke milieuclub
Harry K
@cornelissen Ergens wel logisch dat ze dat doen, maar heb daar geen onvoorwaardelijk vertrouwen in wanneer de overheid dat milieuclubje chanteert/omkoopt.
Daarbij mis je dan je platform/aandacht om iedereen eens uit te leggen hoe er met ons word omgegaan.
robbies
Quote Reactie van @cornelissen:
Wordt al gedaan

je kunt de milieuclubs geen dubbel moraal verwijten. Vollebroek gaf overigens ook al aan dat Zandvoort hun aandacht heeft. Bruins kan verzekeren wat hij wil, maar of de F1 doorgaat ligt echt buiten zijn invloedssfeer. Dat blijkt hij alleen zelf niet te weten en dat is schrijnend
+1
kwarkje
@robbies andersom zou gekker zijn
Stel je voor
Hij zegt er niets tegen te kunnen doen of
Hopen dat het mag
kanniewaarzijn
@kwarkje Maar zo is het langzamerhand wel.
Twentsch Land
Precies zo is het... bruins snapt politiek.

@kwarkje
Coen
Quote Reactie van @wimpie61:
Dat kleine groepje boeren wat hier zolangzamerhand nog over is hebben ze schijt aan

dat groepje veeboeren hebben geen adequate belangenbehartiging, zijn onderling hevig verdeeld en dan wordt je gemangeld door en in de politiek
+6
dewittemotor
Die Jumbo Familie rijdt elke eerste maand ook half Zuid-Amerika plat met vrachtwagens (Parijs-Dakar). en dan ondertussen ons maar eisen opleggen. Hypocriete klootzakken
+2
wimpie61
Rutte en zijn vriendjes hebben al een VIP kaart dus de F 1 op Zandvoort gaat gewoon door , die Bernhard van oranje is de eigenaar van het circuit
Dus niemand die dat tegenhoudt , anders belt hij Willem wel even
cs-agrar
@wimpie61 Zijn startkapitaal was ook gewoon van ons, weet niet of ie nog steeds gesponsord wordt..
+1
Groen1
Formule 1 Zandvoort: een geldmachine voor Bernhard van Oranje
parool.nl/nederland/…

VVD wilde miljoenen van VWS voor Formule 1 in Zandvoort
joop.bnnvara.nl/nieuws/…

Kabinet investeert 2,3 miljoen in treinsporen naar Zandvoort
nrc.nl/nieuws/2019/…
Groen1
.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstof , formule 1 en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!