Rapport Remkes, allemaal tijdelijke oplossingen

In de uitgelekte signalen over het rapport Remkes lees ik dat er gesneden moet worden in snelheid en veehouderij. Er wordt niet getornd aan de Natura 2000 gebieden.
Dit betekend dat deze maatregelen allemaal maar tijdelijk zijn. Want hoe je het ook wend of keert, de bv Nederland draait door, als je nu een boer laat stoppen, dan is deze ruimte per direct weer ingevuld, en de volgende ook en de volgende ook.

De enige oplossing is keuzes maken.

1. vliegreizen fors in prijs omhoog, auto rijden onbetaalbaar maken, openbaar vervoer in prijs verlagen en verbeteren.
2. accepteren dat er bepaalde diersoorten in bepaalde gebieden in Nederland niet meer voorkomen en dus snijden in natura 2000

De keuze is natuur of economie. Beide is niet vol te houden.

Deel dit topic

Reacties

+7
pietjepuk
Ik snap alleen niet hoe ze N ruimte kunnen maken rond de grootte steden. Ze kunnen wel koeien ruimen in Groningen, Friesland, Gelderland, Overijsel en Drenthe. Maar de ammoniak uitstoot die daar verminderd wordt heeft totaal geen effect op de gebieden waar huizen en wegen gebouwd moeten worden.
+2
jg
@pietjepuk Hokus Pokus Pilatus Pas ..., ik wou dat .......
buorman
@pietjepuk
Is het Europese wetgeving dat er per natura 2000 gebied word gekeken, of is dat een keuze van Nederland zelf destijds geweest?
Wat als er nationaal word gekeken naar de emissie ten tijde van het instellen van die gebieden, en de huidige emissies?
+2
robbies
@pietjepuk van een Brabo had ik verwacht dat hij wel zou weten dat het geen sikkepit uitmaakt of de reductie in de praktijk gehaald wordt. Zolang het op papier maar klopt
+1
pietjepuk
@robbies Ga effe de topic trekkers kieken bekijken knap je een stuk van op. 😁
+1
de hoef
@pietjepuk eerste foto bedoel je
+2
Zwaagdijk
Helemaal mee eens, maar het enige wat Nederland redden kan is een diepe diepe crisis. Bouw wordt al minder. Loon transport ook. Voor de zomer van 2020 zitten we erin. En dan mag er ineens veel meer.
@robbies
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Zwaagdijk:
Bouw wordt al minder

Daarom is er ook grote paniek, de bouw is de motor van de luchtbel economie waar we nu inzitten, als dat inklapt is het feestje in NL heel snel voorbij, er zit heel veel lucht in de huizenprijzen door bijna gratis geld. Daarom moet bouwen kost wat het kost doorgaan!!

Het is alleen maar uitstel, de bende klapt binnen 3 jaar toch wel. Er wordt alleen nog maar op de pof geleefd, dat houdt geen stand. Spaargeld wat niks oplevert, zottigheid ten top!
+2
Brutus64
De negatieve rente geeft aan dat we in bijzondere tijden leven, ik weet niet of dat ooit eerder is voor gekomen, economisch gaat dit ooit gevolgen geven.Bovendien nemen de schulden weer enorm toe, zelfs Wopke Hoekstra (CDA) wil Nederland dieper in de schulden steken en de linkse kerk staat al weer in de rij om het uit te geven, Asscher en Jesse.@slagroomvla
hans1980
@slagroomvla pensionen worden gekort
+1
Greetje
@robbies Zolang het volk maar tevreden gesteld wordt, dat is nóg belangrijker dan werkelijke uitstoot. Dus veestapel inkrimpen en wat snelheidsreductie rond natuurgebieden, en maar hopen dat iedereen weer een poosje tevreden is. Zó denken politici. (de wijsheid deed ik gisteren op tijden het kijken naar "Victoria" op tv)
huske
@pietjepuk denk dat daar juist de bottleneck zit. De wens van de politiek is er om de veestapel generiek te korten maar dat het juridisch niet haalbaar is. Heeft schouten ook al laten door schemeren bij jinek laatst
Farma_boerke
De commissie heeft als opdracht om snel een oplossing voor huidige impasse te leveren, dat komt woensdag. Daarnaast als tweede opdracht een nieuwe manier (of wat dan ook) te maken om met stikstof om te gaan (lange termijn oplossing)
+6
Pluto
Je kunt als overheid niet eeuwig alineas zwart blijven maken om jezelf in te dekken !. dit gaat als een boemerang tegen je werken met alle gevolgen van dien .. Dijkhof klaagde in De Kamer dat de ene liquidatie nog niet verwerkt is of de volgende vindt plaats en we raken er aan gewend .
Het is nog niet tot hem doorgedrongen dat hier geen sprake is van De onderwereld die omhoog kruipt maar De bovenwereld die afglijd.
+1
Jaap40
@Pluto inderdaad de boven wereld die afglijdt, mooier kun je het niet verwoorden.
Vreemde manier van omgaan met al onze rijkdom. Vroeger hadden we nog idealisten, zij hadden rentmeesterschap nog hoog in het vaandel staan.
Rentmeesterschap is klaarblijkelijk niet meer van deze tijd helaas. Daar gaan we spijt van krijgen. 😪😪
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
De bovenwereld die afglijd.

Je kunt idd gerust stellen dat we geregeerd worden door criminelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0