'Maximumsnelheid moet omlaag vanwege stikstofprobleem'


Originele beschrijving

Een commissie onder leiding van oud-minister Remkes gaat adviseren dat de maximum snelheid omlaag moet en de veestapel flink moet inkrimpen, meldt het AD.

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Veestapel inkorten en maximale snelheid omlaag en dan weer meer wegen aanleggen lijkt mij het paard achter de wagen spannen.
Groen1
Tjeerd de Groot twitter

Greetje
D66 begint nu echt een karikatuur van zichzelf te worden.. Laatste stuiptrekkingen van een clubje zichzelf verheven voelende 70 plussers
+1
van Ittersum
Voordat we alleen maar denken dat Nederland het enige land is waar men versneld gefocust is op het milieu. Onze oosterburen weten inmiddels ook hoe ze bezig moeten.taxlive.nl/nl/documenten/…
slagroomvla
Quote Reactie van @van Ittersum:
gefocust is op het milieu

Daar gaat het juist helemaal niet om!! Landjepik en de blanke boeren wegjagen, dat is de beste omschrijving van dit politieke toneelspel..
+3
Erik!!1979
@van Ittersum ja...... even afwachten wat er in de landbouw gebeurt. Er moet Europese landbouw wetgeving komen. Ieder eu land zelfde spelregels. Europese controles,dus geen Nederlandse controleurs meer in Nederland controleren. En een verbod in de supermarkt voor voedsel wat niet voldoet aan de Europese eisen.
+3
Jaap40
@van Ittersum als we het dan ook over CO2 gaan hebben en moeten reduzieren laten we dan ook even aankaarten dat de helft van alle huisdieren ook weg zal moeten.

Enorm milieu belastend, vreten vlees, andere hoogwaardige voedselsoorten.

Leven 33 hoog achter in een krappe flat waar de baas te beroerd is om te werken,
en het (huisdier)beest 40% te zwaar is en aan obesitas leidt. Mensen, het welzijn van de stadse dieren staat al jaren onder zware druk, Is zwaar milieu belastend maar treft geen enkele blaam? Dan de helft van alle huisdieren ook maar weg.... ieder zijn deel maar bijdragen nietwaar!?
+1
Gerron
@Jaap40 Inderdaad, Het zou veel beter voor het milieu zijn als er alleen herbivoren daar als huisdier worden gehouden. De stank moeten die dieren maar aan wennen...
van Ittersum
@Jaap40 kortom : te veel mensen?

Het naar elkaar wijzen op welke manier dan ook is al lekker bezig.
+1
Jaap40
@van Ittersum dat wijzen waar u het overheeft doet men al jaren richting landbouw....
+1
Towaberg
Klopt volledig, we zijn overbevolkt. Maar wat doe je er aan?@van Ittersum
Frans Z.
@van Ittersum Daar niks over veekrimpen.
van Ittersum
@Frans Z. Not yet
+2
duitser
@van Ittersum
ndr.de/nachrichten/niedersachsen/…
Is hier nog veel gekker. Dit is alleen al voor Niedersaksen. Rosé gebieden mogen maar 140 kgN uit mest brengen. Bijna de helft van Nederland. Terwijl grote gedeeltes nu al mest niet kan plaatsen.
pietjepuk
@duitser Het scheelt nogal dat een koe bij jullie veel minder N produceert.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pietjepuk:
Het scheelt nogal dat een koe bij jullie veel minder N produceert.

Een koe produceert geen N, net zo min als P. Een koe zet N en P om. Als iedere (tegenwoordig toch "hoogopgeleide") agrariër zich dat eens zou realiseren dan zou men eindelijk eens snappen hoe men belazerd wordt en is deze discussie überhaupt niet nodig.
Erik!!1979
@duitser het wordt tijd voor Europese regelgeving. Of je nu in Nederland Polen Frankrijk Duitsland of Hongarije zit. Overal binnen de eu zelfde wetgeving. Producten die niet aan deze eisen voldoen niet meer toelaten. (Wij moeten komende jaren ook heel veel investeren wat een Nederlandse collega niet hoeft, wat bij ons vele malen strenger is)
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Wij moeten komende jaren ook heel veel investeren wat een Nederlandse collega niet hoeft, wat bij ons vele malen strenger is

Wanneer ga je met de trekker naar Berlijn?
Erik!!1979
@Jack Rijlaarsdam eerst maar eens naar den Haag
Erik!!1979
@duitser btw ook voor Duitsland was behouden van melkquotum beter geweest.
+1
mlkvhoudr
@duitser wat moet er groeien van 140 kg n?
+1
duitser
@mlkvhoudr Kweek?

Ik weet het niet. Maar wil er maar mee zeggen dat het in het buitenland geen snars beter is. Hoe vaak hoor ik hier wel niet van “wat wij niet produceren doen ze het wel in buitenland”. Nou dus niet. Moet komende jaren hier nog kapitalen geïnvesteerd worden in kuilplaten ed. Zie hier dan ook wel veel stoppers komen. En die mega bedrijven verder in het oosten gaan je de melk ook niet leveren. Beetje akkerbouw daar. Melken met personeel is en wordt hem ook niet. Dus misschien is deze tendens wel goed voor toekomstige melkprijs
Erik!!1979
@duitser er komen denk ik geen koeien bij in Duitsland. In het oosten is akkerbouw een leuk verdien model. In het westen stoppen ze met de vleet. Melkprijs is gewoon te laag. Daardoor kunnen de extra investering door de meeste niet gedragen worden.
pieter p
@duitser Dat is niet alleen in Duitsland hoor, in bepaalde gebieden in Bretagne is het ook 140kgN(organ)/ha
+5
Melkboer16
Ik stel voor ook maar een quotum op het aantal kinderen! Maximaal 3 en als je er 2 hebt dat je dan je quotum mag verkopen! Alleenstaanden geen adoptie meer en het gezin als hoeksteen van de samenleving! Scheelt een hoop gedoe met jeugdzorg in de toekomst!
Alleenstaanden kunnen hun quotum dan ten gelde maken en een leuk erfenisje achterlaten.
grondlozeboer
@Melkboer16 manmanman heb je niks nuttigers te melden 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
+1
spotmelker
@Melkboer16 mag je dan ook jaarlijks 'kindquotum' leasen? Dus geen bijschrijving? Lijkt me wel wat 😁
kwarkje
@spotmelker bij te weinig eiwit productie niet
+4
Tommie1
@Melkboer16 #geentaboe's, 2 kinds-politiek, niet meer immigranten dan emigranten.
Geen huisdieren enz. helpt allemaal wel goed voor de N reductie.
Melkboer16
@Tommie1 precies! Zo denk ik er ook over
+2
Landini 6500
En tractoren van 25 km weer terug naar 16 km scheelt een hoop brandstof
bio boer
@Landini 6500 maai al bijna met 25 km h 🤣
Jaap40
@bio boer staat er in het bioland dan zo weinig gras?😂😂
bio boer
@Jaap40 wederom dit jaar zaten er inderdaad weer lichte snedes bij grasgroei op dit moment valt mij ook nog niet mee
+1
bas101
@Landini 6500 denkdat je hier een denkfout maakt
bas101
Gefeliciteerd
langeslagdiesel
Ik heb het niet helemaal helder op het netvlies maar neutraal is een afleiding van nul. ( dan gebeurt er niks). En wat is natuurbescherming ? Ik weet ook niet wat gezond gras doet ten opzichte van een bossie half dooie ruigte. Lijkt mij dat gezond en fris gras meer CO2 opneemt en zuurstof uitstoot dan een plant de geen fotosynthese meer heeft. Maar cijfers heb ik niet en lees ik hier ook nergens. Dat soort dingen zijn feiten waar jullie je eigen mee moeten verdedigen heren! Mestuitstoot, dat zijn rapporten van 35 jaar oud. Er is toch geen rechter die dat serieus neemt? Welke bedrijfstak vertegenwoordigers hebben er de laatste decennia met hun ogen dicht zakken zitten vullen? Ik heb het echt niet meer helder op het netvlies.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Mestuitstoot, dat zijn rapporten van 35 jaar oud. Er is toch geen rechter die dat serieus neemt?

Reken maar van YES. Juist "recht"ers!!
langeslagdiesel
Woord het dan niet hoog tijd dat nieuwe metingen met nieuwe aperatuur en nieuwe mensen een heel ander beeld laten zien. Dat bedoel ik dus ook met wie heeft er de afgelopen decennia met zijn ogen dicht zijn zakken zitten vullen. @kanniewaarzijn
jammermaarhelaas
@langeslagdiesel

Quote Reactie van @langeslagdiesel:
k weet ook niet wat gezond gras doet ten opzichte van een bossie half dooie ruigte. Lijkt mij dat gezond en fris gras meer CO2 opneemt en zuurstof uitstoot dan een plant de geen fotosynthese meer heeft

Precies!

Aantal jaren terug hadden we bij onze loonwerker een lezing door een gepensioneerde monsternemer van destijds het BLGG. Over bodemleven, structuur, voedingstoestand, enz. Hij vertelde onder meer dat hij na een lezing bij natuurmonumenten op de terugweg naar huis een boze directeur aan de lijn kreeg: meneer had zich bijzonder misdragen door te vertellen dat de zogenaamde natuurgebieden een zo zure bodem hebben dat het bodemleven vrijwel dood is, en er nauwelijks nog iets wil groeien, pH 3,5. Ook uit een door de EU gesubsidieerd project van een natuurclub om iets van 600 monsters te nemen in een polder (5 waren voldoende geweest), bleek wat hij reeds verwachtte: dode bodem, pH zeer laag.

Als je naar feiten kijkt, bijvoorbeeld uitspoelingsgevoeligheid van de bodem, dan zijn de zogenaamde natuurgebieden bijzonder slecht. Maar vreemd genoeg word er niet op afgerekend en de boer moet wel aan de norm voor nitraat uitspoeling voldoen. Als ik zoiets hoor, en als je ziet dat dit al zoveel jaren door kan gaan, in wat voor land leven we dan.

Dit als een van de mogelijke voorbeelden van hoe scheef het zit, ik hoop van harte dat men nuchter de feiten kan inzien in Den Haag. Maar het lijkt slechts te gaan om de ruimte in Nederland, een stoelendans.
langeslagdiesel
Daar moeten dan gewoon rapporten van openbaar gemaakt woorden. En wel op het eerste blad van de meest gelezen dagbladen! Als je als branche met de waarheid scherm dan kan je goedwil kweken en de ogen openen van de mensen waar je uiteindelijk weer je product aan wil slijten.een kudde trekkers van een ton of meer per stuk in de stad dat straalt geen gebrek of armoede uit. En de waarheid is en blijft altijd de sterkste troef.@jammermaarhelaas
walker1
De verhoging van de wettelijke max. snelheid voor landbouw voertuigen van 25 naar 40 km/h staat door de stikstof problematiek nu ook op losse schroeven en de kans bestaat dat men het gewoon bij 25 km/h gaat houden.
jammermaarhelaas
Hier hebben we tenminste wat aan:
melkvee.nl/artikel/…

Openbaarheid in het N rekenmodel van het RIVM, ze blijven moeilijk doen over geven van inzage, dan maar afdwingen bij de rechter, zo moet je er aan!

Citaat:
Quote:
Het model past een mysterieuze statistische bewerking toe, die de stikstofhoeveelheid laat toenemen.’
+1
1066
Vol is Vol Geert heeft het al jaren gezegd,ons kleine landje
waar steeds meer mensen binnen stromen
die allemaal een huis moeten hebben en ook moeten leven (verkeer en dergelijke met zich mee brengen ) maar daar hoor je verder niemand over
walker1
@1066 Voor Geert riep Hans Janmaat dat al.
jammermaarhelaas
@walker1

Natuurlijk komen er veel mensen van elders bij in Nederland omdat het hier relatief goed in orde is in Nederland. Maar, is dat de oorzaak van de huidige halveringspreek van D66? Volgens mij wordt ons door velen in de politiek een rad voor ogen gedraaid, en velen, ook die voor de boeren zijn, gaan van daaruit reageren.

Feit is dat de cijfers waar men mee komt geheel niet overeenstemmen met de werkelijkheid, het is zo te zeggen pure volksverlakkerij, boertje pesten.
Wanneer we uit gaan van de werkelijke cijfers blijkt dat de landbouw, het vee, een klein deel bijdragen aan de genoemde uitstoot. Gaan we van daar uit redeneren, dan zie ik geen dreiging voor de landbouw in Nederland.

Twee voorbeelden waaruit dit blijkt:
Bijdrage landbouw:
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
Verdraaide cijfers:
melkvee.nl/artikel/…
Kramer U800
@1066 Dat is zeker waar, maar er zijn sowieso te veel mensen op deze planeet momenteel. Vroeger door de oorlogen werd het wel binnen de perken gehouden maar nu niet meer. Er moet eigenlijk een erge ziekte of natuurramp uitbreken en dat de helft van de wereld populatie uitsterft, klinkt hard maar zo is het wel. Eén ding is zeker, de mens gaat eerder dood dan de natuur.
+1
walker1
@Kramer U800 Zoiets zeg ik ook altijd. Als mensen zeggen dat we de planeet, de aarde moeten redden, dan zeg ik altijd, nou, die planeet houd het al 6 miljard jaar volgehouden, die overleeft dat beetje CO2 en stikstof ook wel.
Kramer U800
@walker1 Precies, de natuur/aarde helpt net zo hard mee met de CO2 uitstoot, al die vulkanen en sloten waar methaan gas ontsnapt bijvoorbeeld
+1
walker1
@Kramer U800 ik bedoel vooral dat de aardbol toch wel blijft bestaan, tenzij er ooit een grote komeet op knalt en de aarde uit elkaar knalt.
bas101
@walker1 probleem is wellicht dat er mensen op aarde kwamen ( denk aan Nagasaki Hiroshima en Tsjernobil) , en als je de leeftijd van de aarde op 1 jaar stelt dan kwamen de mensen op oudejaarsdag om 12 seconden voor middernacht op aarde....
+1
Gerron
@Kramer U800 npostart.nl/keuringsdienst-van-waarde/14-04-2016/…
Wilde zwijnen die te radioactief zijn waardoor ze niet meer voor menselijke consumptie geschikt zijn. Vreemd genoeg hebben de zwijnen er zelf geen last van.
Ziektes zijn altijd de grootste doodoorzaak van mensen geweest en daardoor bleef de wereldbevolking rond de 1 miljard. Maar nu hebben we steeds betere gezondheidszorg en blijft de wereldbevolking stijgen.
Kramer U800
@Gerron Daar zit het hem inderdaad in. Of iedereen mag nog maar 1 of 2 kinderen krijgen maximaal. En die negers in Afrika moeten maar eens minderen met kinderen krijgen, 20 kinderen is geen uitzondering hoor.
+1
bas101
@Kramer U800 daar zit m de moeilijkheid , die mensen snappen dat zelf niet en wij Nederlanders kunnen t als minderheid hun ook niet aan hun verstand brengen , bovendien is t bemoeien met buitenlandse aangelegenheden .
Gerron
@bas101 Ze snappen het daar heel goed hoe je met domme westerlingen om moet gaan. Eerst stop je je kind in een weeshuis zodat je zelf de opvoeding niet hoeft te betalen. Als dat kind volwassen is dan stuur je dat kind naar betere oorden zodat ze vandaar geld kunnen sturen. Een prima aanpassing aan de westerse arrogantie!
metronieuws.nl/nieuws/binnenland/…
Welgerap52
Ganzen omruilen voor koeien.
Welgerap52
Ganzen omruilen voor koeien.
Landini 6500
Het is toch zo dat suikerbieten stikstof opnemen en omzetten in zuurstof
frank post
@Landini 6500 nou......niet helemaal, de co2 in de lucht word gebruikt bij de fotosynthese en daar komt zuurstof bij vrij, de stikstof zorgt voor vegetatieve groei

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veestapel en snelheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN