Waar is de halvering van de veestapel gebleven?Originele beschrijving

Een goed plan van D66 dat bovendien zeer gunstige neveneffecten biedt

Deel dit topic Waar is de halvering van de veestapel gebleven? (joop.bnnvara.nl)

Een goed plan van D66 dat bovendien zeer gunstige neveneffecten biedt

frank post

Laatste  |  

Reacties

+6
frank post
Plaatsen ging niet helemaal zo als ik van plan was.... Maar dit is toch wel een heel triest stuk. Wat een bult onzin in een klein stukje tekst. En wat bijzonder dat iemand die wetenschapper is, het verhaal van stikstof niet helemaal (Of helemaal niet) begrijpt. Die opsomming van neveneffecten......pff. het is toch goed dat we in actie komen om een tegen geluid te laten horen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @frank post:
. Die opsomming van neveneffecten

Vooral het halveren van het LTO-ledental 😆 😆 😆
Dirk van Zetten
Gaat LTO nu al meedoen met de staking 1 oktober?
+1
Weidezicht
Heb ook 2 stukken gelzen, 1 van roos vonk en van deze kerel. Och och wat een een opsomming van leugens. Hij beschuldigt de agrarische sector van framing. Door de agrarische produktie zit ons wegennet verstopt en zijn we voor 50 procent verantwoordelijk van het kapot rijden van de nederlandse wegen. Verschrikkelijk. Lto als jullie nu niet achter de actie gaan staan moeten er 1 oktober ook tractoren, wel met volle tank, naar het lto kantoor. Slang naar binnen en blazen. Kan dirk bruins misschien wel voortijdig ff overstappen naar nmv of iets dergelijks, dat is volgens mij wel een goede kerel.
casev
Een betere reden voor een enorme opkomst op 1 oktober bestaat er niet. Echt schokkend wat ik daar lees..... bizar.
Marco69
Tjezus man, op Joop.nl das een openinrichting voor totaal wappies van BNNVARA. Ook nog betaald door taxpoet.
Piet1960
De baas van Joop.nl, Fransisco van Jole heb ik vorige week op Radio 1 nog met leedvermaak horen zeggen dat het probleem zichzelf wel oplost omdat binnen afzienbare tijd de helft van de stallen toch wel afgebrand is.
producent
August Hans den Boef
Literatuurwetenschapper, onderzoeker

Al zou volgens velen met mij ook het aantal koeien en geiten minstens gehalveerd moeten worden, was het desondanks een goed plan van D66. Want het biedt bovendien zeer gunstige neveneffecten.
De helft minder mais op het land.
De helft minder mest en giffen, i.c. minder fosfaat, stikstof en pesticiden, zodat de omgeving (waaronder grondwater) gespaard blijft.
De helft minder veevoertransporten en veetransporten.
De helft minder onderhoud aan het door deze transporten gekwelde weggennet en minder files uiteraard.
Geen uitbreiding van het weggennet meer op het platteland.
En last but not least, op termijn misschien de helft minder leden voor LTO Nederland, annex de lobbyclubs van varkenshouders (POV) en kippenboeren (NOP en NVP)?

Bedenkelijke organisaties immers, herinnerend aan de Iraakse minister van informatie Al-Sahaf, die bleef volhouden dat er in het Bagdad van Saddam niets aan de hand was, terwijl om hem heen sirenes gilden en rookwolken opstegen. Hopelijk pakt de Tweede Kamer dit plan binnenkort weer op.
producent
czav.nl/Actueel/Nieuws/…

CZAV wordt partner in Meatless project
19 september 2019

Vleesverwerkend bedrijf Meatless, producent van vegetarische producten, start een project met CZAV en MFH Pulses. Het doel van het project is om een lokale teelt- en verwerkingsketen van veldbonen ten behoeve van menselijke consumptie op te zetten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke wens van lokaal geteelde eiwitten. Tevens wordt een bijdrage geleverd aan korte ketens en biodiversiteit. Voor de consument zijn Nederlandse grondstoffen, zoals eiwitten uit veldbonen, een uniek pluspunt...…..
…….
hookwood
@producent Blijkbaar loopt dat niet zo hard met die bonenburgers....


Hans van Bergen
Puntertje? Dit zijn toch jouw vrienden?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden goed , d66 en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!