Waar is de halvering van de veestapel gebleven?
Originele beschrijving
Een goed plan van D66 dat bovendien zeer gunstige neveneffecten biedt
Bron
Waar is de halvering van de veestapel gebleven?
joop.bnnvara.nl
joop.bnnvara.nl
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
Hebben de thema's d66 en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Literatuurwetenschapper, onderzoeker
Al zou volgens velen met mij ook het aantal koeien en geiten minstens gehalveerd moeten worden, was het desondanks een goed plan van D66. Want het biedt bovendien zeer gunstige neveneffecten.
De helft minder mais op het land.
De helft minder mest en giffen, i.c. minder fosfaat, stikstof en pesticiden, zodat de omgeving (waaronder grondwater) gespaard blijft.
De helft minder veevoertransporten en veetransporten.
De helft minder onderhoud aan het door deze transporten gekwelde weggennet en minder files uiteraard.
Geen uitbreiding van het weggennet meer op het platteland.
En last but not least, op termijn misschien de helft minder leden voor LTO Nederland, annex de lobbyclubs van varkenshouders (POV) en kippenboeren (NOP en NVP)?
Bedenkelijke organisaties immers, herinnerend aan de Iraakse minister van informatie Al-Sahaf, die bleef volhouden dat er in het Bagdad van Saddam niets aan de hand was, terwijl om hem heen sirenes gilden en rookwolken opstegen. Hopelijk pakt de Tweede Kamer dit plan binnenkort weer op.
CZAV wordt partner in Meatless project
19 september 2019
Vleesverwerkend bedrijf Meatless, producent van vegetarische producten, start een project met CZAV en MFH Pulses. Het doel van het project is om een lokale teelt- en verwerkingsketen van veldbonen ten behoeve van menselijke consumptie op te zetten. Hiermee wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke wens van lokaal geteelde eiwitten. Tevens wordt een bijdrage geleverd aan korte ketens en biodiversiteit. Voor de consument zijn Nederlandse grondstoffen, zoals eiwitten uit veldbonen, een uniek pluspunt...…..
…….