Frieslandcampina praat leden bij over klimaat

Leden-melkveehouders van FrieslandCampina doen massaal mee aan de workshops Klimaat & Natuur. Daarin onderzoeken de deelnemers welke maatregelen met betrekking tot klimaat en natuur passen bij hun type melkveebedrijf.
Al meer dan 700 plaatsen zijn vergeven van de 800 die beschikbaar zijn in 2019. Veel districten zijn al volgeboekt, uitzonderingen daarop zijn Arnhem, Drenthe en Noord-Holland. Melkveehouders die dit jaar achter het net vissen kunnen volgend jaar meedoen.

De ambitie is namelijk om bij gelijkblijvende animo in 2020 twee ronden te organiseren met 1600 plaatsen. Dus iedereen die wil meedoen kan dit ook, al is het niet meer in 2019.

Digitale tool
Het programma Klimaat& Natuur is een vervolg op de studiegroepen over klimaat, kringlopen en natuur, waaraan eerder meer dan 850 leden-melkveehouders deelnamen. Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van een nieuwe digitale tool. Daarmee kan het effect van duurzaamheidsmaatregelen worden doorgerekend voor het eigen melkveebedrijf.

Foqus
FrieslandCampina wil met het nieuwe programma een win-win situatie creëren.

'Het is goed voor het klimaat en de natuur èn we kunnen als onderneming voldoen aan de toenemende vraag naar duurzamere melk', aldus woordvoerder Celine Wijnen van FrieslandCampina. 'Het gaat dus niet om een nieuw verdienmodel, maar duurzame resultaten van de veehouder worden via ons kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma Foqus Planet beloond.'

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Ja, ik las ooit al iets over machines niet stationair te laten draaien maar uit te zetten. Maar in de 'klimaatmodule' van de kringspierwijzer leverde een reductie van 20 procent diesel voor de CO2 uitstoot per kg melk nog niet eens een gram reductie op. RFC is dol op cijfertjes en wil schijnbaar graag communiceren hoeveel boeren deelnemen aan workshops. En ik denk dat dat tevens de grootste drijfveer is van dit soort acties.
+2
sorry
Leden-melkveehouders van FrieslandCampina doen massaal mee aan de workshops Klimaat & Natu.
Al meer dan 700 plaatsen zijn vergeven

dat is nog geen 4%....
+2
de jonge
Gelukkig is er dan nog 96% die hun geen waanbeelden aan laten praten....
sorry
Veel districten zijn al volgeboekt, uitzonderingen daarop zijn Arnhem, Drenthe en Noord-Holland. Melkveehouders die dit jaar achter het net vissen kunnen volgend jaar meedoen.

Weet niet hoe je aan die onzin komt....maar in bijna ieder district zijn er nog plaatsen beschikbaar.... @zuivelarbeider
+7
OOK STOPPEN MET DEZE ONZin !!!
+2
George
@Detukkeroettwente
Wederom de enige juiste conclusie
+1
@George Ze zijn de weg volledig kwijt !!!
kwarkje
Klimaat is hot

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0