Illustratie van: DeutzM640

Gaat Trump de Europese kaasmarkt verstoren?

De opwaartse beweging die de kaasprijzen sinds de start van september laten zien, zet verder door. De DCA-foliekaasnotering (Gouda) slecht deze week de psychologische mijlpaal van €2,90 per kilo. Wel is er onzekerheid voor de wat langere termijn, nu Trump dreigt met een importheffing op Europese kazen.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Die handelsmarkt is altijd wel een gezeur met die man, misschien dan maar ook de koop van de F-35 Anuleren ...... schijnt dat Saab grippen toch een beter toestel voor Europa is.
Melkboer16
@Twentsch Land Trump blaft wel maar bijt niet.
De kaasprijs is behoorlijk hoog in de VS dus waarom zou ie daar de markt mee gaan verstoren
+1
JohnDeere6serie
Het is de EU zelf die al jaren zn eigen kaasmarkt verstoort door de sancties tegen Rusland sinds zomer 2014 te blijven verlengen.
+4
Twentsch Land
Kan zijn maaaar een vliegtuig vol onschuldige mensen uit de lucht schieten kan niet zo maar aan voorbij gegaan worden.


@JohnDeere6serie
+8
Melkboer16
@Twentsch Land dat kan jij zeggen maar hoeveel boeren heeft dat de kop al gekost! Dat vliegtuig vloog daar boven oorlogsgebied en niemand heeft daar expres een passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten. Hier vliegt ook van alles in de lucht en ik kan het ook niet precies zien wat het allemaal is??
Ik vind het ook allemaal heel sneu voor de nabestaanden maar eigenlijk moet de schuld bij de vliegmaatschappijen gezocht.
Leo,s vriend
@Melkboer16 nou nou.
Melkboer16
@Leo,s vriend ik meen het maar men durft het niet te zeggen!
Ik zie die Timmermans nog zn speech houden met allemaal lariekoek! 5’jaar geleden hadden we een mooie melkprijs maar door de kaasexport naar Rusland!
Het land was minstens zo lucratief als China maar wij kregen de klappen en dat begon bij DOC.
Hadden ze eindelijk de boel weer op de rails en verdomme gebeurt er zoiets.
+3
casev
@Melkboer16 helemaal eens. Die had daar nooit mogen vliegen. Maar het is natuurlijk altijd makkelijker om naar een ander te wijzen....
+1
achterhoeker2
@Melkboer16 Feit is dat we die passagiers er niet mee terug krijgen.
Een keer moet we verder en de sancties verlichten.
cs-agrar
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Feit is dat we die passagiers er niet mee terug krijgen.Een keer moet we verder en de sancties verlichten.

met die sancties ook niet
ted9
@cs-agrar ach ja we produceren toch voor de wereldmarkt. Het tekort aan melk word wel weer geleverd door een ander land aan de Russen, brengen wij het daar wel weer heen.
robotmelker
@Twentsch Land met alle respect voor de overledenen en nabestaande, maar geen enkel ander land gaf toestemming om die vliegroute te gebruiken.

Welke sufferd in de politiek of chef bij die luchtvaartmaatschappij had daar op moeten reageren?

Route stond bekent als niet veilig!!
+2
robotmelker
@Twentsch Land met alle respect voor de overledenen en nabestaande, maar geen enkel ander land gaf toestemming om die vliegroute te gebruiken.

Welke sufferd in de politiek of chef bij die luchtvaartmaatschappij had daar op moeten reageren?

Route stond bekent als niet veilig!!
j h p
@robotmelker Ze hadden er omheen moeten vliegen maar dat koste meer tijd en brandstof, het ging de vliegmaatschappij om de centen. Daar hoor je zelden iemand over.
Sjon
@j h p onder andere, maar de belangrijkste reden was dat Den Haag ervoor zorgde dat de Oekraïne flink verdiende aan overvliegende vliegtuigen, de “en route heffing”. Dit geld werd weer gebruikt voor de oorlog tegen rusland.
JohnDeere6serie
@Twentsch Land Wat andere ook al aandragen, het is allerminst zeker dat de russen hebben geschoten. Het is een raar spel wat er gespeeld is. Bovendien heeft het voor de melkprijs die wij hebben ontvangen sindsdien zeker invloed gehad, en niet in positieve zin.
dijkstra uit w
We zullen de ware toedracht waarschijnlijk nooit te weten komen. veel aspecten van het officiële verhaal zijn discutabel volgens onafhankelijke experts. wat moet een verdachte als Oekraïne in het onderzoek team. en allerlei verdragen die voorkomen dat een waarheid in een rapport mag komen als daar andere belangen door geschaad worden. Eu wil Oekraïne in de EU. en dat gaat gebeuren...
verwijderd
diezel
Tsja....

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kaasmarkt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN