Milieuorganisatie haalt uit naar Schiphol: ‘Veel vluchten zijn illegaal’

Veel vluchten van en naar Schiphol zijn illegaal omdat de luchthaven al jarenlang opereert zonder natuurbeschermingsvergunning. Dat stelt milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) in EenVandaag.

Quote:
Voor het wijzigen van kleine landschapselementen of van vegetaties heeft een bedrijf of luchthaven doorgaans een natuurvergunning nodig. Schiphol stelt echter dat de luchthaven die vergunning niet nodig heeft, omdat de luchthaven al ruim honderd jaar bestaat, dus lang voor de invoering van de Europese Natuurbeschermingsrichtlijnen en de Wet Natuurbescherming.

Schiphol stelt dat de vliegoperatie van oudsher is gereguleerd door algemene regels, zoals de Wet Luchtvaart en niet door vergunningen die later zijn geïntroduceerd. ,,Schiphol heeft dan ook geen vergunning op grond van de Wet natuurbescherming aangevraagd.”

Deel dit topic

Reacties

+5
demelkboer
Commentaar van Schiphol: "Wij bestaan al meer dan honderd jaar dus wij hebben geen vergunning nodig".

Dan is er voor het gros van de boeren ook nog hoop....................
j h p
@demelkboer En ze zijn sinds de invoering van de NB wet in (meen ik) 98 ook nooit gegroeid en hebben ook geen groeiplannen? 😂
+3
KOC1981
Je moet ze wel nageven dat ze niet discrimineren bij MOB, of het nu een boer is, schiphol of een energiecentrale, ze zijn overal tegen.
+3
j h p
@KOC1981 Dat is gemakkelijker te onthouden. 😆
buorman
@KOC1981
En gedeelde smart is halve smart
+8
puntertje
@KOC1981 Ze zullen niet rusten voordat we allemaal weer in een plaggenhut wonen en met een lege maag te bedde gaan. Druk op natuur is wellis waar mede een gevolg van economische groei, actiegroepen die het rechtssysteem misbruiken om overal tegen te zijn is de ultieme vorm van decadentie. Aan de vooravond van de hongerwinter, nog maar 75 jaar terug, hadden de mensen eens moeten weten hoe mensen de teruggang van een paar plantjes tot hoogste prioriteit in een land kan worden verheven.
DeBoerin
@puntertje Druk op natuur is wellis waar mede een gevolg van economische groei.

Een beetje consuminderen kan het overgrootte deel van de nederlandse, europese en mondiale bevolking best om ook voor de toekomst een leefbare wereld door te geven.
Alleen de manier waarop slaat in nederland te ver door zonder gedegen onderbouwing.
Allereerst de werkelijke getallen en gevolgen in beeld brengen, zonder uitsluitingen van luchtvaart, industrie etc., om daarna met een eerlijk verdienmodel voor al sectoren nieuwe doelen te stellen is de enige juiste weg.
En dan hoeven we echt niet terug naar een plaggenhut.
hookwood
@KOC1981 dat klopt niet helemaal want bioboeren leggen ze geen strobreed in de weg.
+1
Rduif
@hookwood bioboeren hebben ook fosfaatrechten, ammoniakreducerende vloeren, bemesters, afgedekte mestsilo's enz, enz, enz......
hookwood
@Rduif Dat klopt maar Vollenbroek heeft aangegeven dat ze dat wenselijke bedrijven vinden en daarom daarvan geen vergunningen aanvechten.
buorman
@hookwood In het kader van gelijkheidsbeginsel en discriminatieverbod zou het wel een proefproces waard zijn, al was het maar om alleen maar aan te geven dat bio productie het milieu niet per definitie minder belast
+2
kanniewaarzijn
@buorman Ja, laten we vooral elkaar ook nog eens onderuit gaan halen. Besteed je energie liever aan die lieden waar we echt last van hebben.
buorman
@kanniewaarzijn
Gaat er niet om om elkaar onderuit te halen, maar om helder te krijgen via jurisprudentie dat bio niet per definitie beter is voor het milieu zoals door tegenstanders word verkondigt en wat door velen voor zoete koek word geslikt
+1
Coen
@hookwood , we zijn (als melkveehouders i.i.g.) toch allemaal bioboeren, werken met levende have en in de natuur dus waarom zitten ze ons dan dwars?
+1
spotmelker
Veel vluchten illegaal? Dan zullen de MOBBERS ook wel eens illegaal vliegen...😁
+1
AJ oet Twente
Wordt dit einde Schiphol ? Er zijn in de nabijheid van Schiphol te weinig boeren ,die ze kunnen opkopen .
Vakantie vluchten is volgens mij geen algemeen belang. Laat ze met de trein gaan .
LTO als de overheid ergens een boer dwarszit , dan direct rechtszaak tegen Schiphol .
puddingbroodje
@AJ oet Twente er wordt vast en zeker iets bedacht! maar het is toch om te gillen dat schiphol geen nb vergunning heeft en nu zegt die niet nodig te hebben omdat ze al 100 jaar bestaan!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's illegaal , schiphol en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0