Tjeerd de Groot speelt ‘landjepik’

Tjeerd de Groot speelt ‘landjepik’
foodlog.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

cowboys
Hoe is deze Tjeerd in de nzo terecht gekomen door wie is geholpen?
+7
dewittemotor
@cowboys Ik vrees dat het bij de LTO,RFC,RABO, NZO etc. barst van de Tjeedjes. Die helpen elkaar dan.
Dat is de enigste manier waarop de ellende van de afgelopen jaren nog kan verklaren.
Met echte boerenbelangenbehartiging heeft het niks te maken
+1
Pluto
@dewittemotor Dat ze elkaar helpen is tot daar aan toe . Maar de manier waarop ?????.Dit is kopie gedrag van een periode waarover elk jaar nog veel te doen is . Als dit in een ander land zou gebeuren had De Kamer al lang een protest ingediend bij het Oorlog tribunaal !!!.
Mugabe deed precies het zelfde en toen was de wereld te klein! .
sorry
Ach....jos is zelf ook geen haar beter...
kwarkje
@sorry tjeerd komt tenminste voor zijn geaardheid uit
Jos niet
Melkboer16
@kwarkje verklaar u nader!
cowboys
Ik vroeg hoe die Tjeerd ooit in de nzo terecht is gekomen. Welke pet had Tjeerd op ten tijde van het frp 2017?
+1
John Spithoven
@cowboys De rol van de heer de Groot in het FRP en de fosfaatrechten heb ik hier al meer keren uitgelegd. Vandaar dat ik ook niet begrijp van zijn huidige houding. Tjeerd heeft er voor gezorgd dat het FRP, en daarmee fosfaatrechten, er kwamen. Immers geen FRP, geen fosfaatrechten en ook geen derogatie. Deze houding van Tjeerd zorgde er voor dat hij en oa de mensen van de MOB het met elkaar aan de stok kregen. MOB was in 2016 in de coalitie grondgebonden gestapt, omdat ze boos waren op de list die de PAS heette, die op het moment van 1 juli 2015 alles wat illegaal was legaliseerden. Daarvoor was het hun morele plicht (vonden ze zelf) om middels het aanvechten van vergunningen bij N2000 gebieden, de natuur te beschermen. Bij het ingaan van de PAS kon dat niet meer. Omdat de PAS en peildatum fosfaatrechten een relatie hadden, was bij het ontstaan van het FRP in 2016 het doel van de MOB om de fosfaatrechten onderuit te halen. Middels de coalitie grondgebonden wilden ze dat realiseren. Ook stonden ze achter grondgebonden melkveehouderij. Door mede toedoen van NZO, uit hoofde van Tjeerd, sneuvelde de coalitie grondgebonden melkveehouderij. Bij het verlaten van de zaal melde de toenmalige voorzitter Verdaasdonk, dat de veehouderij spijt zou krijgen van de actie van oa Tjeerd. Waarvan acte.

Dus als je het goed bekijkt heeft (waarschijnlijk zonder opzet) Tjeerd zelf mede gezorgd voor de huidige impasse in het stikstofbeleid.

Nu mij niet aanvallen op dit verhaal. Het klopt en ik heb er geen waarde oordeel meer over.
sorry
@John Spithoven mob was al ver voor de fosfaatrechten aan het zieken
dat de pas onderuit zou gaan is 5 jaar geleden voorspeld door velen

dat mob schiphol gaat nu wel gaat aanpakken ...de inkomsten uit de ingebrekestelling raken op (van de provincie utrecht hebben ze al €300000 gevangen
John Spithoven
@sorry Klopt, het dwars zitten van vergunningaanvragen was hun verdienmodel. In 2013 waren de eerste overeenkomsten over het vormen van de PAS er al. Het duurde nog 2 jaar voordat net voor de peildatum de PAS inging. Dat was ondermijning van het verdienmodel van de MOB.

Geloof me maar. zo is het gelopen. En daar is niets meer aan te doen. Vandaar dat ik er ook geen waarde oordeel meer over heb.
John Spithoven
@John Spithoven En de houdbaarheid van de PAS was voor de ingangsdatum al verlopen. Doe maar is even googlen.
Erik!!1979
@John Spithoven ik vind het verhaal van de mob. Tjeerd cq fosfaat rechten etc. Te toevallig!
John Spithoven
@Erik!!1979 Ik achteraf ook. Maar op dat moment had ik dat niet door. Het was toen, tijdens het voorval, al wel bekend dat Tjeerd afzwaaide bij de NZO en de tweede kamer in ging.
Erik!!1979
@John Spithoven check de vrienden en gooi die uit de belangenbehartiging of belangrijke functies. Dat zijn de rotte appels!
John Spithoven
@Erik!!1979 Dan wordt het rustig aan de top😂Voor vorige week maandag had hij nog veel vrienden.
Erik!!1979
@John Spithoven nu nog steeds, maar die vertellen het niet zolang ze van binnen uit kunnen frustreren!
+2
cowboys
@Erik!!1979 ik denk net als jij dat er een veel betere screening moet plaatsvinden voor personen op belangrijke plaatsen in onze (eigen )organisaties zelfs bij de melkafnemers.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @John Spithoven:
het doel van de MOB om de fosfaatrechten onderuit te halen. Middels de coalitie grondgebonden wilden ze dat realiseren. Ook stonden ze achter grondgebonden melkveehouderij.

Was anders niet echt een slecht idee, nu zijn de grondgebonden melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum door hun eigen belangenbehartigers financieel afgeslacht, waarbij LTO eerst ook nog de grondgebonden melkveehouder wou korten
+1
Melkboer16
@cornelissen hou op met zeuren jij! Fosfaatrechten kosten geen drol meer en jij hebt grond en stalruimte! Blijf niet leven in wrok anders gaat de wrok jou beheersen en dan kost het je leven
John Spithoven
@Melkboer16 @cornelissen Hoe pijnlijk het ook is, je moet verder.

Er dienen zich weer nieuwe beren op de weg. Dus verleden kan je niks aan veranderen. En ook ik ben het met je eens over ggb , maar het lost nu niets meer op.
Ik heb het al eerder gezegd,we hebben een MUGABE in de tweede kamer zitten die legaal de boeren afslacht!!! ,zonder geweld.
kwarkje
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl 1?
Tientallen!!!
Sommigen houden er een dubbele agenda bij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0