‘Uit de pas’



Originele beschrijving

Er valt heel wat af te dingen op het D66-voorstel de veestapel te halveren

Bron

‘Uit de pas’
boerderij.nl

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Goed stuk van Dirk

Kijk

Emissie metingen van de vloeren klopt niet. Veel vloeren hebben een berekende waarde. En uit metingen komen de vreemdste resultaten.

Emissie metingen van uitrijden klopt niet. Bij @spotmelker Zijn vorig jaar metingen gedaan met 5 meetsystemen, waarvan 1 van WUR, met emissie arm uitrijden Meetsystemen van WUR gaf een 25 % afwijking naar boven toe tov 4 andere meetsystemen.

Concentratie meting nh3 in de lucht klopt niet, zie mesdagfonds

Al deze data komen in een RIVM model en daar wordt depositie uit berekend want meten wordt niet gedaan

Dan snap je dat we belazerd worden

Wat naslagwerk
v-focus.nl/dossier/ammoniak/…

v-focus.nl/2018/05/…
Coen
@John Spithoven , pas op met Derk Strijker, is mogelijk een wolf in schaapskleren, zijn vrouw zit voor GL in Gemeenteraad Aa en Hunze
John Spithoven
@Coen ok, maar had het alleen over zijn stukje in de boerderij. De rest zal ik in een nieuwe topic plaatsen.
Coen
@John Spithoven , loopbaan bij RuG beëindigd, moet zo nu en dan nog een collum inleveren bij Boerderij.
BertK
Waar praten we over? Uitstoot landbouw is sinds 1990 met ongeveer 2/3 afgenomen, iets groei uit andere hoeken als transport. Mijn indruk is dat totale depositie niet gegroeid is, bedraagt op dit moment ca 1600 mol per ha, landbouw is daarvan
John Spithoven
@BertK die 1600 is dat berekend of bepaald 😉😁
kwarkje
@BertK dat denk je
Geen hond die het weet
Behalve een nietblauwe maar andere primaire kleur
BertK
@kwarkje Je weet wel dat die natuur er nog steeds is!!!
kwarkje
@BertK vast wel
Maar 1600
Zou dat ook 1544 kunnen zijn?
kwarkje
@kwarkje of meer?
Of veeeeeel minder?
Wie weet het?
+1
AJ oet Twente
Wat ik niet snap , dat de politiek en/of journalisten niet volop schrijven : Haven Rotterdam op slot,
Amsterdam mag geen huis bijbouwen , Schiphol groei onmogelijk of 20 % van de industrie in het westen heeft geen NBW vergunning en zal deze ook nooit krijgen . Om de simpele reden dat er nagenoeg geen ammoniak te koop is in het westen bij veehouders .
D66 wijst naar veehouderij , maar kon beter eens inventariseren hoeveel niet landbouw bedrijven hun vergunning niet op de rit hebben . Kortom Nederlandse recessie nabij , honderden bedrijven moeten hun activiteiten halveren of misschien nog wel erger . Tienduizenden banen op de tocht .
verbi
Dit gaat D66 stemmen opleveren. Werdt de stelling gedaan dat je een keus moet maken of je redt de varkensfokkerij in de buurt of je kind slaapt straks onder de brug. Met dit soort argumenten gaan ze de straat op nou dan weet je wel hoe laat het is. Ze geven niks om al die reken modellen en weet ik al niet meer. Minder minder dat telt voor duie kl*te partij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN