Engerlingen

Hier veel last van engerlingen.
Wat te doen?

Deel dit topic

arnold

Laatste  |  

Reacties

Melkboer16
Volgend jaar mais en dat 3 jaar volhouden!
Je kan ook ff met de landrol rondgaan nu en kijken wat je daar mee wegkrijgt
de hoef
@Melkboer16 ze lussen ook mais hoor
sorry
arnold
@sorry rollen en doorzaaien?
sorry
@arnold rollen met cambridgerol
richard melkvee
Onderzoeken welk soort je hebt
+1
verbi
Ik heb er al jaren last van je houdt niks over heb aangerold in de lengte,breedte en diagonaal niks helpt. Mais ,bieten en aardappelen lusten ze niet en als je de aardappelen met mocap behandeld ben je er zo goed als vanaf maar 4 jaar geen grassoorten. Sommige zaaien ook perkila meststof schijnt ook wel wat te helpen maar heb ik zelf geen ervaring mee.. Ik ruil nu met een akkerbouwer en zo probeer ik er vanaf te komen. Nadeel je moet iedere 4 jaar je weiland scheuren om te voorkomen dat het blijvend grasland wordt voor de akkerbouwer. Het is een serieus probleem wat niet zo simpel is op te lossen. Engelingen overleven 3 jaar. Hoop dat je er wat aan hebt SUCCES
dorpsrandhoeve
@verbi Door grondbewerkingen gaan ze meestal ook dood. Rooien van aardappelen is onder andere voor engerlingen het einde.
arnold
@dorpsrandhoeve zode frezen, met de spitmachine spitten en dan gras erin.
Nick83
Euhm… droogte hebben die beesten geen last van?
weurding
@Nick83 nee. Vorst ook niet schijnbaar
Nick83
@weurding en veel water?
weurding
@Nick83 zitten wel vaak op de hogergelegen koppen. Dus misschien hebben ze daar wel een hekel aan. Vraag me af of ze ook in kleigronden zitten
pieta
@weurding Bij tekort vocht komen ze hoger in de grond aan het vreten of de wortelgroei is te beperkt om voor te blijven. Wij beregenden altijd op de huiskavel en geen last. Maar waar je niet kon beregenen wel.
weurding
@pieta nu met de droogte is schade inderdaad groter
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!