Stikstofreductie en duurzaam natuurherstel kunnen samengaan

Na de ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State komen natuur en economie tegenover elkaar te staan. Dat is onnodig, betogen onderzoekers van de Radboud-universiteit.

Deel dit topic Bekijk hier welke overheidsprojecten worden getroffen door stikstofuitspraak (rtlnieuws.nl)

127 grote infrastructuur-, energie- en defensieprojecten van de overheid kunnen voorlopig niet doorgaan. Het gaat om rijksprojecten die mogelijk teveel stikstof uitstoten. Bekijk hier de projecten bij jou in de buurt.

 Schouten: geen taboes bij oplossing stikstofprobleem (boerderij.nl)

Er zijn geen taboes als het gaat om maatregelen tegen de stikstofproblematiek, zegt Carola Schouten.

 Stikstofreductie en duurzaam natuurherstel kunnen samengaan (nrc.nl)

Na de ‘stikstofuitspraak’ van de Raad van State komen natuur en economie tegenover elkaar te staan. Dat is onnodig, betogen onderzoekers van de Radboud-universiteit.

Nieuwsgrazer

Reacties

Pluto
Er wordt telkens gesproken over stikstof compensatie ???. Via allerlei ingewikkelde beschuldigingen richting landbouw is er inmiddels geen touw meer aan vast te knopen hoe of op welke manier er gecompenseerd moet worden .Zoals ik het nu lees moet ieder die een woning wil bouwen 2 ha grond er bij kopen . Op deze grond mag geen mest en of gewas geteeld worden ???? dit omdat er anders stikstof wordt aangevoerd !. Al schop je alle boeren het land uit dan nog is de bouwsector er niet mee geholpen !!.
+2
verbi
Als projectontwikkelaars en dat soort volk wat willen moeten ze maar op de koffie komen. Wij hebben alle vergunningen op orde en hun NIKS. Dus gewoon betalen ze verdienen dik aan de woningbouw dus dat moet makkelijk kunnen. Voor 50000 euro per koe gaan we er over nadenken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden duurzaam , natuur , pas en ammonakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!