Veiligheids Voerhekken De Boer standplaatsen vast

Dag, het is niet een trekker gerelateerde vraag maar misschien dat mensen op dit forum er toch een antwoord op weten:

Wij hebben reeds onze voerhekken vervangen door De Boer veiligheidsvoerhekken (die met gele dopjes) en hoewel één rij het uitstekend doet, geeft de andere rij wat problemen. In de open stand zijn er ongeveer 3 standplaatsen die alsnog op slot gaan als er een koe in staat. Het is niet te verhelpen met afstellen, want ze staan allemaal op dezelfde stand. Er zijn gewoon een stuk of 3 standplaatsen die afwijken van andere standplaatsen, dus zijn er per hek sommige standplaatsen die wel nb werken en sommigen niet.

Heeft iemand hier ervaring mee en weet diegene hier misschien een oplossing voor?

Deel dit topic

bernard-vant-klooster

Laatste  |  

Reacties

wotan2
Het zit in tussen verschillende hekken of steeds in een hek? Als het binnen een hek zit zou ik de boer er op aanspreken. Als een hek is wat altijd verkeerd staat is het afstelling.
@wotan2 nee het zijn echt standplaatsen, dus 1 van de 5 in 1 hek die dicht blijft zitten. De Boer stal inrichting erop aanspreken heeft denk ik weinig zin omdat dat nu GEA is en de hekken tweedehands zijn, dus al ongeveer 10 jaar oud.
+1
spotmelker
@bernard-vant-klooster Is er misschien een aanrijbeschadiging te zien op die plaatsen? Ik heb zelf Spinder maar waar ik die een keer geraakt heb met voeren hapert het sluitsysteem omdat het kantelstripje (bij elke voerplek zit er één) dan niet meer volledig vrij bewegen kan.
+1
cjw73
@bernard-vant-klooster Is hier inmiddels met de helft van alle openingen aan de orde. Denk zelf dat er stof of zo in zit.
van Ittersum
@cjw73 @spotmelker juist Spinder heeft dit probleem ook , van boven kan er vuil binnenkomen. Je zou met luchtpistool alle gaten van boven kunnen bewerken zodat deze van binnen weer stof en rommelvrij zijn. De onderkant (bij Spinder)is open dus het valt daarna wel naar beneden.

Bekend probleem van en bij Spinder en ook als zodanig erkend, hoe is het bij de Boer?
+1
ted9
@van Ittersum Voor oog heel mooi dat strak weg gewerkte spul wat je tegenwoordig heel veel tegen komt. Maar om het te maken een hel.
+6
cjw73
@van Ittersum de boer geeft nooit iets toe. Achteraf gezien waardeloze rotzooi.
Ik koop er nooit weer.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @cjw73:
stof of zo in zit.

goed met perslucht er bij, kan best zijn dat het vol zit met opgedroogde vliegenlarven, heb dat in mn stalinrichting/mechanisatietijd vaker bij voerhekken gezien met zulke problemen. Maar akn ook geschikt dat er van binne wat beschadigd is, voor wat voor reden ook. Die sluitstrip is er uit te halen, met wat beleid, kon er immers ook in, en dan ziet je het vanzelf
bio boer
@cs-agrar wel even schuif mechanisme vast tape zo die op de zelfde plaats blijft
SJB533
Quote @bernard-vant-klooster:
Dag, het is niet een trekker gerelateerde vraag maar misschien dat mensen op dit forum er toch een antwoord op weten:

Daarom ook leesbaar gemaakt op Prikkebord 😉
Waldboerke
Hoogstwaarschijnlijk zijn dit hekkenvan ongeveer bouwjaar 2000-2003. deze zijn dan uitgerust met aluminium vergerendelingsstrips binnenin. Door slijtage en verschil in uitzettingscoefficient, de zeer krap aangehouden tolerantie kan dit gesodemieter geven. Kan zich zeer goed uiten in de hier beschreven problemen. Vervanging (heel lastig voor een leek) door stalen strips kan het probleem oplossen. Duur en tijdrovend. Beetje afhankelijk waar u woont zou ik een goede DBS -dealer opzoeken en vragen. (dat hoeft dus niet per se een GEA dealer te zijn....;) Let op, wordt dit probleem onderkend, spreek dan van te voren een prijs af, want alle hekken moet worden vervangen, en moeten er uit en op de kop worden gehangen alvorens de strip te verwisselen. Succes!
cjw73
@Waldboerke die van mijn zijn v a n 2012 hoor.
toon1969
@cjw73 ff checken of de kunstof strips/geleiding goed op de alu of stalen strip zit, ze willen nog wel eens losschieten op kromstaan, deze strippen zijn het "stuur"van het sluitmechanisme, Hier ook regelmatig problemen.
+1
Tobber
@toon1969 klopt precies wat je zegt. Heb ze hier ook van 2001. Zijn waardeloze hekken.
cs-agrar
Quote Reactie van @Waldboerke:
2003.

heb ik ze ook van, niets mis mee
+1
JappieJo
Gooi maar op de oudijzer bult, dat is het beste plek voor de Boer stalinrichting. 1e 5 jaar gaat het wel daarna ellende.
Sjon
Dus als het mechanisme blijft hangen staat de koe zomaar een hele nacht vast?
+1
@Sjon als je niet oplet wel maar de plekken die dicht blijven zitten hebben we dicht gezet zodat er geen koe in kan
ted9
@bernard-vant-klooster Dan slijp je troep er toch uit dat er wel een koe in kan wat heb je anders aan n voerhek.
@ted9 het gaat om ongeveer 3 standplaatsen en de boel eruit slijpen lijkt me niet een goeie suggestie als ik vraag naar een oplossing waarbij het hek wordt hersteld ipv verslechterd.....
Klinkt niet heel positief zo te horen. Ik ga bij de hekken die problemen geven eerst met luchtpistool er langs en als dat niet heeft geholpen haal ik ze eraf om de strip eruit te halen en te controleren, want ik heb inderdaad ook al opgemerkt dat een plastic geleider hier en daar niet goed meer op de strip zit. Weet iemand tot slot waar je deze plastic geleiders eventueel kunt bestellen? Want ik denk dat er ook een paar stuk zijn.
Waldboerke
@bernard-vant-klooster ik denk gewoon bij DBS in Leeuwarden...
cjw73
@Waldboerke de boer levert niet meer aan particulieren. Kan uitsluitend via een dealer ervan.
Waldboerke
Ik denk voor jou, Bosch Bolsward. Vragen naar Doede.
+1
Waldboerke
Sorry, Haule, probeer bij Tinus de Jong in Gorredijk.
apel
Ff kritisch kijken. volgens mij kan je de lepel binnenin iets verbuigen zodat die minder strak pakt.
toon1969
@apel Klopt, wil ook wel eens helpen, wel priegelwerk, je kunt er slecht bij, en je hebt er niet echt zicht op welke kant je op moet buigen
Claas 1986
Hier ook gehad. Kunstof stip bovenin het hek beschadigd op de plaats die dan vast blijft staan. Gewoon de hele kunstof stip voor het hele hek (5 plaatsen) vervangen, dan is het opgelost. Voerhek is van 2010
kaas
Blauw uit oosterwolde weet er vast ook wel raad mee hoe je dit probleem oplost
Vandaag even een poging ondernomen de strip uit het hek te halen maar dat wilde niet. Iemand tips? Kun je de gehele strip eruit schuiven of moet je alle losse plastic strips van het aluminium losmaken voordat het eruit kan oid?
toon1969
@bernard-vant-klooster Nee, je kunt hem er in zn geheel uithalen zonder de plastic strippen los te halen, ik weet niet meer precies hoe we dat toen deden, maar je moet in ieder geval de gele knoppen allemaal tegelijk ingedrukt hebben. (lat erover). hij moet dan op de zijkant liggen of op zn kop staan dat weet ik niet meer zeker. tis wel een gedoe, haakt veel. succes
@toon1969 ik kan de strip er redelijk ver uit trekken aan de achterkant, de voorkant heb ik nog niet geprobeerd omdat ik dan het hek eraf moet halen. Maar bedoel je de strip kantelen of het hek kantelen? Want als ik de strip er ong 50 cm uit heb blijft hij met die plastic dingen achter die standplaatsen hangen
toon1969
@bernard-vant-klooster Ja, je moet het hele hek er tussen weg halen, en op zn kant leggen, of op zn kop zetten. belangrijk; gele knoppen allemaal tegelijk ingedrukt.
+1
jammermaarhelaas
@bernard-vant-klooster

Is het een idee om een lange lat of plank over de gele knoppen te leggen en die dan met een paar lijmtangen op het hek te klemmen zodat de knoppen allemaal tegelijk worden ingedrukt?
Dan zou het het er in kunnen blijven zitten 😉

Heb je geen lijmtangen, dan zijn er bij Action misschien wel goedkope drellen te koop die het voor een licht klusje wel volhouden.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden voerhek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!