FrieslandCampina wil koploper zijn met duurzaamheid

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina streeft naar een leidende positie met duurzaamheid.

Deel dit topic FrieslandCampina wil koploper zijn met duurzaamheid (boerderij.nl)

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina streeft naar een leidende positie met duurzaamheid.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
kwarkje
Alle anderen ook
Over de rug van de boer
+1
Dirk van Zetten
@kwarkje dat kost geld! Links lullen en goedkoop mondje vullen. Kost boeren dus marge
+3
Dirk van Zetten
@Dirk van Zetten iets is alleen duurzaam/vol te houden als het geld opleverd
+3
ted9
Friesland kan en zal nooit zo duurzaam kunnen worden (zoals duurzaamheid in Nederland word uitgelegd door links) als buitenlandse bedrijven in Duitsland of Denemarken. Deze bedrijven hebben melkveehouders die een stuk extensiever werken en mijlen ver voorlopen met duurzame energie gesubsidieerd door de lokale overheid.
+10
J.v.G
Laten we maar met een duurzame melkprijs beginnen dan!
+13
de Haas
Gek. Ik heb nog nooit één van de eigenaren horen zeggen dat ze zo graag duurzaam willen zijn. Wel meerdere dat het ze de keel uithangt, dat duurzame gelul. Als men eerst eens wat personeel loosde van de duurzame afdeling, werd het vast beter.
+6
puntertje
Laat me eens raden, ze hebben weer één of ander rekenmodel ontwikkeld en trekken weer een blik 'deskundigen' open die je vertellen op wat voor manier het model gewenste uitkomsten geeft. De 'deskundigen" genereren vervolgens weer een duurzame inkomstenbron voor zich zelf.
Groen1
FrieslandCampina helpt boer duurzamer produceren
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
de Haas
@Groen1 Ik dacht eerst dat ze per direct €0.50 gingen betalen, maar er worden weer softe maatregelen genomen.
Sjaakiee
@Groen1 winnen in klimaat om moe van te worden joh.
+11
George
Wederom een hoop gehoerzak op niks. Betaal de boeren eerst maar eens minstens 50 cent , dan nog is dat geen duurzame prijs maar een minimum prijs. Heel dat Focus Planet en Planet Proof gelul heeft geen enkel iemand wat aan . Veel teveel baantjesjagers die uit de ruif meevreten waar niemand wat aan heeft , niemand!
+2
Sjaakiee
+4
de jonge
@George we moeten als melkveehouders steeds meer kunstjes doen terwijl daarentegen er geen hogere opbrengsten tegenover staan en als klap op de vuurpijl de laatste jaren veel meer commentaar op boeren is. korte duidelijke conclusie dus en daar zijn geen dure studie en onderzoeken voor nodig geweest :: het hele gedoe over burgers bij de boeren, boeren met natuur planet plof en weet ik al niet meer voor gekkigheden heeft alleen maar gezorgd voor een negatiever beeld. dus......alle melkstroombedenkers kunnen de laan wel uit en zorg ervoor dat er iemand komt die gewoon goed een product verkopen kan,zonder blablabla plofplof verhalen,hoe simpel kan het zijn
+1
cowboys
Inmiddels is RFC al een keer rechts ingehaald de pp door de beter leven en zo zal het in de toekomst ook gaan .
Erik!1879
@cowboys en vergeet niet die geweldige 270 dagen weidegang uit Ierland 😂😂😂 echt geweldig. Wanneer staat er eens iemand op van de melkveehouders om alle ledenraads leden die hier niet volop tegen werken de laan uit te sturen! Dit gaan er weer een hoop de kop kosten als jullie dit toelaten!
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!1879:
Dit gaan er weer een hoop de kop kosten

Jij bent toch voorstander van warme sanering?
Erik!1879
@Jack Rijlaarsdam dit is ijs en ijs koud. Is boertje pesten op en top. Ingegeven door de linkse milieu mafia. Daarbij heeft @ted9 Gewoon gelijk. Nederland loopt met duurzaamheid in de vorm wat jullie prediken ver achter op Duitsland vanwege de bergen subsidie op de energie transitie. Daarbij de grondgebondenheid erbij en de belachelijke bouwblokken en plofstallen die zorgen voor beperkte vierkante meters. Kortom: DOM!!! Nederland heeft dit toch helemaal niet nodig!
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Erik!1879:
eis en eis koud

Je slaat weer helemaal door. Heb je het artikeltje wel gelezen? RFC biedt 4.000 leden een workshop aan. Niets meer, niets minder. Cono doet dat al jaren, er zijn daar leden die zich een week van tevoren al verheugen op de bijbehorende lunch.
Wolswinkel
[quoteCono doet dat al jaren, er zijn daar leden die zich een week van tevoren al verheugen op de bijbehorende lunch.
Reageer @Jack Rijlaarsdam

Wolswinkel 5min
][/quote]

@Jack Rijlaarsdam Hebben wij weer. Alles buiten de lunch om gepland..
+3
ted9
@Jack Rijlaarsdam Dan heb je een triest leven voor de rest.....
+3
George
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
zich een week van tevoren al verheugen op de bijbehorende lunch.

Dan zijn ze niet veel gewend , zo'n workshop brengt niks voor de boer dan zo'n domme lunch maar de gevers van die workshop worden rijkelijk beloond. En de boer? Ja die ploeterde voort.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @George:
zo'n workshop brengt niks voor de boer dan zo'n domme lunch maar de gevers van die workshop worden rijkelijk beloond.

Zulke domme praat kan je alleen verkondigen als je niet op zo'n workshop geweest bent. Het brengt wel degelijk wat, naast eens een collega spreken of bij een collega kijken, waar je altijd van leert, kom je er echt niet dommer vandaan en zijn workshops wel heel gericht.
+4
Wolswinkel
@Erik!1879 Werkelijk hartverwarmônd je eindeloze empathie met Nederlandse melkveehouderij..
Herbert
Van de 21.500 medewerkers bij Fonterra verdienen er 6000 meer dan 100.000 per jaar!!! Heeft iemand vergelijkbare cijfers van frieslandcampina? Zou wel verklaren waarom er zoveel onzin bedacht is de laatste tijd, maar dat ze er niet naar betalen.
zuivelarbeider
Helaas is er geen andere keus, duurzaamheid/rentmeesterschap/vegetarisch/biologische etc gaat door.
Als bedrijf moet je vooruitstrevend zijn.
Stilstand is achteruitgang.
Er zijn talloze bedrijven die niet met de tijd zijn meegegaan.
(Kodak meende ook dat fotorolletje er niet uitgingen, einde Kodak.
Zie V&D te duur, geen online verkoop.
10 jaar geleden was in elk dorp nog een Rabobank, ook niet meer dus.)

Verschillende melkstromen zal alleen maar toenemen, consument is bereid voor duurzaamheid extra te betalen
Regionale producten gaan ook zeker toenemen.
+4
Erik!1879
@zuivelarbeider 🙈🙈🙈wie heeft je dit wijsgemaakt. Consument die wil betalen. Welke planeet woon je?
dijkstra uit w
@zuivelarbeider uw zou u wat beter moeten inlezen, dat hele duurzaamheid verhaal is door links geïntroduceerd om boeren en burgers armer te maken en meer en meer afhankelijk van super grote industrieën. zo gaan we langzaam vaan een communistische heilstaat met enormen privileges voor de upper class en een armzalig bestaan voor de mensen die zich al menselijke reserves, human resources, mogen inzetten voor de staat.
Wolswinkel
@zuivelarbeider Je had wel @Wiebren kunnen heten...
cowboys
@zuivelarbeider waaruit blijkt dat de consument er meer voor betaalt? En hoe verhoudt zich dat tot het verlies aan markt aandeel dit jaar?
Sjaakiee
@cowboys ze wonnen toch weer meer in de markt?
puntertje
@Sjaakiee nee nee, ze verliezen maar zonder dit duurzaamheidsmarketing gedoe hadden ze veel meer verloren zeggen ze. En dus wordt het uitgelegd als winst in de markt.
cowboys
@Sjaakiee volgens mij is RFC aangeschoten wild het fladderd en vliegt alle kanten op.ze verliezen nog steeds marktaandeel en een aantal introducties van nieuwe producten is geflopt. maar de tijd zal het leren of het zo is.
+2
robotmelker
@cowboys je vraagt je alleen af hoelang dat gefladder nog duurt. Hier op dit forum is discussie genoeg. Maar in de vergaderingen is het verdomd stil.
Het is net zodra der een stropdas in pak bijzit dat niemand meer durft?? Extra eisen is extra geld. Betaald de consument dat niet... maken wij het niet...
Melkprijs MOET aankomend jaar met 15 cent duurder kunnen worden.
ricardo
@robotmelker dat er hier veel discussie is komt omdat een groot deel en stel negatieve azijn pissers is waarvan ik me afvraag waarom ze nog boeren. als je er zo negatief in staat kun je beter wat anders gaan doen. en ons negatieve Erik kan beter in in Duitsland gaan lopen zeuren dan worden ze je daar net zo zat als wij hier
kwarkje
@ricardo zizo
Kunt slecht tegen kritiek
Weten we dat ook weer
Probleem wat Erik ziet is dat de minderheid zijn wil op wil leggen
Dan krijg je oorlog
In een oorlog mag alles
George
@ricardo
Dat zal dan toch wel een reden hebben dat zovelen zo negatief zijn.
pieta
@George Je kunt het natuurlijk wel wat anders uiten als Erik. Je hebt amper zin om de reactie te lezen.
Erik!1879
@ricardo ik ben die bestuurders zat die liegen en bedriegen, die eigen zakken vullen ten koste van de medemens. Dat die tegen mij aan schoppen vind ik ok. Ik wil met dat soort lui niets gemeen hebben. Als je mij zat bent dan lees mijn reacties niet want dan heb je er ook geen last van! Jammer genoeg geld dat niet voor die bestuurders. Die manipuleren alles zodat de goede er ook in meelopen. Dus daar blijf ik last van houden!
ricardo
@Erik!1879 jij zit toch in Duitsland heb je toch duitse regels?
Erik!1879
@ricardo ik heb ook verantwoordelijkheden in Nederland. Dus dat blijf ik volgens. Daarbij levert onze buurman aan FRC , dus heeft FRC indirect gevolgen voor onze bedrijfsvoering. En FRC is èèn van de grootste melkverwerkers dus heeft veel invloed op onze melkprijs. Reden genoeg dus om intensief het zaakje te volgen!
ricardo
@Erik!1879 kun je beter iets positiefs bijdragen dan de hele dag negatief lopen doen
Erik!1879
@ricardo als het positief is dan zal ik het niet laten. In Nederland is voor de agrarische sector niet veel positief. Bijna iedereen werkt illegaal.
ricardo
@Erik!1879 je hebt nog verantwoordelijkheden in nederland? bedoel je daarmee naar Duitsland vertrekken en op Nederland blijven afgeven en straks de hand ophouden voor AOW?
Erik!1879
@ricardo wat ik ermee bedoel weten enkele mensen hier maar dat schrijf ik hier niet. Bel dan John Christo, Jan Cees, Co of andere maar.
ricardo
@Erik!1879 ik ga niet bellen ik hou niet van dat negatieve kom met iets opbouwend zal van jou ook wel iets negatiefs te vinden zijn gaan we ook niet over zeuren moet als melkveehouders verder liever met positieve mensen die iets bijdragen
Erik!1879
@ricardo als je positief verder wil moet je eerst de rotzooi opruimen. Zolang die rotzooi niet opgeruimd is blijven er teveel hangen. Daar kun je wel van weg kijken. Ik doe dat in ieder geval niet.
ricardo
@Erik!1879 lever je aan Campina ?
ricardo
@Erik!1879 kom je op vergaderingen van campina
Erik!1879
@ricardo misschien binnenkort maar wel in Duitsland. In Nederland niets te zoeken. Dat leveren waarschijnlijk op lange termijn. FRC zal wel veel overnemen zodat je er niet onderuit komt!
+1
arie.j
Quote Reactie van @Erik!1879:
@ricardo ik ben die bestuurders zat die liegen en bedriegen, die eigen zakken

Een bekende uitspraak is dat als je me één vinger naar een ander wijst er zeker 3 naar jezelf wijzen.
Begin eerst maar eens met jezelf bekend te maken en vervolgens met concrete feiten over je beschuldigingen te komen.
Met een grote anonieme bek uit het buitenland schieten we hier ook niks op.
Erik!1879
@arie.j zie pb
+6
cowboys
@arie.j hoezo anonieme grote bek.? Hij heeft gewoon gelijk dat het in nl een grote puinzooi is in de melkveehouderij en vanaf 2015 is het een giga puinzooi geworden en vanaf vrijdag as wordt de puinzooi zeker niet minder.
kwarkje
@cowboys Arie is een oude man
pieta
@arie.j Erik is wel bekend.
Erik!1879
@pieta dat weet hij. Heb hem mijn adres gestuurd.
ricardo
@pieta bij mij niet heb wel roddels gehoord maar daar kan ik niets mee
Erik!1879
@ricardo zie pb, heb ook aub het lef om je mijn telefoon nummer te sturen dan kunnen we gewoon even babbelen. Dan weet je mijn volledige achtergrond.
+2
ricardo
@Erik!1879 ik wil pas met je babbelen als je wat positiever bent dan mag je ook op de koffie komen
+1
Erik!1879
@ricardo pefect, los jij de problemen even op. Dan ben ik super positief en neem ik taart mee!
de Haas
@Erik!1879 ooh... Er staat taart op het spel? In dat geval; Wat zit je haar leuk, Erik.
ricardo
@Erik!1879 ik heb geen problemen
Erik!1879
@ricardo dat gun ik je van harte. Nu de rest nog!
ricardo
@Erik!1879 en als ik een probleem had is het nog nooit opgelost door mn eigen coöperatie af te kraken en voor schut te zetten ben het ook niet met alles eens maar dat maak ik op andere plaatsen kenbaar
+3
cs-agrar
Je kan hier lang en kort over lullen, maar zaak is dat het product met een meerwaarde verkocht wordt, en dat red je alleen door te onderscheiden van de rest, en dat kan op meerdere manieren. Je kan niet op elke hype in de markt in gaan maar wel in een gestage lijn mee.
De wereld van gisteren is niet die van morgen en alles gaat steeds sneller, belangen worden anders. Voorheen was men blij dat men te eten had, dat veranderde in goed te eten had. welke weer overgaat in apart eten enz enz, dat vloeit voort uit de overvloed. Alles kan, want het is mogelijk. Je moet dat verkopen waar vraag naar is.
Die duurzaamheid is een blijvend iets, en laten we eerlijk zijn, een redelijk logisch iets, iets waar we zelf ook altijd mee bezig zijn, immers een hek vast zetten met een touwtje weet je zeker dat je eerdaags weer kan terwijl met een degelijke ophanging het werk er voor jaren af is, als voorbeeld. Natuurlijk moet er een bewustwording zijn van waar we leven en hoe we daar mee omgaan. Het is alleen zo dat het hele verhaal vaak scheef getrokken wordt omdat niet het duurzame, maar de centen en vooral de belangen van de hardst schreeuwende, relevant of niet, op voor komen, en daar moeten we goed voor waken.
zuivelarbeider
@cs-agrar goed verantwoord. Idd de wereld verandert snel.
cowboys
@zuivelarbeider juist maar de nieuwe lancering van producten gaat net zo snel als het verlies aan marktaandeel dus een paar miskleunen in de markt zetten maak je niet zomaar goed .met hijgende concurrentie in de nek die bloed ruiken.
zuivelarbeider
@cowboys daar gaat het om, in concurrentie koploper te zijn.
cowboys
@zuivelarbeider wat als je denkt dat je koploper bent en dat de achterban dat ook wordt voor gehouden maar in werkelijkheid niets meer dan middenmotor bent de afgelopen tijd.
zuivelarbeider
@cowboys nou vooruit dan een goede middenmotor. 😜
George
@cs-agrar
Wat een verhaal , Jij kunt ook al bijna politicus worden.
christo2.0
beemsterkaas.nl/nieuws/…

Hoe moet het met de beemster kaas? Die boeren willen ook al de meest duurzame zijn. O nee, ze zijn het al. Misschien leuk voor de top van rfc om bij cono een paar workshops te gaan volgen hoe je de meest duurzame wordt.
Jan-T
Ze hebben Tjeerd de groot van D66 zeker geraadpleegd.
Komt wel intelligent over.

Duurzaamheid betekend

Planet People en Profit. voor de gehele keten.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden frieslandcampina , duurzaamheid en boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!