Stikstof uitstoot en depositie

Volgens verschillende cijfers is de landbouw verantwoordelijk voor een derde tot veertig procent van de stikstof uitstoot.
Aangezien de beteelde oppervlakte (incl akkerbouw) ca 52,3% van Nederland bedraagt, zijn we meer als grondgebonden. (Zonder de akkerbouw hangt het er om).
Jammer dat we deposities niet naar onze eigen percelen kunnen leiden.

Duidelijk dat er nog wel een paar andere netto vervuilers zijn!

Deel dit topic

BertK

Reacties

BertK
Depositie van stikstof brengen wij graag in de kringloop van ons bedrijf, toch?
+2
nicagri
@BertK Als je kijkt bij cbs daalt de amoniak uitstoot niet meer. De Nox uitstoot daalt wel heel sterk. dit komt door alle nieuwe dieselmotoren die toevoeging van urean(adbleu)hebben.Er word dus kunstmest ureum bij de Nox toegevoegd en de uitstoot van het gevaarlijk giftige Nox komt in de lucht als schone stikstof N2 wat neerslaat bij overschot in de atmosfeer.Dit word mijn inziens gerekend bij de amoniak uitstoot.
Hierdoor is nergens terug te vinden dat door inspanningen van de agrarische sector (luchtwassers, emissiearme stallen enz.de netto amoniak uitstoot wel degelijk verminderd.
+2
Dirk van Zetten
In ons gebied is de achtergronddepositie uit Duitsland al hoger dan het natura 2000 gebied mag hebben. Dus als alle boeren in Nederland stoppen, de auto's en mensen verdwijnen, dan is het nog te hoog.
+1
Erik!1879
@Dirk van Zetten dan moeten jullie ons uitkopen 👍. Kom maar met de €€€€
kwarkje
@Erik!1879 we sturen tjeerd en Jesse wel even
Detukkeroettwente
@Erik!1879 Grapnmaker.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!