Wat is er op jouw erf veranderd?

Hallo, voor mijn afstudeerverhaal voor de opleiding journalistiek schrijf ik een verhaal over de veranderingen in de zuivel en bij zo'n verhaal hoort natuurlijk een interview met een melkveehouder. Kun jij mij vertellen over de veranderde wens van de consument en wat dit voor invloed heeft bij jou op het erf? Heb jij bijvoorbeeld veel aangepast zodat je aan de planetproof lijn kunt voldoen of stonden jouw koeien altijd binnen en staan ze nu buiten omdat de consument de koe zo graag in de wei ziet? Naar dit soort verhalen ben ik op zoek. Wie mag ik hierover interviewen? Voorwaarde is wel dat je woont in het verspreidingsgebied van De Stentor (noord-west Overijssel, een groot deel van Gelderland of het noordelijke deel van Flevoland). Ik zie graag reactie tegemoet!

Deel dit topic

RoyPrent

Reacties

+3
Weidezicht
Ze leren op deze opleiding niet, dat je vreemden, en zeer waarschijnlijk ook ouderen dan jezelf, aan te spreken met u en uw? Vrees dat de sector ook wat huiverig wordt van journalisten. Deze hebben nogal eens de gewoonte de boel beetje links te verdraaien, en anti boeren verhalen klakkeloos over te nemen zonder verder onderzoek of hoor en wederhoor.
+1
brabo
Quote Reactie van @Weidezicht:
aan te spreken met u en uw?

wat een gezeur zeg, bij mij is iedereen gewoon je of jij.
+1
Adaptief boeren
@brabo u hebt uw eigen gewoontes ik de mijne en daar horen hoogstaande omgangsvormen bij
brabo
@Adaptief boeren
toen de koningin bij ons op de boerderij was zei ik ook gewoon je en jij, en dat vond ze helemaal niet erg.
DutchDairyFarmer
@Weidezicht zo jaren ‘80
+2
van Ittersum
@Weidezicht onbekend maakt onbemind en dan is u een terrechte aanspreektitel. Hulde!
Er zijn al genoeg mensen die denken dat er al helemaal geen drempels meer zijn en alles maar "moet" kunnen en "mag" zeggen (zie gisteren D66)
+2
paul1
Door alle eisen belanden veel boeren op een woon erf.
+1
mlkvhoudr
Hoi je bent hier welkom hoor wij wonen in stentor gebied
j h p
@RoyPrent Wat wel een heel interessant artikel op kan leveren, wat de consument wensen en de NGO eisen zijn in deze.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!