D66 wil veestapel halveren

D66 wil veestapel halveren

ad.nl/politiek/…

Deel dit topic

hans1980

Laatste  |  

Reacties

+4
robbies
Op dit moment halveert D66 eerder dan de veestapel.
robbies
@robbies

(klik om te vergroten)

de Haas
@robbies Dit moet nepnieuws zijn. Door de PVDA jarenlang uitgekleed en om de VVD maar te zwijgen. Wat een afbraak beleid wordt er de laatste jaren gevoerd, maar het kan allemaal blijkbaar. Je schaamt je kapot om Nederlander te zijn.
Dirk van Zetten
@robbies AD publiceert deze bagger paginagroot op de voorpagina. Iedereen zou om te beginnen zijn abonnement op kunnen zeggen vanwege publicatie onwaarheden zonder wederhoor....
pa
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
AD publiceert deze bagger paginagroot op de voorpagina
A D rapporteert slechts wat een ander bedacht heeft. En daar hoeft u het niet mee eens te zijn!!
+6
hans1980
Wanneer gaan we de weg op? ff datum prikken en alle hoofd en zij wegen blokkeren
Het is gvd een keer klaar genoeg!
Coen
@hans1980 , de uitkoopsom voor vergunningen, productierechten en gebouwen voor 50 mln kippen en 6 mln varkens dienen marktconform betaald te worden, dan zullen ze schrikken hoeveel het de belastingbetaler gaat kosten.
Dirk van Zetten
@Coen ik stap liever uit met de gouden handdruk dan dat ze nog allerlei onzinnige regels erbij verzinnen. Jammer is alleen dat ze de architect van het binnenhof met 2.3 miljoen de laan uit sturen en wij met een fooitje afgescheept zullen worden....
pa
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
Jammer is alleen dat ze de architect van het binnenhof met 2.3 miljoen de laan uit sturen en wij met een fooitje afgescheept zullen worden..

Aan gezien u/wij al heel lang voor te weinig produceert is alle vergoeding "passend"

dewittemotor
@Coen Hij schrijft: er is nu een half miljard uitgetrokken voor sanering en nog een half miljard erbij moet voldoende zijn voor deze sanering.

Daar zult u het mee moete doen
noordhollander
D66 moet zelf van de kaart zsm…………..
+7
John Spithoven
Ach ja, Tjeerd de Groot , afkomstig van de NZO. Broeinest van.....
+1
Erik!1879
@John Spithoven nzo? Je bedoeld dat groepje waar FRC de meerderheid van de stem recht heeft?
cowboys
@Erik!1879 nzo is RFC en de rest die erbij zitten zijn voorkennis vergaderaars als je snapt wat ik bedoel.
+2
cornelissen
De opmerking van deze man ,dat de Rabobank fors moet afschrijven op investeringen in de intensieve veehouderij geeft mij wel enige huiver. Kennelijk wil hij op "rovers"tocht i.p.v. uitkopen.
En is die met o.a. dit artikel draagvlak aan het creëren. Een gevaarlijk mannetje voor de rechtsstaat
Coen
@cornelissen , dat is de aloude strategie van alle linkse kerkgangers: vermogen van anderen onteigenen tegen een minimale vergoeding.
+5
John Spithoven
Tjeerd, je schrijft hier dat de melkveehouderij grondgebonden moet worden en dan hebben ze niets te vrezen.

Jij bent voor 200 % verantwoordelijk geweest dat dit niet gebeurde . Jij wilde geen stap richting grondgebondenheid, maar fosfaatrechten.

Wij hebben netjes legaal via vergunningen stikstof uitgestoten. De woningbouw en verkeer heeft dat illegaal gedaan. Jij bent dus voorstander om illegaliteit te steunen.

(klik om te vergroten)

+3
robbies
@John Spithoven binnen RFC vinden ze het blijkbaar een leuk bericht. Ik heb hier @Wiebren regelmatig verdedigd, maar hij moet wel beseffen dat zo'n activiteit op sociale media vragen oproept.

(klik om te vergroten)

de jonge
@robbies als de vragen te moeilijk worden hoor je wieberen niet meer, nooit opgevallen??
+1
Sjaakiee
@de jonge enorme linkse droeftoeter die wieberen.hele top is links bij rfc.
pa
@Sjaakiee En u bent rechts georiënteerd?? Da's gevaarlijk tegenwoordig
Twentsch Land
Maakt veel duidelijk dit, ondanks het al een tijdje niet meer onduidelijk was.

@robbies
+1
ted9
@robbies Leuk dat dit soort mensen binnen je coop actief zijn waar jij elke dag voor aan het melken bent. Knap dat sommige nog zo rustig kunnen blijven op vergaderingen.
Bietenbrug
@robbies ik zeg gelijk wieberen die man.
+3
John Spithoven
@robbies Wiebren en Tjeerd zijn 'vrienden'

Tjeerd heeft in opdracht van Wiebren het PP programma in de tweede kamer verdedigd. Er voor wat, hoort wat...
mlkvhoudr
@robbies als je op fb zit en je vind ad leuk dan word dat ook bij je "vrienden" zichtbaar dat je ad leuk vind. Dat is wat je hier op dit screenshot ziet. Niks aan de hand mensen
+6
robbies
@mlkvhoudr dit is geen FB, maar Twitter. Wiebren vindt deze bewuste tweet leuk.
+1
Twentsch Land
Kan misschien ook nog per ongeluk gaan. Net als met een duimpje.....of kan dat bij twitter niet ?

@robbies
+2
Erik!1879
@Twentsch Land geloven jullie dat nog???
+4
robbies
@Twentsch Land kun je ook weer uitzetten. Net als een like op FB
+1
hans1980
@robbies ff screenshot dan maar

(klik om te vergroten)

weurding
@robbies hier niet😅
mlkvhoudr
@robbies ah van twitter heb ik geen verstand
+4
Wiebren
@robbies aan mijn vind-ik-leuks lijstje op Twitter kun je zien wat ik lees, niet wat ik vind. In dit geval per ongeluk geliket terwijl ik de tweet doorstuurde ;zit ernaast)
Wat ik vind kun je gewoon vragen.
Als ik nu retweet dat ik het interview van Sven Kockelman wel scherp vond (wat los je precies op Tjeerd?), maak jij er dan weer een hijgerig berichtje van?
+1
John Spithoven
@Wiebren Dan zal ik het maar vragen, wat vindt he van het idee van vriend Tjeerd. En zoals Swen al uitgeteld had zal het D66 plan maximaal 4 % ruimte opleveren. Hoewel daar ook een rekenfout in zit, want NOS vergelijkt NOx met NH3. En vanwege verschillend soortelijk gewicht kan dat niet.

Dus vriend Tjeerd wil eigenlijk over de rug van onze varkenshouders en kippenboeren de melkveehouderij sparen. En daar PAS ik voor😉
robbies
@Wiebren
Quote:
hijgerig

De PR-afdeling van RFC heeft in je nek gezeten? Want een vaststelling van feiten vind ik geen hijgerig bericht hoor. Dat een ander hier op dit fora er allerlei consequenties aan verbindt, mag je mij niet aanrekenen.

Je weet dat jouw handelen binnen de coop - zeker hier- onder een vergrootglas ligt. Reden te meer om je sociale media-activiteiten geen aanleiding voor discussie te laten worden. RFC heeft online inmiddels al wat smetjes op haar blazoen.
Wiebren
@robbies jij deelt het hier met tekst erbij. Daar reageer ik op. Nu ga je duiken. Je wilt mij even verdacht maken, lokt daarmee reacties uit en dat mag ik je zeker aanrekenen.
+1
robbies
@Wiebren je maakt jezelf verdacht. ik ben niet verantwoordelijk voor jouw online gedrag. Deel het alleen op een ander platform. Als alle prikkers op Twitter hadden gezeten, hadden we daar de discussie gevoerd.

Je bent met 4.000 volgers bedreven genoeg op sociale media om te weten welke waarde er aan je online gedrag gehangen mag worden. Je krijgt een plusje van @hookwood voor je uitleg, terwijl hij wekelijks deelt hoeveel likes, mentions, nieuwe volgers en retweets zijn online activiteit gegenereerd heeft. Blijkbaar ontleen je daar een bepaalde status aan.
Wiebren
@robbies tuurlijk. “Ik vul mijn dagen met analyseren van likes en duimpjes” want dan kan ik mijn complottheorie bewijzen. Succes
+3
Detukkeroettwente
@Wiebren Word het niet eens tijd om met al dit domme gedram te stoppen, problemen die niet bestaan kun je niet oplossen.
+7
slagroomvla
Quote Reactie van @Wiebren:
Ik vul mijn dagen

Tja, gelieg over de peildatum hier op prikkebord, van die sector besmeurende filmpjes met boer Niels om pp te promoten, en nu weer zo'n "vergissing" met het 'vind ik leuk' vinden van een plan om de veestapel te halveren...

Het zit je ook allemaal niet mee...
robbies
@Wiebren
Quote:
 tuurlijk. “Ik vul mijn dagen met analyseren van likes en duimpjes” want dan kan ik mijn complottheorie bewijzen. Succes

Dat kost minder tijd dan 4 a 5 tweets per dag plaatsen. Dat doe jij dan weer. Zo hebben we allemaal een hobby
hans1980
@Wiebren verklaring aangenomen dacht al zo gaat hij de totaal verkeerde hoek in..
dewittemotor
@Wiebren Jij bent gewoon een slappe zak en als ik baas was bij RFC had je nu op straat gestaan. Kon je gaan solliciteren bij Natuur en Milieu of Milieudefensie
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dewittemotor:
als ik baas was bij RFC

Dat ben je toch (mede)?
robbies
@kanniewaarzijn godzijdank hebben wij geen inspraak in het personeelsbeleid
+4
JanCees
@John Spithoven Tjeerd maakt een hoop mensen boos en kan dan in zijn fractie zeggen kijk mij eens ze zijn allemaal boos op het platteland dus ik ben nu een echte stadse jongen net als jullie in de fractie toch? Het is te hopen dat het CDA niet gaat reageren dan valt Tjeerd zn spelletje als een kaartenhuis in elkaar
+1
van Ittersum
@JanCees of is dit een gevolg van een uitstekende vorm van gelobby om de bouwsector vooruit te helpen? Is het toeval om dit na een week van mediaberichten mbt de bouwsector nu naar buiten te brengen? De D66 eerste voorstel om de huizenbouw buiten het stikstofverhaal te houden kreeg kennelijk geen bijval. Dit voorstel gaat een breder draagvlak krijgen. Voor mij duidelijk een geval hoe je als sector altijd (ook al ben je intern het niet met elkaar eens) een sterk geluid naar buiten moet houden met het liefst een sterke commerciële en (Haagse)politiek ervaren voorman.

Maar kennelijk ben ik een roepende in de woestijn.
hans1980
@van Ittersum de vraag is hoe denkt de VVD en CDA, CU hier over ? ze zitten met z'n 4en in de coalitie
+2
robbies
@van Ittersum
Quote:

Maar kennelijk ben ik een roepende in de woestijn.

Je probeert het geroep van D66 als een strategie uit te leggen, maar het is meer wanhoop. D66 elimineert zichzelf met een etalagepop als uithangbord en het ten grave dragen van alle democratische grondbeginselen waar de partij op gefundeerd is. Welke zichzelf respecterende coalitiepartij breekt 4(!) keer het coalitieakkoord open om zichzelf te profileren?
+1
Melkweb
@robbies zwakste schakel in het geheel is altijd de klos. Zo kun je het ook zien.

D66 is juist bezig met het tegenovergestelde. D66 had ook het verkeer en/of vliegverkeer ter discussie kunnen brengen. Maar dat zou de doodsteek zijn voor de partij. In alle opzichten is dit makkelijk, goedkoop en effectief (algemeen goodwill)scoren.
+2
robbies
@Melkweb dit plan gaat de gemiddelde burger ook gewoon te ver. De enige die D66 met dit plan kan bekoren, is de achterban van GL en PvdD. Die switchen echt niet naar D66.
+1
van Ittersum
@robbies De minister wordt zo wel gigantisch onder druk gezet van links naar rechts van boven naar beneden. En zoveel speelruimte had ze al niet. Een niet te benijden functie op dit ogenblik
robbies
@van Ittersum juist wel. Geen ingreep in de veestapel staat in het regeerakkoord. Dat is de leidraad en een sterke minister gaat daar niet aan tornen. D66 slaat hier strategisch echt een flater. Dat krijg je als politiek niet meer draait om inhoud, maar om opportunisme. FvD deed het er wel bij. D66 nu wat minder.
Weidezicht
@robbies dus akkoordje op 20 a 25 procent.
+1
Waldboerke
Mooi zo door....
Dan komt er vanzelf oorlog.
De VS & Rusland gaan ons wel vertellen wat landbouwproducten moeten gaan kosten. M.i. vertonen federalisten en andere "linksen" erg veel ideologische paralellen met wat ±70 jaar geleden de kop opstak.
boer.
D66 wil aantal kippen en varkens halveren voor lagere stikstofuitstoot - nos.nl/l/2300930/
boer.
Volgens D66 gebruiken krngloopvarkens geen voedsel
+2
Melkboer16
Ik denk dat @Wiebren zichzelf hier wel ff kan verdedigen voordat we hem bij RFC gaan lynchen!!!
Kom op Wiebren laat zien dat je een vent bent en verdedig je hier of is het in scène gezet??
robbies
@Melkboer16 waarschijnlijk is zijn account gehacked. Of zijn zijn sociale media activiteiten op persoonlijke titel.
+1
John Spithoven
Overigens klopt zijn verhaal ook nog niet. Halvering varkenshouderij en kippenhouderij levert maar weinig stikstof ruimte op.
hookwood
@John Spithoven lijkt mij ook, het gaat er om dat er niet meer uitstoot komt op de betreffende natura 2000 gebieden. Als je dan in het westen huizen gaat bouwen en in Brabant minder varkens gaat houden dan hebben die geen invloed op het zelfde gebied. En volgens mij zitten er niet zo veel varkens en kippen in het westen van het land....

In het verleden werkten ze wel zo in Overijssel. Dan maakte het niet uit waar je de ammoniak ruimte binnen de provincie kocht maar dat beleid is later bij de RvS van tafel geveegd.
demelkboer
@hookwood daarom willen ze maar een emissie systeem ipv een depositie systeem. Die stikstof zak toch vooral vanhr t platteland naar de stad moeten. Lees: van oost Brabant en de Gelderse vallei naar de randstad
+5
weurding
@hookwood schijnt dat ze in het westen wel veel ezels hebben🤗
Johannushoeve cv
@weurding een beetje respect voor deze dieren. Je doet ze te kort om met deze mensen te vergelijken ze zijn veel slimmer
+2
weurding
@Johannushoeve cv grootste verschil zit hem in dat de 1 een last is en de ander hem draagt
Twentsch Land
In het verleden werkten ze wel zo in Overijssel. Dan maakte het niet uit waar je de ammoniak ruimte binnen de provincie kocht ........

wat ik er van weet is dat het niet helemaal zo werkte......als je het verder van je af kocht werd het afgeroomd.....b.v. Je koopt een eind van je af bij voor 100 koeien.......dan was het netto op je adres nog 60 koeien of iets dergelijks.....kocht je van de buurman voor 100 koeien dan blijft dat 100 koeien.

.@hookwood
Coen
@Twentsch Land , het ging / gaat niet om de NH3-emissie maar (via omrekeningen in een redelijke blackbox in mollen) om NH3-depositie op nabij gelegen natuurgebieden.

daarom biedt een halvering van de varkens- en kippenstapel in het open gebied slechts een kleine 5% bouwruimte in de Randstad.
Gerron
Quote Reactie van @Coen:
NH3-depositie op nabij gelegen natuurgebieden

Hef die natuurgebieden op en compenseer door in de aardbevingsgebieden wegens gaswinning alle huizen en grond op te kopen zodat er daar een natuurgebied ontstaat.
kanniewaarzijn
@Gerron Nee nee, "natuur" moet om de steden en andere strategische plaatsen, zodat er tzt woningbouw en andere activiteiten kan/kunnen plaatsvinden. Dáár zit de winst. Of dacht jij dat het werkelijk om natuur gaat?
Gerron
@kanniewaarzijn Ik dacht dat het om het label Natura 2000 gaat. Natuur is wat anders 😄
cornelissen
Quote Reactie van @Coen:
kleine 5% bouwruimte in de Randstad.

Als je dat haalt. Wil je echt effect hebben , dan moet je mensen hebben bijna op het desbetreffende natura 2000 met een ruime vergunning , die je opruimt.
Daar er kennelijk een natura 2000 gebied tegen Den Haag aanligt,dat gevoelig is voor stikstof wordt dat daar nog niet zo makkelijk, als er geen varkens of kippenhouders aanwezig zijn ,die je wilt en kan opruimen
bio boer
@Coen dat is nou precies wat nou niet snap is wat heeft de randstad er aan dat in agrarisch gebied n weg halen dan bij de randstad neerplaken krijgen de naruur daar in de buurt meer n
hookwood
@Twentsch Land Ik kocht destijds gewoon de benodigde kg's ammoniak die ik nodig had voor de Wieden wat ten westen van ons ligt van een varkensboer in Vriezenveen wat 40 km oostwaarts ligt. Maakte toen niets uit. Misschien als je met je kont op het natura 2000 gebied zat dat dat wel zo werkte maar ik zit op 7 km en dan kon toen zo worden ingevuld.
+1
Erik!1879
@John Spithoven volgens mij heeft de intensieve veehouderij veel meer gedaan als de melkveehouderij. Daarbij is de zogenaamde uitstoot van de intensieve veehouderij veel lager als de melkveehouderij. Ik denk dat dit met de minder verborgen agenda over koude sanering veehouderij te maken heeft, en ze nemen alles wat maar kan.
+1
demelkboer
@John Spithovenkippen en varkens zijn juist de sectoren met dr meeste reductie maatregelen. Bij koeien is veel meer te halen. Het gaat hier dus meer op de dubbele agenda dan om het stikstof probleem op te lossen. Maar deed was eigenlijk al wel duidelijk
+7
Blijvenboeren
Waarom leren we niet van het verleden ?
Afgelopen zomer was ik in Azie (ja een paar weken zeilen in Friesland zou een stuk duurzamer zijn geweest, ik weet het ). een bijzonder mooi land dat een enorme ontwikkeling door gaat. Naast de prachtig mooie mensen, vriendelijkheid, heerlijk eten vielen me een paar zaken op. Nederland heeft veel koeien. Maar Vietnam heeft veel scooters. Miljoenen scooters en iedere dag komen er 8000 bij. Een enorme stroom van verkeer trekt als een kolonne mieren door de dorpjes en steden. Men vervoert er alles mee, het gezin met 5 kinderen, koelkasten, en zelfs 100 kippen of een compleet varken. Langs de kust worden er tientallen kilometers resorts gebouwd omdat men verwacht dat de miljoenen toeristen per jaar zal verdubbelen de komende 5 jaar. Allemaal naar een prachtig natuurpark te aanschouwen nml Halong Bay. Prachtige bergen en rotsen die verijzen uit de zee. Een zee die volledig is dichtgeslibd door het plastic afval dat er is gedumpt en als een scope op het water dobbert. Ondertussen groeit de welvaart enorm en dus bijbehorende consumptie patroon van de gemiddelde Aziaat en is er sprake van een ware geboortegolf. Waar je maar kijkt, zie je jonge kinderen. Vietnam is niet uniek en vele andere landen maken een vergelijkbare ontwikkeling door.
Ondertussen veranderd daar ook het eetpatroon in deze landen en neemt de consumptie van niet traditionele voeding zoals rijst, veel fruit en vis af en wordt omgezet in veel vlees en graan producten zoals pizza en brood. Het platteland loopt leeg omdat het inkomen in de service industrie zoals toerisme een stuk aantrekkelijker is.
Het recente rapport van de VN in haar klimaat rapport gaf aan dat minder vlees en duurzamer voedsel vereisten zijn als we de aarde willen redden.

Er is veel behoefte aan voedsel de komende decennia als gevolg van de groei van de wereldbevolking. Tekorten zullen leiden tot armoede, ondervoeding, maar nog veel erger zal dit leiden tot conflicten. Afgelopen eeuwen zijn de belangrijkste oorlogen of expansiedriften ontstaan door gebrek aan voedsel of mogelijkheden deze te verbouwen. De vindingen staken ervoor de zee over naar Engeland en Zuid Europa, maar ook oorlogen in de Middeleeuwen of de Frans Revolutie etc zijn mede ontstaan doordat er niet meer kon worden voldaan aan de basis behoefte van Maslow.
Dus wat te doen ? Ja ons consumptie patroon als mensheid zal moeten worden aangepast. Ja minder vlees eten en ja efficiënter omgaan met ons voedsel en zuiniger zijn op onze schaarse landbouwgronden.
Op dit moment richten NGO’s en overheid hun pijlen op de Nederlandse Landbouw sector. Een Sector die een van de meest efficiënte en effectieve voedselproducenten zijn in de wereld. Die grote stappen maakt om steeds verantwoorder om te gaan met de balans Mens, Natuur en Winst. Goede voorbeelden zijn de resultaten van de Duurzame Zuivel Keten alwaar het gebruik van medicijnen, mest afzet, dierenwelzijn, weidegang, energie verbruik enorme verbeteringen hebben laten zien. Biologische Zuivel en Planet Proof zijn daar een mooi voorbeeld van. Blijft jammer dat de gemiddelde consument er niet aanzienlijk meer voor wil betalen om de veehouders te belonen voor de investeringen die ze doen op het gebied van duurzaamheid. Vele partijen willen de veestapel en productie van deze voedsel reduceren. Hebben we dan niet geleerd van Ierland die na de fase van de Irisch Tiger en de gehele landbouw sector verwaarloosde en alles en iedereen in ICT ging werken, er na de crash en ICT bubbel erachter kwamen dat de gehele Ierse economie afhankelijk was van de agrarische sector en nu dus met zware overheids support weer zwaar aan het investeren zijn in deze sector.
Ondertussen planten we het hele land vol met Zonneweide’s om de enorm groeiende stroom behoefte van ons consumenten en nieuwe virtual valuta’s zoals bitcoins te kunnen maken. Nog minder land dus om onze voedselbehoefte te kunnen produceren en dus nog meer artificial voedsel zoals kweekvlees en groenten te telen, waar geen enkele korrel zand meer aan te pas komt.
De vele voedsel tekorten zullen mijn inziens leiden tot enorme volksverhuizingen zoals uit de tijd van de volksverhuizingen of de Vikingen, op zoek naar stukjes bewerkbare aarde ten behoefte van de enorme voedselbehoefte. De Vietnamezen methaan 80 miljoen scooters en met hun de rest van Azië en Afrika naar de landen waar ondertussen de duurzame landbouw is vergruisd en vervangen door zonneweides en duplex woonwijken en nog meer vliegvelden om nog meer nutteloze plastic producten aan te voeren om onze giga behoefte van consumeren te voeden. Gebieden zo groot als Nederland worden ontgonnen voor het winnen van metalen noodzakelijk voor de productie van smartphones en andere electronica.
Waarom leren we niet van het verleden en richten we ons op het investeren we als overheid en NGO’s en mensheid in onze basis van het leven en dat is het produceren van voedsel. Dit door het belang van onze agrarische sector te erkennen en te waarderen in plaats van te vergruizen. Ooit worden we wakker en komen we er achter dat ons voedsel niet uit de fabriek of winkel komt maar van het land en de boeren en we niet meer als snachts in de rij gaan staan voor de nieuwste Iphone of Pokémon spel maar voor voedsel en zullen we allen terug moeten naar de basis van het zaaien en oogsten uiteindelijk gezond en gebalanceerd eten en het land dat we te leen hebben van onze kinderen goed beheren.
Wanneer gaan we leren van het verleden en onze agrarische sector gaan helpen en waarderen in plaats te verketteren en inruilen voor nog meer vliegvelden en vernattings projecten om de groeiende CO2 uitstoot van onze industrie te compenseren. Neen, geef de mensen brood en spelen, dus bouwen we een nieuw Formule 1 circuit om daar ons vol te vreten met fastfood en uitlaat gassen in te ademen , liefst nog met lachgas ballonnetje erbij
Genoeg hel en verdoemenis voor dit moment. Gewoon twee of drie dagen geen vlees meer eten en dan gelijk de resterende dagen gewoon twee keer zoveel betalen en het liefst Planet Proof gebaseerd zodat je echt bijdraagt aan een betere wereld. Trump zegt Amerika op nummer 1 en ik zeg De Agrarische Sector op nummer 1.
+2
Wolswinkel
@Blijvenboeren Helemaal gelijk in...! Maar zou(den) je/jullie @Wiebren toch even aan zijn jas willen trekken ivm het “liken” van het bericht van het paard Tjeerd van Troje de Groot!!! Groeten in Amersfoort!👋🏻
+1
Jan S
Quote Reactie van @Blijvenboeren:
Gewoon twee of drie dagen geen vlees meer eten

Ook al gehersenspoeld??
Voedsel is helemaal geen probleem. Maar als je de boeren hun produktie mogelijkheden afpakt dan wordt het vanzelf een probleem.

Co2 is een zegen voor de aarde. De planten gaan er harder en beter door groeien. Het vergroend de aarde. Laat je niks wijsmaken door de ideologische linkse kerk en hun banksters als hun broodheren.
Weidezicht
@Blijvenboeren de kranten zullen morgen bol staan van d66 50 procent reductie. Zou je deze tekst a.u.b. naar al die dagbladen als ingezonden stuk, lezersreactie enz
willen sturen.
+2
vrije boeren
Als ze van ons af willen laat ze maar flink betalen . Nederland is blijkbaar stinkend rijk als ze met dit soort uitspraken komen
+2
van Ittersum
Eerst dit roepen

metronieuws.nl/in-het-nieuws/2019/…

en een paar dagen later dit

lc.nl/binnenland/…

nog sneller veranderen dan het weer! Wie, wat en waar is er van weekend gelobbyd ? Heeft de bouwwereld zijn Haagse connecties aangesproken? Ons kent ons.....

Je zou ook kunnen zeggen: Stoppen met nieuwe huizenbouw
Kringloper
@van Ittersum Lijkt mij ook een beter plan!
AJ oet Twente
Natuurlijk grootste onzin die er is .
Bij de veehouderij wordt altijd vergeten het grasland/mais ,dat bij boeren in bezit is , er af te trekken . Deze grond neemt Co2 op en produceert O2 .Als men dit meeneemt is de landbouw nagenoeg Co2 neutraal .
Er is maar een mogelijkheid we moeten in Nederland terug naar 10 miljoen mensen .
Minder huizen geeft meer grasland meer zuurstof .
Dus net als Canada grenzen dicht en die 500 miljoen of het dubbele geven aan mensen die Nederland willen verlaten . D66 /Groen Links en PvdD stemmers krijgen voorrang .
hans1980
Belegger houdt niet van minder varkens en kippen

(klik om te vergroten)

+5
Jan3
Wat is D66 toch een walgelijke club! Met leugens het landelijke nieuws halen.Landelijk is de landbouw verantwoordelijk voor 42 % van de stikstofbelasting volgens het RIVM en is eigenlijk al aan de hoge kant. Maar D66 wil alles halveren zelfs de oudjes in Nederland met hun Euthanasie ideeën. Dat ze dan de mensen die levensmoe zijn helpen.
+5
christo2.0
Het einde van het Wiebreneffect is nabij.
+1
slagroomvla
@christo2.0 We zien nu zijn ware gezicht, maar wel van ons vreten.., wat een principes!
+1
Erco
@christo2.0 heb m altijd al een natnek gevonden.... dat blijkt wel weer
+2
christo2.0
@Erco Hij was beleidsmedewerker lto bij de invoering van de fosfaatrechten. In die tijd is er een mail verstuurd waarin staat dat het heel raar is dat lnv ineens met ander getallen rekent. Daar verder niets mee gedaan. Daarna vertrokken en een puinhoop achtergelaten. Mede verantwoordelijk voor de foute berekeningen in het rapport grondgebonden melkveehouderij met het fraudegetal 65% er in.
In beide gevallen nooit verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen. De boeren zijn daar de dupe van. Nu gaat er nog een tandje bij door schijnbaar het halveringsplan van D66 te steunen.
Zou dat het oorspronkelijke plan van Wiebren en Tjeerd die het samen goed kunnen vinden geweest zijn? Zoveel mogelijk dieren opruimen?
Erco
@christo2.0 alsof t n spion is die zich overal binnenwerkt en een hoop ellende achterlaat 😉😄
+1
Kempenaar
@christo2.0 van dit soort kom je niet zomaar vanaf
Bij rfc geloven ze hem nog steeds
Groen1
D66 Twitter
twitter.com/D66/
demelkboer
Ze zijn uiterst gehaaid bezig bij D66. Ze weten dat het [polderen wordt omtrend stikstof. Als je in Ned 50% vraagt wordt er gepolderd en dan krijg je de helft
Kempenaar
@demelkboer ik hoop dat het overbodig is maar denk dat het wel duidelijk is dat diegene die in dit geval nog wat van ons durft weg te geven er niet best opstaat
+1
buitenveld
Hallo ik ben Tjeerd de Groot en kom uit Haarlem,ik kan niet zoveel en ik heb niet zoveel met de Nederlandse landbouw, dus heb ik via de NZO even in de keuken van de Nederlandse melkveehouderij gekeken en ik weet nu hoe ik de Nederlandse landbouw kan afbreken, door met cijfertjes te manipuleren want DAAR BEN IK WEL GOED IN!
[ oh ja Brazilié jullie moeten stoppen met bomen kappen dan kunnen wij hier alles lekker vol bouwen]
Zo en nu ga ik weer lekker vergaderen met mijn linkse mediavriendjes
+1
hans1980
@buitenveld Zou niet bukken straks staat Jette achter jou..
+1
de jonge
Waar zijn de mensen van de laarzenactie trouwens gebleven?? die kwamen toen ook op tv door hun acties....ik meen gelezen te hebben dat een aantal daarvan ook bij de lto zaten??
+1
cs-agrar
@de jonge zijn geroyeerd
vrije boeren
@de jonge die slappe zooi moet eerst weer laarzen kopen
Groen1
Eline Vedder en Ria Derks zijn door LTO Nederland benoemd als nieuwe bestuurders voor vakgroep Melkveehouderij.
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…

Melkveehouder Eline Vedder Monaster #Laarzenactie
Erik!1879
@Groen1 als ze op deze manier door haar organisatie gaat en daar opruiming houd en wel naar de veehouders luistert dan kan het wat worden. Ik heb maar èèn boodschap voor haar: stop met polderen!
Groen1
'Halvering veestapel lost woningbouwprobleem Amsterdam niet op'
nporadio1.nl/binnenland/…

Tjeerd de Groot (D66) over de halvering van de veestapel
nporadio1.nl/1-op-1/onderwerpen/…
Groen1
Calon vindt proefballonnetje D66 bizar
nieuweoogst.nl/nieuws/2019/…
cs-agrar
Als ik het zojuist goed begrepen heb, was de Groot ook onder Brinkhorst " aan het werk". Probeerde deze toen alles al uit te roeien?
+1
Kringloper
@cs-agrar Kielhalen met die vent!
+2
Twentsch Land
Het land kan heel goed zonder D66........maar het land kan niet zonder boeren.
John Spithoven
@Wiebren Dan zal ik het maar vragen, wat vindt he van het idee van vriend Tjeerd. En zoals Swen al uitgeteld had zal het D66 plan maximaal 4 % ruimte opleveren. Hoewel daar ook een rekenfout in zit, want NOS vergelijkt NOx met NH3. En vanwege verschillend soortelijk gewicht kan dat niet.

Dus vriend Tjeerd wil eigenlijk over de rug van onze varkenshouders en kippenboeren de melkveehouderij sparen. En daar PAS ik voor😉
Wiebren
@John Spithoven ik zie geen plan en precies op de 2 pijnpunten (salderen na PAS en wat kun je verdienen met kringlooplandbouw) legt door Sven Kockelman de vinger vanmorgen op radio 1.
Met PAS was ontwikkelruimte voor West-Nederland al erg lastig, te weinig vee om wat te bereiken met reductie. Dat is dan met salderen ook zo. En kringlooplandbouw is vandaag een term, maar geen bedrijfsvoering die je gefinancierd krijgt.
+3
John Spithoven
@Wiebren Ik doelde op deze uitleg van de NOS

Miljoenen varkens en kippen minder, hoeveel stikstof scheelt dat?
nos.nl/l/2300994/

Maar we zullen het is laconiek eindigen deze discussie

Als RFC hebben jullie contacten met onze opponenten. Als jullie mevrouw Hertsenberg zover krijgen dat Tjeerd de liegebeest trofee krijgt, Dan ga ik mij inzetten voor de zure melk trofee van de NMV. Dan valt Tjeerd flink in de prijzen.
+2
Wiebren
@John Spithoven ah, had ik nog niet gezien. Vandaag andere dingen gedaan dan de media lezen. In PAS zat 56% van eigen reductie krijg je vergunningen voor. Dat gold ook voor wegen, industrie, bouw. Salderen van NOx met varkens en kippen betekent bouwen in midden&zuidNL, niet in de randstad. En niet eens heel veel inderdaad.
Net als met CO2, het leidt “lekker” de aandacht af van echt impopulaire leuke dingen voor de stadsmensen
KuikenenKoe
Quote Reactie van @Wiebren:
Salderen van NOx met varkens en kippen betekent bouwen in midden&zuidNL, niet in de randstad. En niet eens heel veel inderdaad.

Goh, dat heeft de Groot er helemaal vergeten bij te vertellen. Kan mij niet voorstellen dat dat met opzet is

Kan natuurlijk gebeuren , en verwacht dan ook dat de Groot hier in de media morgen op terug zal komen.
BertK
@KuikenenKoe ook anderen heb ik hier nog niet over gehoord, goed dat je het meldt Wiebren. Geeft vooral aan dat iig de politiek niet weet waarover ze praat.

Als er (bijna) niks te salderen valt, gaat het nog interessant worden!
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wiebren:
ik zie geen plan

Oooh gelukkig, er is dus geen noodzaak om vergunde koeien ook daadwerkelijk op stal te hebben. Of wacht, dat heeft geen zin, de referentie ligt in het verleden natuurlijk.
kwarkje
@Jack Rijlaarsdam dat is gemeen
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @kwarkje:
gemeen

Ik vind het een aardige gast, maar dat is toch het eerste dat boven komt als het spannend wordt. Zal m'n PTSS zijn...
+1
Groen1
Veehouder en Statenlid Eline Vedder: Stikstofplan van D66 is belachelijk
dvhn.nl/drenthe/…
jan.1
Niet chic van de Groot om de landbouw het gelag te laten betalen,in zijn ogen moeten de boeren het probleem oplossen voor meer wegenaanleg,woningbouw en meer vlieguren...
In Argentinie zeggen ze dan,een beetje dom...
+1
de Haas
@jan.1 Laat de Groot dan ook maar een Argentijns vliegreisje maken
kwarkje
@de Haas hij is vast jaloers op de mensen die wilders om zich heen heeft in het openbaar
BertK
@jan.1 Gebruikt verkeerde getallen bovendien!
+2
Koeienpraat
Calon net gezien bij nieuwsuur... waarom ziet niemand bij LTO in dat deze man totaal ongeschikt is voor zijn taak? Nummer 1 prioriteit wil je bij het grote publiek iets laten landen: sympathiek overkomen. Calon doet het tegenovergestelde. En is bovendien niet in staat om kort en bondig een boodschap over te brengen en kan zijn eigen cijfers niet verdedigen waardoor hij vanaf minuut 1 ongeloofwaardig is. Boer in dezelfde uitzending deed het op alle fronten beter (kwam vooral ook veel sympathieker over) en wist wél voor welk publiek hij sprak door de inkopper te maken dat dit ook voor de burger leid tot het betalen van meer belasting!
+2
vrije boeren
@Koeienpraat Rvo heeft er mede voor gezorgd dat een man als Calon naar voren is geschoven Allemaal vriendjes politiek Lto was vroeger voor de boeren, tegenwoordig is het een verkapt verlengstuk van de rvo
+2
Kringloper
@Koeienpraat Ben nog nooit een goeie PvdA'er tegengekomen!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!