Overijssel wil volgend jaar geen koeien meer in de wei

Ik las vanmorgen de Tubantia en schrok me wezen loos, het moet niet gekker worden

Bron

Privacy settings
tubantia.nl

Deel dit topic

Reacties

slagroomvla
Politieke spelletjes om wat extra druk te zetten voor het einddoel, halvering veehouderij.
+1
Jannus
Quote Reactie van @slagroomvla:
halvering veehouderij.

Het is natuurlijk niet toegestaan om alles te slachten dus misschien een optie om als LTO een voorstel in te dienen om de veestapel te halveren en al die dieren gezamenlijk in de Oostvaarderse plassen vrij te laten,we kweken goodwill bij de groenen door de halvering en meteen een opsteker voor de natuurmensen die vinden dat alles meer ruimte en vrijheid moeten hebben.

Zou dat geen goed idee zijn??
+2
de jonge
@Jannus ja en dan de wolf daar ook direct loslaten zodat die zogenaamde natuurmensen mooi plaatsjes kunnen schieten en filmpjes maken hoe de dieren afgeslacht worden.
+1
Jannus
@de jonge en alle prikkers hier kunnen komiek worden want we lachen onszelf bijna de tent uit van al die dolgedraaide regelbrij in ons veganederland
Elvis

(klik om te vergroten)

Elvis
@Elvis gat maar weer dicht gooien dan?
+1
grondlozeboer
@Elvis zwembad voor de warme zomers van maken en je richten op toerisme
+2
Erik!1879
Hoe zit dat met de overige zoogdieren? Mogen die vrij rondlopen of hebben die ook een vergunning nodig? Ik heb het dan voornamelijk over paarden, honden, katten, konijnen, m....
+1
bio boer
@Erik!1879 en kippen die buiten komen en varkens ??
de jonge
@Erik!1879 klopt,heb je een sterk punt
grös
Quote Reactie van @Erik!1879:
overige zoogdieren

Bedoel je ook die zoogdiersoort waar er 17 miljoen van rondlopen/rondrijden in dit land?
Erik!1879
cornelissen
Ik vraag mij af of de raad van state niet een beetje van het juiste pad af is.
Weiden en bemesten werd en wordt al lang toegepast ,voordat de Natura 2000 gebieden werden aangewezen. Bij een fatsoenlijke wetgeving horen deze -volgens de raad van state strijdige - activiteiten onder een overgangsmaatregel te vallen en mogen dus worden voortgezet.
+1
Coen
@cornelissen , onze rechterlijke macht behoort ook tot de linkse kerk, hun ultieme doel is eliminatie van de intensieve (melk)veehouderij
+2
verbi
@Coen Ook extensief gaat eraan in Overijssel hebben ze de vrijstelling al geschrapt om de koeien buiten te doen dus daar zijn ze al in overtreding. Leuk of niet maar op dit moment zijn de opstallers niet in overtreding en de weiders wel.Maar ben met je eens het einde is zoek, wat een bananenland om je kapot te schamen.
cornelissen
Quote Reactie van @verbi:
zijn de opstallers niet in overtreding

Bemesten die dan geen weiland of akkerbouwgrond ?
Frans1
@cornelissen idd, dit gaat veel verder!
Als je geen vergunning meer krijgt om te bemesten wordt je grond in 1 klap economisch waardeloos, dus men heeft op deze manier een ultiem middel in handen gekregen om grond of bedrijven uit te roken en zo eenvoudig in handen te krijgen!
de Haas
@cornelissen op dit moment niet
verbi
@cornelissen Je hebt een punt had dat even over het hoofd gezien. Maar blijft toch een rare situatie. Men wil koeien in de wei maar eigenlijk toch weer niet. Bezopen zaak.
de jonge
@verbi de melkfabrieken weer blij,zo word weidemelk toch nog schaars en pvdd ook helemaal in hun nopjes want die kunnen dan weer zeuren dat er te weinig koeien in de wei lopen
Frans1
En de mob gaat overal tegen in bezwaar.
Het grote uitroken kan nu echt beginnen
klompen
Welkom in Nederland...
+4
vaak
@klompen WAT BEN IK BLIJ DAT IK GESTOPT BEN!!!!!!!!!
HET GAAT DUS ECHT NIET STOPPEN TOT WE ALLEMAAL OP DE KNIEËN VALLEN.
+1
Wolswinkel
@vaak Kan ik hieruit opmaken dat je bent verhuist naar Noord Holland?
vaak
@Wolswinkel Nee, maar als ze in Overijssel zo achterlijk gaan doen dan komt Brabant ook aan de beurt, wacht maar af.
+3
Wolswinkel
@vaak Bedoelde eigenlijk de CAPSLOCK..
+2
vrije boeren
@vaak kom op bliksum Wij gaan echt niet voor die slappelingen op de knieen
+2
robbies
Quote Reactie van @vaak:
WAT BEN IK BLIJ DAT IK GESTOPT BEN!!!!!!!!!

Je doet geen moeite om dat te verbergen
matt
@vaak WAT BEN IK BLIJ DAT IK GESTOPT BEN!!!!!!!!!

Dat weten we,dit bedoelde ik pas met “te vaak”
Erco
@matt ja dat komt elke week zowat voorbij. 😁
Boer en stoer
Meer of minder boeren.?
Minder minder minder
Waldboerke
Ik vind het een volkomen logisch gevolg op de bizarre wetgeving. Zwaar achterlijk resultaat natuurlijk.
Twentsch Land
Maak nog niet teveel paniek....niks is nog zeker.....de andere kant van de medaille ! ..... Overijssel weet wel dat dit geen haalbare kaart kan worden en zo het er nu voor ligt geeft het enorm veel werk voor hun......misschien wel provocatie richting overheid dat die een beslissing moet nemen die werkbaar is voor de provincie .....bedenk goed, vee niet in de wei is vee op stal en dat is nog meer uit den boze bij velen.
Kringloper
@Twentsch Land Precies, de soep word nooit zo heet gegeten als ze opgediendt wordt!
+1
vrije boeren
@Kringloper wacht maar af Dat dacht ik ook met die fosfaat ellende
+2
j h p
@Twentsch Land Je moet niet voor anderen denken en anderen niet voor jouw laten denken.
Overigens MOB = maffia (in 't Engels) = criminele organisatie gespecialiseerd in afpersen en bedreigen, houden van een gokje en niet vies van mensen gebruiken voor eigen gewin.
Twentsch Land
Je moet niet voor anderen denken.....dat doe ik ook niet, ik geef mijn mening of gedachte en verplicht niemand die te lezen of aan te nemen 😉

@j h p
+2
de Haas
@j h p De eerste de beste MOB'er die hier komt om me te bedreigen die beantwoord ik ook met de mafia-stijl. Die krijgt een denk-aan-mij'tje
+1
van Ittersum
@Twentsch Land jij snapt de bedoeling van deze aankondiging. De provincie zet net als het hele MKB druk op de ketel om concreet te worden zodat we verder kunnen. Tis dus een politieke steekspel aan het worden.

Andere provincies gaan volgen in misschien andere taal maar het tis niet alleen richting de landbouw deze aankondiging, Wat voor ons geldt geldt ook voor bouw en industrie. Niet toevallig toch dat alle partijen deze week zich openbaar uiten wat de gevolgen (kunnen) zijn?
+1
Koeien boertje
Als we ze uit protest volgend seizoen binnen houden komt er nog meer weerstand tegen de milieu beweging.
Wat wil je nu, maak me er geen zorgen over, het enige wat je straks moet doen is ergens een paar vinkjes aan zetten en een paar honderd euro overmaken
+1
j h p
@Koeien boertje Oplossing is in ambtenaren/wetenschappers logica veel simpeler, beweidingsverbod van 1 november tot 1 april is al 40% reductie + de 20% van de opstallers hebben we al 60% reductie gerealiseerd. 😬
Erik!1879
@j h p en alleen nog weidegang toeslag bij 270 dagen
j h p
@Erik!1879 van de totale productie dagen. 😉
+1
grös
@Koeien boertje
Helpt niks, die mensen (RvS, Mob) zitten in hun ivoren toren, het hoogste rechtsorgaan Raad van State is niet democratisch gekozen, gewoon een verzameling uitgerangeerde politici met een dik salaris, meeste hebben er naast dat nog vele baantjes bij.
PIONIER
Als ik ze niet meer mag weiden schiet ik ze op stal dood onder toeziend oog van allerlei milieu en dierenclubs.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @PIONIER:
schiet ik ze op stal dood

Je hebt toch wel een wapenvergunning, hè?
Adaptief boeren
@Jack Rijlaarsdam nee alleen vrije meningsuiting
de Haas
@Elvis Daar zal wel een knalpatroon in moeten...
de Haas
@Elvis 9 mm knalpatronen zijn verboden in NL.
Elvis
@de Haas boefjes daar bij schippers
Wolswinkel
Als ik ze niet meer mag weiden schiet ik ze op stal dood onder toeziend oog van allerlei milieu en dierenclubs.@PIONIER
Quote:

Is het bij jouw in de stal zo slecht toeven dan..?
Frans1
@Wolswinkel dit is dus precies de zwakte van de boeren☹
van Ittersum
@Frans1 is de zwakte dat de menig één de emotie of de gedrevenheid niet meer onder controle heeft? Topsport die menig één wil bedrijven vergt meestal meer verliezers dan winnaars .
Maar wie zegt dat dit zo moet, daaronder geeft ook voldoening. Misschien is dit wel de kern van alles, opgevoed door school/educatie en omgeving dat alles maar meer en meer moet zijn. We zijn Japanners aan het worden...
de jonge
@van Ittersum wat wil jij dan? stilstand? zelfs de amish rijden tegenwoordig al op trekkers. Dan moeten ze er voor zorgen dat bedrijven die bv minder dan 750000 liter melk leveren een goed inkomen hebben,anders worden we door de staat dmv kostprijsverhogingen, inflatie(waar wij aan inkomenskant al 30 jaar niet van meeprofiteren maar aan de uitgavenkant wel de extra lasten van hebben)en alle extra eisen waar kosten aan zitten ertoe gedwongen om steeds groter te moeten om nog een beetje een basisinkomen over te houden. Zoek daar dan eerst maar een oplossing voor zonder dat er allerlei neventakken of een baan buitenshuis nodig zijn en dan moet je niet bij de boeren zijn maar bij de staat.
Jaap40
@de jonge overgeleverd aan de vrije markt in combinatie met kostprijs verhogende nationale eisen maken de nl melkveehouderij tot een onmogelijke sector. Sprake van een verdienmodel is er al jaren niet meer, afnemers met teveel eisen, overname kandidaten welke het voor gezien houden, kosten van medewerkers.
Kortom, sector failliet?
de jonge
@Jaap40 als je het op een zakelijke manier bekijkt is de sector inderdaad haast failliet en ik kijk daar de staat en de melkfabrieken op aan. die hebben er voor gezorgd dat we niet meer mee kunnen komen door kostprijsverhogende maatregelen te verplichten en als klap op de vuurpijl hebben ze nog een deal met amerika gesloten............. De Europese landbouwcommissaris Phil Hogan erkende vrijdagavond dat de afspraken een 'uitdaging' worden voor Europese boeren. De Zuid-Amerikaanse handelspartners krijgen bijvoorbeeld betere toegang tot de Europese markt met onder meer vlees, suiker en ethanol.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , wei en overijssel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
58
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN