Hanskamp pipefeeder in autotandem westfalia

Beste,
we overwegen pipefeeders van hanskam te installeren in onze 2x3 tandem. Wie heeft hier ervaring mee? zo ja welke? lopen de koeien goed door na het melken? waarop letten bij aanschaf? tevreden?
reden waarom we dat zouden doen is, koeien staan dan toch afgezonderd, koeien zouden gelokt worden met voer (snel binnenkomen),
koeien krijgen al een deel enkelvoudige via aan het voerhek (gemengd) dus max 4-6 kg max per dag verstrekken met de pipefeeders.

Deel dit topic

Reacties

Herbert
Ik voer sinds 8 maanden alle koeien een kilo per keer in de melkstal met kilomatics. Voerde eerst ook wel tot 6 kilo daags in de melkstal. Heb het idee dat de koeien er wel gezonder op geworden zijn. Iets mooier op de mest. Meer dan 2 kilo brok moet je een koe niet willen voeren per keer. Als een koe een keer geen brok of minder vreet krijg de volgende het dubbele. Over het algemeen alleen het laatste rondje ophalen. De rest komt vanzelf. Daarin geen verschil met veel brok of 1 kilo per keer.
sil
Ik ga ervan uit dat je niet heel veel koeien melkt in een open tandem, je kent alle koeien, ik zou gewoon die kilomatics weer pakken.
+2
sjoerd de melker
Concreet heb ik nooit prijzen gehoord, maar ik begreep van onze melkmachinedealer dat ze best veel verkocht worden maar wel relatief duur zijn.
Als je èn gemengd voert èn een voercomputer hebt èn ook nog pipefeeders lijkt het mij dat je aardig wat vaste kosten aan het creëren bent.
van Ittersum
Het probleem van een open tandem los je daar niet mee op. Een koe is een kudde dier één koe trekt een groep mee maar bij een open tandem is elke koe een individu. Tis een algeheel bekend probleem. Bij mijn melkstal 2v6 in principe hetzelfde, als de eerste maar komt , komt de rest ook wel. Dus dat gaat wel goed.

Heeft u een opdrijfhek of dat wel eens overwogen?
thefendtfreak
Bedankt alvast voor de reacties... Momenteel een 70 koeien te melken. Even voor de duidelijkheid. Ik heb momenteel niks van kv station. Ze krijgen een evenwichtig gemengd rantsoen aan het voerhek en 2 x daags na het melken krijgen ze individueel kv bij aan het voerhek handmatig met de kruiwagen. Maar nu vreet een koe die weinig krijgt een deel van haar buurvrouw bij op. Als ik me goed aan 12 u tussen de melkbeurten kan houden komen ze vrij goed binnen. Is dit echter niet het geval dan heb ik veel ophaalkoeien. Ik heb ook geen opdrijhek.
david2
@thefendtfreak maar wel een fendt???
broeker
@thefendtfreak Sinds 2 jaar hangen hier pipefeeders en wil nooit meer terug naar de situatie voorheen met kilomatic. We hebben geen koeherkenning en geen krachtvoerboxen en daarom krijgen ze al het kv in de melkput. Ze komen sneller binnen als dat ze weg gaan dat wel, maar dat was voorheen hier al zo. Laatste rondje koeien ophalen.

Koeherkenning doe ik zelf en stel handmatig per stand in hoeveel ze krijgen. Er is volgens mij wel een versie met koeherkenning maar als je daarin geïnteresseerd ben moet je navragen bij hanskamp of je installateur.

Pm me maar als je vragen hebt.
Symen1
@broeker wat zijn de prijzen per stand met gebruikspaneel?
sil
@thefendtfreak als ik dit lees, kilomatics ophangen, en een opdrijfhek. dan kun je tenminste lekker door melken. Ik heb het hier nog allemaal liggen voor een driestands open tandem .......hoeft niet duur te zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , voer , voerhek , westfalia , ervaring en max geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.944