Klimaatverandering bedreigt landbouw en veeteelt in zuidelijk Europa

De landbouw en veeteelt in met name het zuiden van Europa krijgen te maken met lagere opbrengsten door de verandering van het klimaat, zo schrijft het Europees Milieu Agentschap (EEA) in een dinsdag verschenen rapport.

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Dit rapport is al 10 jaar oud of misschien beter gezegd de kennis hierover is al zo oud. Toen werd er gesproken over verzilting (vanuit het gesteente) en dat daarna het land onbruikbaar werd voor welke productieve teelt dan ook. Oud rapport in een nieuw jasje dus
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
onbruikbaar werd voor welke productieve teelt dan ook

Ach dan planten we het aan met mooie bomen en prachtige fietspaden , hier en daar een paddenpoel en tussendoor een veldje zonnepanelen. Productieve teelten zijn doorgaans toch niet lucratief omdat er al veel te veel van is.
van Ittersum
@George we hebben het hier over miljoenen hectares land in bv Spanje, Italië, en ook daarbuiten bijvoorbeeld Australië .
kanniewaarzijn
"Klimaatverandering bedreigt landbouw en veeteelt in zuidelijk Europa"!

Dat is weer eens iets anders. Tot nu toe bedreigde de landbouw en veeteelt het klimaat!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , milieu , klimaatverandering , europa , europees en klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0