‘Weidegang geeft hoger saldo’

Weiden heeft in 2017 tot een hoger saldo van 1,7 cent per kilo melk geleid. Dit zal de komende jaren groter worden, doordat weiden een van de basisvoorwaarden is geworden voor de verschillende melkstromen die afgelopen jaren zijn geïntroduceerd.

Deel dit topic ‘Weidegang geeft hoger saldo’ (nieuweoogst.nl)

Weiden heeft in 2017 tot een hoger saldo van 1,7 cent per kilo melk geleid. Dit zal de komende jaren groter worden, doordat weiden een van de basisvoorwaarden is geworden voor de verschillende melkstromen die afgelopen jaren zijn geïntroduceerd.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
dewittemotor
Dat is heel erg per bedrijf en regio verschillend en daar kun je in algemene zin geen uitspraken over doen. In echte weidegebieden zal het best zo zijn. Op zandgronden in de buurt van veel akkerbouw/tuinbouw etc. is het absoluut niet waar
melkveehouder nh
Dit is precies de 2 cent weidepremie die uitbetaald wordt min, de extra kosten die je moet maken om te weiden
+2
hoest
Welke extra kosten? Iedereen doet net of weiden hogere wiskunde is. Valt zat mee.
Daarnaast is dit natuurlijk een onderzoek van niks. Het verschil tussen de 25% financieel best presterende en de 25 % minste is een stuk groter dan die krappe 2 cent. Dus tenzij ze kunnen aantonen dat die bovenste 25% alleen weiders zijn zegt dit helemaal niks
+6
bio boer
@hoest er zijn gewoon verschillende koersen die je kunt nemen tmr met hoge productie of goedkoop koeien voeren en genoegen nemen met minder melk denk dat beide bedrijven in de top 25 kunnen staan
+1
hoest
@bio boer
Klopt helemaal, dus een nietszeggend onderzoek
+2
Jan-T
Ik vind het maar een waardeloos artikel.
Krant vulling zonder waarde.
Dit snapt toch iedereen.???

Als ze nou een artikel schrijven hoe het komt dat de inflatie correctie in de melkprijs niet word verrekend, met de vermelding dat dit toch echt niet normaal is.
Ja dan hebben ze misschien een verhaal met waarde.??
+2
Bekkink
@Jan-T wat dacht je van de btw verhoging van de veehandel 6 naar 9 %... ik weet wel 1 wie 3 % meer marge heeft gekregen en dat zijn niet de boeren...
hoest
@Bekkink
Wie wel dan ? De handelaar ook niet want die mag het weer afdragen
Bekkink
@hoest j v 3
Coen
@Jan-T , inderdaad wat een waardeloos verhaal, wie rekent er nu nog niet saldo per kg melk.
het gaat om het uiteindelijke inkomen / de marge en de continuiteit van het bedrijf, en dan neem je (de opbouw van) alle variabele en vaste kosten mee.
Elvis
2018 en 19 was woestijngang
Frans1
Zo, 2017! Lekker bij de tijd daaro.
+6
puntertje
Ik weid, maar als ik alle tijd zou rekenen die ik er mee kwijt ben zou ik waarschijnlijk snel stoppen.
+2
spotmelker
@puntertje ik ook maar uit luiheid blijf ik weiden 😁
Waldboerke
@puntertje Weiden is prachten, maar bij 3x daags melken blijven ze 's nachts lekker binnen. Je sjouwt je de l*l uit de broek man! Zonder quad niet meer aan beginnen.
Waldboerke
@puntertje Ik kon slechts 1 plusje geven, je hebt er veel meer verdiend!
Jaap40
@puntertje idd, hoe meer weiden des te lager de gehalten in de melk. Reken dat maar eens terug. Kost meer dan dat weiden opbrengt.
achterhoeker2
@Jaap40 In vers gras zit zo maar 1000 VEM, bovendien hoef veel minder in te kuilen met alle verliezen die daar bij komen
En tenslotte de mest brengen ze ook nog zelf weg.
Als je 10.000 kg wilt is opstallen beter , wil je wat verdienen moet je ze naar buiten doen.
slagroomvla
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Als je 10.000 kg wilt is opstallen beter , wil je wat verdienen moet je ze naar buiten doen.

S'winters dan? hoe doe je dat?
Jaap40
@achterhoeker2 gelukkig zijn er meer visies. Arbeid en koppelgrootte variëren ook overal. Groeit er wel gras in de Achterhoek of jaag je ze daar in de maïs weide?
achterhoeker2
@Jaap40 Heb ze al sinds begin juli binnen.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @Jaap40:
gelukkig zijn er meer visies.

Met kleinere koppels zou ik altijd gaan weiden. Luxe voertreinen zijn dan al gauw te duur. Verder kun je winst halen uit hogere voederwaarde en m.n eiwit uit vers gras. En niet in de stress schieten van een beetje produktieschommeling.
bio boer
@Jaap40 vet is wel laag eiwit juist hoog heb 3.80 gehad deze zomer
demelkboer
Zonder weidegang is je melk strak geen fluit meer waard
spotmelker
@demelkboer Denk dat dat wel meevalt. 'weidemelk' werd/wordt (helaas) niet vermarkt. Het onderscheidt zich hooguit van importzuivel.
demelkboer
@spotmelker dan heb je de afgelopen jaren toch niet echt op gelet. Tis nu 2 cent verschil net vlog wordt het vlogrnd jaar3 cent. Weidegang wordt de basis voor het op plussen van melkprijs of je nu wil of niet
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , saldo en 2017 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!