Ook paardensport staat nu ter discussie na verstoring EK door dierenactivisten

Ook paardensport staat nu ter discussie na verstoring EK door dierenactivisten
ad.nl/binnenland/…

Deel dit topic

Reacties

+2
diezel
Kortom, dat rood-groene Antifa-tuig wil alles afpakken. 😞

Houd liever een robot dan een huisdier. Niet omdat het minder gedoe oplevert, maar om echte dieren leed te besparen.
volkskrant.nl/wetenschap/…
+1
de hoef
@diezel er moeten er nog heel wat gesteriliseerd worden zo te lezen
+2
Chocomel
Vanmiddag op de radio een wetenschapper in dierenethiek:
"Ik besta niet voor jou, jij bestaat niet voor mij". De journalist: "wat bedoelt u daarmee?"
"Dat elk dier recht heeft op zelfbeschikking. Daarmee is elke manier van het berijden van een paard niet toegestaan, omdat het tegen de wil van het paard is. Je mag een paard alleen berijden in de hypothetische theorie dat een paard vrij levend in het wild, geheel vrijwillig naar je toekomt, knielt en jou laat plaats nemen op zijn rug. Deze denkwijze is toe te passen voor elk dier en elk mens."

Ik vind dit een gevaarlijke denkrichting van deze ethicus, omdat het elke vorm van samenwerking tussen mens en dier, tussen mensen onderling en tussen dieren onderling al bij voorbaat verbiedt. Het creëert een asociale samenleving. Die kant moeten we niet op willen. Als dergelijke wetenschappers met deze denkwijze les geven op de universiteit dan lijkt het wel een soort van sekte die totaal los van de werkelijkheid hun ideeën de wereld in helpen. En dat met ons belastinggeld.
+1
puntertje
@Chocomel De heer Vermaat is dus zelfbenoemde dierethicus. Zoiets als een zichzelfbenoemde hersenchirurg. Maar dan een houding aannemen van ver verheven zijn boven de 'onwetenden'.
+2
zeppmann1
@Chocomel Als mens zou ik ook altijd mijn natuurlijk gedrag moeten kunnen tonen ( dan wordt het de hele dag met een biertje onder de kastanjeboom met deze hitte)
+1
PIONIER
Ik zou mijn paard nog iets aangesoord hebben om ze niet te missen!!
Farma_boerke
Vegan strike group
m.facebook.com/VeganStrikeGroup/
“Geschopt en geslagen naar huis met een boete”
robotmelker
Hoe kan het zijn dat dergelijke mafketels zo'n advocaat als Spong in dienst hebben?
+1
ted9
@robotmelkerAchter deze vroeg op school gepeste jonge zit een heel team die misbruik maken van zijn verstandelijke beperking. Je kunt aan alles zien dat het niet goed met hem gaat 😀
+1
van Ittersum
Vallen bacteriën en schimmels ook onder dieren? Niet meer bestrijden zou wel veel ziektekosten schelen
+15
van Ittersum
Opzich is alle nadeel ook weer een voordeel, net als met het PAS. Hippische sport of paard rijden is tevens een echte burger dingetje en vooral van mensen die zich ook nog uiten als diervriendelijke mensen. Ik ken zo wel 10 mensen die zichzelf zeer diervriendelijk noemen en paard rijden. En nu met deze protesten komen ze net als met het PAS niet meer alleen tegen de boeren in opstand maar ook tegen de normale maatschappij. Zo zijn wij niet de enigen meer
+5
Bekkink
@van Ittersum klopt, hoe meer mensen ze treiteren, hoe meer tegenstand er komt tegen deze sekte
+3
van Ittersum
@Bekkink aan de andere kant, als half (of heel ) links vindt dat koeien niet meer aangelijnd mogen worden omdat dat botst met "het natuurlijk gedrag " mag je een paard dan nog aanlijnen? Of een hond of een parkiet in een kooi, ga zo maar door. Oneindige discussies ten top
+3
Frans1
@van Ittersum dat is juist best wel hypocriet, veel van die mensen hebben zelf ook huisdieren... maar dat is anders😏
overstekend wild
@van Ittersum 😂 je maakt het wel heel lastig zo om de hond nog uit te laten
Piet1960
@Bekkink Die paardenmensen voelen zich direct beledigd, kijk maar naar de reactie van die man die die meid nog een trap na geeft in dat filmpje
Melkboer16
@Piet1960 die vond ik ijzersterk! Lag dubbel van het lachen
Bekkink
@Piet1960 de meeste penny s zijn lid van de dierenbescherming, misschien komen ze nu tot nadenken
+3
Melkboer16
Zoals @van Ittersum het al aangeeft ben ik wel blij met deze actie! Ditzelfde volk steelt biggetjes en breekt in om de veehouderij in diskrediet te brengen!
Ik hoop ook dat ze het vaker gaan doen want dan zijn we er eerder vanaf.
+1
cowboys
@Melkboer16 je vergat nog dat ze branden stichten .
+1
Melkboer16
@cowboys dat weet ik niet en dat ga ik ook niet beweren!
Ze creëren wel een voedingsbodem waarin zulke uitwassen kunnen onstaan!
cowboys
@Melkboer16 er zijn dit jaar al meer dieren omgekomen bij stalbransen dan vorig jaar. Veelal grote nieuwere stallen. En de oorzaak wordt meestal afgedaan met kortsluiting. In melkvee stallen zit bijna net zoveel elektronica en kan ongedierte vrij in en uitlopen en die branden zelden
achterhoeker2
@cowboys Het is natuurlijk drietvolk, maar met die stalbranden hebben ze wel een puntje, daar mag wel wat meer actie van de intensieve veehouderij komen om dat te voorkomen.
+2
verbi
@achterhoeker2 Of stichten die activisten zelf brand om de sector in een kwaad daglicht te stellen???? Ik sta nergens meer van te kijken.
+1
verbi
@achterhoeker2 Of stichten die activisten zelf brand om de sector in een kwaad daglicht te stellen???? Ik sta nergens meer van te kijken.
+1
Melkboer16
Het is me langzamerhand wel duidelijk dat een mens toch vlees nodig is voor zn algemene ontwikkeling! Er zijn in de geschiedenis al genoeg dingen fout gegaan door gebrek aan dierlijk eiwit!
Melktank
De hobby vissers en de mensen met een parkiet in een kooi op de vensterbank komen ook nog aan de beurt.. is toch niet normaal zon vis 10 x per dag uit het water halen met een haak in zn bakkes 😉...
Ze moeten iedereen tegen zich krijgen dan krijgen ze vanzelf de stempel criminele organisatie
Jan S
😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0