Royal A-ware heeft stabiel jaar achter de rug

Zuivelonderneming Royal A-ware heeft in 2018 een netto resultaat van 18 miljoen euro gerealiseerd. Dat is vergelijkbaar met 2017. CEO Jan Anker is content en spreekt van een prima en stabiel resultaat.

Aware draaide een omzet van 1,4 miljard euro. Ten opzichte van 2017 is dat een groei van circa 7 procent. Het resultaat voor belasting is met 5 procent gestegen naar 25 miljoen euro.

Investeren
In lijn met voorgaande jaren heeft Royal A-ware ook in 2018 91 miljoen euro geïnvesteerd. De investeringen hebben vooral betrekking op de uitbreiding van de kaasmakerij in Heerenveen, het uitbreiden en moderniseren van verpakkings- en rijpingscapaciteit als ook op de bouw van de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen.

Tevens is het wagenpark van AB Texel, dochteronderneming van Royal A-ware, flink uitgebreid. In 2019 zal het lange termijn investeringsprogramma gecontinueerd worden om daarmee de positie van Royal A-ware nog verder te versterken.

Vooruitblik
In verband met de volatiliteit op de zuivel- en kaasmarkt worden voor 2019 geen verwachtingen uitgesproken. Eind dit jaar wordt de mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen in gebruik genomen. Inmiddels is ook gestart met de voorbereidingen van de bouw van een kaasmakerij in Ierland, in samenwerking met zuivelcoöperatie Glanbia Ireland.
Lp

Deel dit topic

Reacties

Case max
Ze moeten zich de ogen uit de kop schamen veehouders geen bal uitbetalen en beertje pronken met resultaten wij als veehouders kunnen vervanging investering betalen staan hele tijd in rode cijfers tot gevolg dat banken ook nog schroeven aan gaan draaien en schuldeisers ze betalen bewust schandalig weinig uit
+2
kaas
@Case max niet zo klagen de melkveehouders hebben een paar goede jaren gehad en als je de vervangings investering niet kunt betalen kan het ook aan je zelf liggen dat jij de kosten niet goed in de hand hebt en op te veel plekken geld laat liggen
+2
van Ittersum
@Case max kan me vergissen maar zijn alle leveranciers niet geheel vrijwillig toegetreden of overgestapt naar deze particuliere onderneming. Betalen ze beter dan X is het een goede stap geweest, is het minder dan X eigen verantwoordelijkheid. Blijft een particulier, non emotie, ieder voor zich visa versa
Case max
@van Ittersum Ps maar als ze melkprijs die zelfde als andere fabriek beloven en dat lange niet waarmaken
+1
Sjaakiee
@Case max zat in July nog op 37 cent bij aware.wil ook wel 40 cent maar wie betaalt dat?
Case max
@Sjaakiee wat voor melkstroom zat u en hoeveel liter
Sjaakiee
@Case max ah lijn,1.2 miljoen,momenteel gehaltes vet 4.37,eiwit 3.76.
Case max
@Sjaakiee zijn goed hebben jullie warmte goed doorstaan wat is bij jullie brokprijs vlog eu en welke leverancier
Case max
@Sjaakiee zit op ruim 34 cent lage gehaltes
Case max
@Sjaakiee goedemorgen jongelui ps wat voor gehaltes vet eiwit
Dairyfarmers
Ze moeten zich bewust zijn dat ze met allemaal overstappers en ondernemers te maken hebben.
arie.j
Op basis van die paar cijfers van omzet en winst kun je, en ik zeker, niet veel zeggen.
Bij RFC was over 2018 de omzet ruim 8 keer zoveel en de winst ruim 11 keer zo hoog , maar of dat wat zegt?
In ieder geval heeft A-ware het vertrouwen van financiers voor al die investeringen.
Maar met hoeveel vreemd kapitaal ze daar werken is me niet bekend.

Overigens, bij RFC zijn de cijfers over het eerste halfjaar 2019 al ongeveer een maand bekend.
Het nieuws is maar traag bij A-Ware.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0