Veehouders pleiten zelf voor opheffen veestapel: ‘Weg met al die stallen vol koeien, varkens en kippen’

Het nagenoeg opheffen van de veestapel als bijdrage voor het oplossen van het klimaatprobleem. Je zou denken dat dit idee uit de hoek van milieuactivisten komt. Niets is minder waar. Het zijn drie veehouders - onder wie Annette Harberink uit Diepenveen - die veel los maken met dit voorstel.

De drie veehouders (naast Harberink zijn dit varkensboer Kees Scheepens en kippenboer Ruud Zanders) stellen voor om nagenoeg geheel te stoppen met het produceren van dierlijke producten. In plaats daarvan zou een systeem moeten komen waarin boeren zich volledig richten op plantaardige landbouw waarin dieren niet of nauwelijks nog een functie hebben. Dit komt ten goede aan het dierenwelzijn en het klimaat. Het trio veehouders reageert hiermee op het rapport van klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties, waarin wordt gepleit voor drastische ingrepen in de mondiale voedselproductie.

Meer: destentor.nl/deventer/…

Deel dit topic

Reacties

+30
Wolswinkel
Lieve Annette, Ruud en Kees.

Als jullie een probleem hebben met de manier waarop jullie je beroep uitoefenen en jezelf graag een probleem aan laat praten door een groepje mensen vanuit een radicale hoek met dubieuze bijbedoelingen is dat prima!

Het grote gros van jullie collega’s deelt dit aangepraatte gevoel niet en prikt dwars door deze doorzichtige activistische lobby heen! Ik wens jullie dan ook veel succes met de transitie van jullie bedrijven de komende twintig jaar.

Ik zet mijn bedrijf op dezelfde voet door als vandaag voor zover dat überhaupt mogelijk is met al die moraalridders en klimaatschreeuwers in mijn kielzog..

** Erg jammer dat jullie je zo opzichtig voor het klimaatkarretje laten spannen!
+1
J.v.G
@Wolswinkel ze hebben geen probleem met hun eigen bedrijfsvoering, ze vinden zichzelf juist geweldig! De rest is zo slecht!
Ba wat een walgelijk volk!
Leo,s vriend
@J.v.G Nou, Annette is gewoon bedrijfsleider op een natuurgericht bedrijf waar de melkveehouderij bijzaak is, ben er een paar keer geweest, treurig, zal er verder niet over uitweiden.
Adaptief boeren
Jaja als je de uitleg door de linkse kerk van het klimaat document als uitgangspunt neemt, kom je tot deze verstrekkende oprispingen, zeg niet dat er niets aan de hand is, klimaat moet volgens een verbond van de ngo's met de commercie vooral door technische oplossingen buiten de landbouw en door minimaliseren van de veehouderij opgelost worden,
Denk dat dat averechts effect heeft,
De overconsumptie van de burger op allerlei gebied en de wereldwijde vervoersstromen die dat oplevert, zullen alleen maar toenemen, een grote betonnen wereld en zwelgen in luxe levert dat even op, daarna sterft de aarde,
Een radicale omkeer is zeker nodig, maar niet met als enige deelname de landbouw,
Regionaal denken in eerste en tweede levensbehoeften van mens en dier zal nodig zijn!
+3
demelkboer
Lieve Kees Ruud en Annette,

Ik zou zeggen boter bij de vis. In 2020 alle drie een bord in de tuin!
+2
cornelissen
Quote Reactie van @demelkboer:
In 2020 alle drie een bord in de tuin!

Loop je het risico ,dat iemand anders het koopt en op dezelfde voet met de vergunningen door gaat. Slopen is met deze gedachte van de eigenaren beter om hun doel te realiseren.
pieta
@cornelissen En de rechten inleveren bij de Staat
+1
de jonge
@demelkboer mag ook wel eerder toch........
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
mag ook wel eerder toch.......

Was ook mijn gedachte. Kan morgen al!
Todi
Als dit getoeter bij draagt om nederlandse vluchtelingen het land uit te krijgen is ook goed.
+1
mlkvhoudr
Nu ben ik helemaal niet tegen beetje krimp maar dit is economische zelfmoord
+5
puntertje
Ik denk nog even verder, zet half Nederland onder water een leer mensen lisdodde eten.
Zo, ik heb ook mijn contributie geleverd met dit verschil dat ik niet zo ijdel ben om met naam en toenaam in de media te willen.
+3
dewittemotor
Een van de voorheen intensiefste pluimveehouders van het land, die met zijn bedrijf failliet is gegaan en die toevallig goed kan lullen en geen enkel moreel besef heeft.
Een natuurboerinneke zonder eigendom
en een (bijna) gestopte varkensboer met last van jaloezie eb daarom haat naar oude collega's.

Laat me niet lachen, stelletje zielige prutsers
Coen
@dewittemotor , ik dacht al: die boerin heb ik vaker gezien, daar zijn we met de studiegroep eens geweest snel na de oplevering van de nieuwbouw naast de IJssel.
de hoef
@Coen nieuw gebouwd toen in de uiterwaard coen
duitser
Ben het helemaal met die drie eens. Nederland vee vrij 😁
hans1980
@duitser NSB ers
duitser
@hans1980 zijn gewoon mediageil
+1
de hoef
Quote Reactie van @duitser:
mediageil

ga jij is snaps drinken geile duitser
+1
duitser
@de hoef net bezig
+2
Kringloper
Alle 3 klap van de molen gehad denk?
weurding
@Kringloper hebben ze al windenergie? 😉
Kringloper
@weurding Als ze een scheet laten misschien😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0