Maisoogst niet voor half september op gang

De snijmais is waarschijnlijk niet eerder oogstrijp dan in andere jaren.

Deel dit topic

Reacties

+3
langeslagdiesel
Een kleine 25 jaar terug al eens aan de onderzaai gekte mee gedaan. Barenbrug had toen een ( speciaal ) mengsel wat uitermate geschikt was voor dat doel. Waanzin van de bovenste plank! Toen al. Het is vrij simpel: gras groeit nou eenmaal niet zonder voldoende zonlicht. ( voorbeeld de Arena, A dam.) staat je mais goed, heb je geen gras. Staat je mais echt slecht heb je wat ruig gras met een zooi vuil er in. Staat je mais matig dan staat alles matig op het veld, dus gras/ vuil vol in het zaad/ mais. Vraag me eigen wel eens af is geen mais telen niet goedkoper en slimmer dan al de onzin aan de hand halen.zoals risico van mislukken en zware structuurschade bij de oogst. Je grond verarmen. Ga zo maar door.
+1
dorpsrandhoeve
@langeslagdiesel Ik heb soms de indruk dat dit is verzonnen door de zakkenvullers die de sector ook het drijfmest in de rij op dringen voor komende jaren. Mensen met gebrek aan kennis en kunde. Die theorie omarmen, maar geen enkele vorm van kennis hebben van praktijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij , snijmais en maisoogst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0