10

Mest toevoegingen, ervaringen?

Hallo,
Ik ben voor mijn studie bezig met een onderzoek wat betreft mesttoevoegingen. Er zijn diverse bacteriemengsels verkrijgbaar en worden toegepast. Dit onderzoek gaat niet over bacteriemengsels maar het toevoegen van kleimineralen (bentoniet, zeoliet).

Mijn vraag is wie er ervaring heeft met bepaalde mest toevoegingen en wat deze ervaringen op het gebied van arbeid, kosten en resultaten zijn. Wat zijn verbeterpunten of sterke punten?

P.S, dit is een stukje marktonderzoek, reacties met afbranders of reclamepraatjes heb ik geen belang bij.

Met vriendelijke groet,
Hylke

Deel dit topic

Reacties

+1
Ik voeg een paar keer per jaar een paar weken agrimest toe om de boel homogeen te krijgen voor t mixen, heb ondiepe kelders en jong eemest wil slecht rond, en de enkele kant pomp ik driekwart leeg zonder te mixen
Bel eens met Rinse. En vraag naar een stuk of 50 gebruikers(steekproefgrootte). Stel je een enquete op en gooi je eea in spss. Lijkt me sterk als je niet tot meetbare resultaten zou kunnen komen. Succes!
(Het mooiste zou zijn als je meervoudige variantie analyse kunt doen.)
@Waldboerke van rinagro bedoeld u?
@Emmink impact poeder (voorheen FIR) doet nuttige dingen in de koe en daarna met de mest, sla je twee vliegen in één klap!
De Koolstofkring Drachten
@Kringloper Ik zal er naar opzoek, dank voor de reactie!
@Emmink Jazeker, Rinse Joustra. Bel hem maar. Succes!
@Waldboerke oké bedankt voor de reactie!
+2
Gebruik een heel oud middel als mest toevoeging; water, heel veel water. Maar dat zal wel niet hip zijn en waarschijnlijk te goedkoop.
@huske veel water, makkelijk bij het mixen, mooi als je de mest het land op pomp, sleepslang. Met tank wel meer transport maar mest verdeeld zich mooi op grasland.
Ik hoorde onlangs dat ze in de achterhoek bezig zijn om overtollige klei van overheidsprojecten uit te strooien op cultuurgronden om de vruchtbaarheid te verbeteren. Lijkt me een hele dure klus, maar ik ben benieuwd wat dit doet met de bodem! Misschien dat zij ook informatie beschikbaar hebben van kleimineralen als toevoeging aan de mest.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0