Everun Verreiker of Everun Shovel

Heeft iemand ervaring met een Everun Verreiker of een Everun Shovel? Ze worden zeer scherp geprijsd aangeboden te koop of te lease. Zoals ik het lees van Chinese of Koreaanse makelij. Is het wat of ver er vandaan blijven?

Deel dit topic

Reacties

+2
cowboys
Bij het merk everun zijn ze de n vergeten .er zou kunnen staan neverun. Verder een advies eerst een tijd vrijblijvend op proef en dan kijken wat je er van vindt.
+1
weurding
Quote Reactie van @cowboys:
Bij het merk everun zijn ze de n vergeten .er zou kunnen staan neverun.

plak er ook nog even een F tussen als je wilt 😄
weurding
Goedkoop is duurkoop, is spartaans uitgevoerd, zou voor een gebruikte van een a merk gaan, hytec en vele andere merken komen ook rechtstreeks uit china. eurotrac is iets beter maar verschild kwa prijs maar weinig van een a merk, een goedkope versie van weidemann begint ook bij ong. 15000 excl.
weurding
ebay.de/itm/…
van dit soort ook plenty aanbod
weurding
ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/… moet je geen chinees meer willen
+1
Melkboer16
Koop een goed westers merk, een keertje pijn lijden en anders elke keer als je er mee rijdt!
+1
van Ittersum
@Melkboer16 Kubota, Samsung of Doosan zijn ook Aziatische merken in de kraan en shovelwereld met goede reputaties. En welke westerse merk laat niet zijn half fabrikaat in China maken? Kijk vooral naar merk pompen, soort motor, overcapaciteit en afwerking, hoe klein ook . Gebruikten ze zelfborgende moeren of gewone dat soort kleine dingen.

Ik zou een demo vragen en als de officiële dealer iook nog in de buurt zit, dan is het overwegen waard. Ofschoon het mij ook nog niet lokt. . Sommige merken leveren gratis een 5 jaars eigen gebrek verzekering erbij op hun machine, zegt ook iets hoe men er achter staat. Kortom als er maar een Nederlandse organisatie en netwerk er achter staat. Eigen import jongens moet je mijden
+3
Twentsch Land
Kwaliteit koop je niet voor een derde ( of nog minder ) van de prijs....

@van Ittersum
+1
van Ittersum
@Twentsch Land heb geen idee wat de prijs is. Ik kijk wat en waar mijn dealers in de buurt zijn en pas daar het merk op aan. Mijn shoveltje is machine nummer 1 hier, alles er wat op afgestemd. Is er wat mee, dan verwacht ik dezelfde dag nog service.
dennisbouter
@van Ittersum een kubota is japans doosan is en samsung was koreaans maar dan zijn mijn inziens merken waar de eerste klap al raak was. De chinesen proberen het na te maken en over 10 jaar is het misschien echt goed
labella
Mechanisatiebedrijf in de buurt heeft vorig jaar een everun 25 telescooplader verkocht. Ik heb hem nog niet in stukken in de werkplaats zien staan dus die zal het nog wel doen. Maar je moet natuurlijk niet al te hoge eisen stellen want dan kun je beter wat europees kopen ook met het oog op onderdelen voorziening. Hoewel dat ook weer betrekkelijk is want ik zit ook al 3 weken op een onderdeel voor de voorlader van stoll te wachten.
+1
Twentsch Land
U zat toch niet ver van Duitsland......daar is stoll vol op.

@labella
labella
@Twentsch Land Stoll zit niet dicht bij de grens anders zou ik er zelf even heen kachelen maar is toch nog 340 km.
Twentsch Land
Stoll zelf niet, maar dealers zat.

@labella
+2
Koeien boertje
Wat wordt er nog in West Europa gemaakt.
Als je een kleine 50pk deutz mf case new Holland koopt staat er ook onder made in Taiwan.
+1
van Ittersum
@Koeien boertje sommige Opel modellen(o.a Karl) weer in Korea . Duitse kwaliteit.....
+1
erik9831
@Koeien boertje Taiwan op een Deutz????? Staat er helemaal niet op hoor.

Altijd dat gezeur over die Everuns hier... De ene is er fan van, de andere zegt net het omgekeerde...
wotan2
@Koeien boertje Die dingen komen meestal uit India.
dennisbouter
@Koeien boertje maar dat wordt wel in die landen gemaakt onder toeziend oog van een westerse fabrikant
+1
Kramer U800
@Koeien boertje Giant is een heel goed merk, Nederlands 🇳🇱👍
+17
puntertje
Er wordt om ervaringen gevraagd, maar iedereen die een opmerking maakt heeft geen ervaring maar plaatst vooroordelen. Weten we nog niets.
dewittemotor
@puntertje Juist allemaal vooroordelen hier. Net of al die westerse machines zo geweldig zijn. Is ook allemaal spul dat veel te snel kapot gaat en gigantisch duur is om te repareren.
Die KIA trok in de begin jaren ook iedereen de handen af, nu is het een gewoon merk geworden. en zo zijn er vele voorbeelden. Ik denk dat het vooral veel koudewatervrees is. De dealer moet wel in de buurt zitten en betrouwbaar zijn
+3
weurding
@puntertje prijs me zelf gelukkig dat ik geen ervaringen mee kan delen. Was in het verleden net zo met Deutz en torpedo. Mf en ursus. Fiat en universal Noem maar op. Die licensie troep is allemaal van toneel verdwenen. Maar voel je niet belemmerd er 1 te kopen
Twentsch Land
Soms is eigen ervaring ook niet nodig .... kijk maar rond in je buurt en praat maar met wat van hun......die hebben wel ervaring en sommige vertellen wel eerlijk wat hun ervaring is 😉

@weurding
van Ittersum
@Twentsch Land belangrijkste en misschien ook wel de grootste reden dat er vaak wat met dat spul is is niet dagelijks onderhoud doen en toch te licht aangekocht. Hefvermogen van 2t is in de praktijk bij dat soort machines 1 ton op de lepels.
+3
weurding
@Twentsch Land niet zo lang geleden was er het merk jobmann. Gewoon een kloon van weidemann. Waar zijn ze nu? Kwaliteit was het ook niet. Werden ook verkocht voor iets minder geld maar met grotere marge. Daar draait het meestal om. Maar nogmaals is iedereen vrij om te kopen. De meesten zeggen pas de waarheid als het spul weer van het erf is.niemand geeft graag toe een misser aangeschaft te hebben
van Ittersum
@weurding je moet altijd vragen, indien geld geen rol speelt wat zou u dan kopen en waarom. Dan haal je alle negatieve dingen er zo uit en die kun je dan afwegen
+3
weurding
@van Ittersum shovels zijn producten die ook verhuurd worden. Kijk bij verhuurbedrijven welke merken daar draaien en je weet genoeg. Heb al een voorbeeld gegeven dat een weidemann maar 1000 euro duurder is dan een eurotrac dus het verschil is niet wereldschokkend. Durf zelfs te stellen dat het na 5 jaar gebruik andersom is. Maar nogmaals iedereen is vrij te kopen. Ik zelf heb genoeg gezien door de jaren heen
+1
burg
@weurding juist daar kun je veel aan zien. En kijk eens op tweedehands met hoeveel uur worden ze aangeboden
dennisbouter
@weurding maar een eurotrac of een everun is nog wel even een wereld van verschil. Je hebt chinees en chinees
weurding
@dennisbouter klopt. Maar de restwaarde is altijd teleurstellend
dennisbouter
@weurding dat durf ik van de laatste serie eurotracs nog niet te zeggen, heb gehoord dat ze ook niet veel goedkoper zijn als een giant
weurding
@dennisbouter klopt. Heb dat ook al aangegeven. Tijd zal het leren. Eurotrac trekkers weet ik wel. Was niks en wordt niks
+1
Melkboer16
Je moet ook een beetje vooruit denken vind ik! Wat als ik er zelf weer af wil? Een westers merk ligt in de 2e hands markt gewoon beter!
Dat is met trekkers zo en met shovels en verreikers ook!
De vergelijking met auto’s gaat niet want ik heb nog geen enkel Chinees merk door zien breken!
Kia is Koreaans net al Hyundai
puntertje
@Melkboer16 Och, in de jaren 70 werd van Japanse auto's ook gezegd dat het wegwerp-roestbakken waren. Tegenwoordig is Toyota beter dan Mercedes.
Twentsch Land
Dat was toen ook zo.....zou niet best zijn dat 40 jaar later het nog steeds zo zou zijn.

@puntertje
Melkboer16
@puntertje dat klopt maar zie jij nog ergens een galant rijden? Daar zijn er toch bosjes van verkocht! Ik zie nog wel old-timer ascona’s of rekords voorbijkomen! En vooruit die Mercedessen zijn ook niet kapot te krijgen!
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
ascona’s of rekords voorbijkomen!

Ook die dingen waren na 8 jaar rot. Wat een troep waren auto's in de jaren 70 en 80 . Tegenwoordig zijn de meeste auto's veel beter en roesten nauwelijks nog .
wotan2
@puntertje das war ein mal, huidige kwaliteit van beide merken doet flink onder voor de concurentie.
weurding
Quote Reactie van @puntertje:
in de jaren 70 werd van Japanse auto's ook gezegd dat het wegwerp-roestbakken

waren toende meeste merken, simca, renault citroen, austin, british leyland, zelfs kevers rotten wel
+3
dieks2
@weurding automerken die in verleden meeste roesten, zijn nu vaak de juiste beste erin, voorbeeld is Renault
Jotke
@dieks2

Ieder z'n mening. Collega hed vorig jaar na 12 jaar Toyota Renault gekocht. Schakelpook trilde van alle kanten. Was normaal zei de dealer.🤔 Binnen half jaar voor Ford ingerolen, niks aan de hand.
Jotke
@dieks2
Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd. 😉
+1
Rickhn
Mn buren zins het voorjaar een everun 2500. tot zover ik weet werkt hij gewoon goed. wel maakt hij asociaal veel kabaal en hebben ze na 2 weken er een turbo op laten zetten omdat de kracht tegen viel.
wim-same
@Rickhn Bij ons op een bouw rijd een Everun ER 08, Ik heb er nooit mee gewerkt, maar volgens mij doet hij gewoon wat hij moet doen. Hij maakt wel veel lawaai. Is geen stille motor
Mdbm
@wim-same Af en toe kom je op de 2dehands site Everun tegen waarvan de verf nog niet van de bak is. Volgens mij wil dit zeggen dat het toch een miskoop geweest is. Ik heb nog nooit een everun te koop zien staan met bv 3000 uren.
+2
wim-same
@Mdbm Maar nogmaals, allemaal voor oordelen. Ik wil graag feiten en reacties horen van mensen die er wel ervaringen mee hebben. Van het "beste groene trekker merk" zie ik hier op deze site ook meer foto's in de werkplaats dan aan het werk.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @wim-same:
Van het "beste groene trekker merk" zie ik hier op deze site ook meer foto's in de werkplaats dan aan het werk.

Foei wim.
Ook fendt liefhebbers lezen deze topic s....
Maar overal gaat wel eens wat kapot.
Maar de tijd waarop en of het waard is hem te repareren maakt of het kwaliteit is of niet.
En ieder heeft zijn eigen voorkeur.
Maar persoonlijk rij ik liever een 2e hands westers merk dan een nieuwe everun
wim-same
@Fendt926Driver maar als een shoveltje weinig gebruikt, Dan zijn die goedkope dingen misschien nog niet zo verkeerd. Ik heb geen idee hoe het met de onderdelen voorziening is, en je moet zo rekenen, met 3 of 4000 uur doe je hem gewoon weg. Voor mensen die zo'n ding weinig gebruiken is hij dan toch al vele jaren oud. Met dure machines moet je blijven repareren om uit de investering te komen.
+2
nielsve
Quote Reactie van @wim-same:
maar als een shoveltje weinig gebruikt, Dan zijn die goedkope dingen misschien nog niet zo verkeerd.

Zo dachten wij er vroeger ook over bij de aankoop van een heftruck.
Wij waren aan het rond kijken voor een 2e hands linde of toyota.
Een van de dealers kwam toen af met een nieuwe chinese baoli. Voor de prijs van een 2e hands linde.
Aangezien 2e hands ook niet altijd alles is, en voor die 250 a 500 uur per jaar hij toch niet zo hard aan het werk moest, maar de chinees gekocht.
Met 750 uur hebben we hem terug verkocht, en hij was toen al toe aan zijn 3e oliepomp.
grös
Quote Reactie van @nielsve:
maar de chinees gekocht.Met 750 uur hebben we hem terug verkocht, en hij was toen al toe aan zijn 3e oliepomp

Die Linde had nu nog gewoon gedraaid, onze Still heeft inmiddels 12.000 uur op de klok, en daar ligt ook nog de eerste motor in.
nielsve
@grös hmm, nu hebben we een tweede hands linde 3,5 Tonner. Ook niet echt een succes. Constant fout codes, en afgelopen winter hebben ze er een nieuwe motor moeten ingooien omdat het motorblok gescheurd was. Had toen een 7500 a 8000 uur gedraaid.
grös
@nielsve
Ik weet niet hoe de nieuwe het doen, je hebt het over 8000 uur. Maar de ouwe met nog luchtgekoelde waren toch praktisch onverwoestbaar. Ook bij een gewerkt waar ze van Hyster diesel op nieuwe op gas overgingen, was ook een drama, zaten GM motoren in die regelmatig niet starten.
dennisbouter
@wim-same hier in de buurt staan ook wel eens chinese machines te koop bij handelaren bijvoorbeeld dan staat er bij wat er kapot is en als er makkelijk aan onderdelen was te komen stond het zo niet te koop
weurding
@dennisbouter gisteren bij een nieuwe lovol trekker gestaan. Verkoper gaf gewoon toe. Grote marges. Garantie alleen op onderdelen niet op werkloon
dennisbouter
@weurding werkloon zit vaker niet in garantie volgens mij. Sowieso voor rij kosten niet
weurding
@dennisbouter lijkt me raar roe. Stel je versnellingsbak gaat iets stuk dan zou het onderdeeltje vergoedt worden maar de uren niet?
dennisbouter
@weurding dat is ook zo inderdaad, dan zit ik mis
wim-same
@Mdbm De Everun waar ik het over heb werkt ook alleen maar met pellet vorken, dus logisch dat de verf niet van de bak af gaat. Maar kan goed zijn dat na zo'n bouw project dit machientje gewoon weer verkocht word.
Rickhn
@wim-same dan lijkt me een goedkopere shovel ook geen gekke optie als hij er na een aantal maanden weer uit gaat. Ook het lawaai went vanzelf als de buren altijd om 12.00/00.00 het voer aan schuiven. je slaap er op bergevenement wel doorheen. overdag valt dan me het lawaai pas echt op.
wim-same
@Rickhn Ik denk dat er vaak een goedkope shovel voor één groot bouw project gerekend word om het bouw materiaal bij te rijden. Ik ben nu na de vakantie weer 3 dagen aan het werk en Ik zie deze shovel niet meer. Misschien al weer op een verkoop site gezet.
+1
worteljcb
@Mdbm Dat zou ook niet best zijn als je er een paar zag. Hoeveel van die dingen zouden er lopen? En hoelang worden ze geïmporteerd? Als ik er 5 gebruikt vond met 3000 uur in NL dan bleef ik er juist ver van....
grös
Hier bij de LMB staat ook wel eens zo'n Eurotrac, ding heeft amper 500 uur, alle cilinders en keeringen zweten.
+8
weurding
@grös rubber is bij de Chinezen altijd al van dubieuze kwaliteit geweest.... daarom zijn er ook zoveel🤗
+2
bartjuh
Ik heb er geen ervaring mee maar wat mij opvalt aan die dingen is dat 't knikpunt wel ver naar voren zit... Ook het eigen gewicht tov hefvermogen valt mij waar tegen... (folder)
JanCees
Heb jaren weidemann gehad daarna een Giant en nu twee JCB's de Giant is toch stukje degelijker en zal op termijn wel weer een keer de JCB's vervangen
+1
robbies
@JanCees door een Everun?
JanCees
Nee giant das echt een topmachine
van Ittersum
@JanCees geen vlakke vloer, dik gemis
mfrijder
Bij ons in de buurt vallen de Giants behoorlijk door de mand, kapotte rijmotoren, lekkende pompen en slangen en als toefje brekende koppelstangen in het knikstuk...
Ik zie weer steeds meer weidemannen terug komen.

Betreft everun, kijk eens naar de opstelling van de voor en achteras tegen het knikstuk, die afstand is niet gelijk dus zal deze machine in bochten enorm gaan wringen en flink wat banden slijtage krijgen.
Ook is er geen pendelende as of knikstuk op deze loader dus je kun makkelijk je tractie verliezen.

Kijk anders een bij Thaler, die zijn ook een stuk minder duur als weidemann, JCB, Giant enz, maar wel goede kwaliteit.
inspecteurfendt
@mfrijder wij hebben op het werk ook een Thaler voor in de verhuur, echt een top machine en makkelijk in onderhoud. Deze wordt binnenkort vervangen door een Norcar omdat we Norcar verdeler worden. Deze zijn compacter en hebben een groter hefvermogen tov. het eigen gewicht. De prijs ligt wel hoger dan bv. Avant ed.
worteljcb
Het is maar net welke eisen je stelt. Als je verwachtingspatroon is wat een westerse machine als weidemmann, giant enz kunnen bieden, dan doe je een miskoop. Als jij alleen dagelijks wat pallets moet verzetten en geen eisen stelt voor comfort en bediening, dan zal hij best bevallen denk ik. Kwaliteit weet ik niet, maar dat zal best loslopen. Wel is de bouw niet optimaal, zoals @bartjuh terecht opmerkt. De positie van knikpunt en assen is ... tjah .. niet op z’n Duits zeg maar. Dus relatief tegenvallende specificaties voor het machinegewicht en afmetingen. Maar daarmee pakt hij echt die pallet wel op hoor. En blijkbaar is ijzer niet duur in China... 😋
weurding
@worteljcb zo nu en een pallet verzetten zijn wel dragers voor in de hef. En voor 6 a 7000 heb je een voorlader
van Ittersum
@weurding idd, indertijd alles goed bekeken, erop gereden, getest enz. Het bedrag ca 35000 euro was echt een megabedrag mede omdat je de mogelijkheden en het gemak nog niet kent. Nu 6 jaar later heb ik wel 10 aanbouwdelen voor de shoveltje en komen de trekkers winterdag de schuur alleen nog uit om de mest te mixen en de accu op peil te houden. Kortom als je overtuigd bent alleen wat big bags te verplaatsen koop dan voor 300 euro een palletdrager bij agrixpert, maar de praktijk is anders
hookwood
@van Ittersum heb bij mijn Cat 906 inmiddels wel 13 aanbouwdelen. Shovel heb ik inmiddels 11 jaar. Rijmotor moest gereviseerd worden en had ondertussen een Terex te gebruiken van mijn LMB. Inmiddels de Cat weer terug en nu kan ik weer een aantal klussen doen die zijn blijven liggen aangezien ik bij de Terex alleen een palletvork en een pelikaanbak had. Dan zie je pas wat je allemaal doet met de shovel.

Ben wel blij dat ik mijn eigen shovel weer terug had want die rijdt toch wel een stuk fijner dan de Terex die ik had te gebruiken....
Fendt926Driver
@hookwood bij .ijn weideman wordt op het moment de 30 e aanbouw werktuig aangemaakt.
Kan geen dag zonder.
Ben wel aan het kijken voor iets erbij.
Maar dat blijft nog een verrassing.
Niet alledaags maar wel heel simpel.
En zolang ik het niet heb blijf ik zoeken en wil ik geen concurentie met zoeken
van Ittersum
@Fendt926Driver toen bij de importeur proef gereden op dit images.app.goo.gl/YX8KUxy4MNg6ommt9/ . Dat was ook niet verkeerd, alleen ging mijn budget wat te boven. Staat wel hoog op mijn lijstje.
pietjepuk
van Ittersum
@pietjepuk de machine met alle opties, zonder alle aanbouwdelen en bruto toen....35 k. Met de opgespaarde aanbouwdelen ruim erover heen🤣
pietjepuk
@van Ittersum bruto gaat er nog een vijfde tot kwart af naar netto
van Ittersum
@pietjepuk de btw sws
pietjepuk
Quote Reactie van @van Ittersum:
btw s

Dan kom je op 29 k dan is toch geen verschil met de mini shovel van capaciteit.
bio boer
@van Ittersum hij lijkt dan weer een schuif giek in de miden mooier dan met knik besturing
van Ittersum
@hookwood idd, deze week waren de betonwerkers bezig en hadden een Giant ter beschikking. Behalve de stoel die echt super was, kwam ik toch tot de conclusie dat of de mijne in alles beter deed of ik gewoon verknocht ben aan mijn eigen Sauerbergertje.
pietjepuk
@van Ittersum voerhekmuurtjes gestort? dat wilde je toch niet?
casejxu
@van Ittersum sauerburger zijn echt wel top machines!!
JappieJo
@van Ittersum die giant was al een hele verbetering dan dat blauwe gevaarte wat ze eerst hadden.
van Ittersum
@JappieJo die kleur machine heb ik niet gekend. Toen hadden ze net deze Giant. Maar het had niet veel gescheeld of hij was "bruin" geweest

(klik om te vergroten)

casejxu
Zijn er wel mensen met ervaring met eurotrac shovel? Ze worden aan alle kanten nieuw aangeboden. Zit degelijk, europees en dacht Kubota torretje der in
weurding
@casejxu waarom zou je het doen. Bv. Eurotrac w11 en weidemann 1140 zijn kwa prijs en prestatie gelijk
casejxu
@weurding omdat we een hele aantrekkelijke aanbieding hebben van een w12. En dan met name de inruil van de ahlmann
weurding
@casejxu marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/… mag je zelf even nadenken waarom er in 125 uur 9000 afgeschreven wordt
casejxu
@weurding daarom de vraag....
pizza power
@casejxu ik weet niet of de kwaliteit van de shovels hetzelfde is als de trekkers want dan zou ik ze mijden die dingen gaan alleen maar kapot. Koppeling bij 60 uur eruit bij 300 motor verrot enz. De lmb hier in de buurt verkocht eurotrac maar die is er mee gestopt omdat er steeds wat mee was.
casejxu
@pizza power dat weet ik ook niet. Daarom vraag ik om ervaringen
weurding
Een w12 is 2200kg ? Ong. Gelijk aan een cx1160..... Zit 2000 2500 euro verschil tussen. Jouw beslissing
+1
casejxu
@weurding kreeg een aanbieding. Verwacht eerdaags offerte van thaler en dan denk ik nog sauerburger
+1
weurding
@casejxu echt... doe je zelf een plezier en koop een merk👍
+1
casejxu
@weurding komt wel goed. Hebben tot nu toe nog niks gekocht. Eerst goed oriënteren en me oude werkgever krijgt sowieso n kans voor n scherp aanbod te doen van n a merk
+1
weurding
@casejxu kijk vooral naar gebruikt wat die Chinese dingen doen dan weet je genoeg suc6
dennisbouter
@weurding maar dat zeide ze van een kato hitachi kubota samsung etc. Vroeger ook, als ik deze eurotrac ziet is het niet te vergelijken met een everun
weurding
@dennisbouter de lichtste van everun heeft er wel wat van, verder is in duitsland de toyo te koop, lijkt er ook sterk op
ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/…
grös
@weurding
Everun heeft nauwelijks bodemvrijheid, en dat soort dingen zijn vaak niet goed uitgebalanceerd, nadeel van een KNIK-shovel is dat ie makkelijk kan omdonderen, en met grote zit je dan veilig , mits je er niet uitvalt in je ROPS cabine, maar zo'n minishoveltje breek je gewoon je benen of nek, zal echt niet de eerste wezen, vorige week nog een boer hier met quad over de kop, been gebroken, weet ook een boer die heeft zo'n voet kwijtgeraakt met zo'n ding, no joke.
weurding
@grös helaas gebeuren in de landbouw ongeacht de grootte van het materiaal nog steeds te veel ongelukken
grös
@dennisbouter
Hitachi en Kubota zijn Japans, die bedrijven bestaan al 100 jaar, dat moet je helemaal niet vergelijken met Chinees, net bedrijven als Toyota, Honda die kunnen zich geen misser veroorloven. Zo'n Chinees Everun bestaat amper 10 jaar, en komt misschien wel uit verschillende fabrieken, daarnaast is China nog een dictatuur op het communistische af, Chinezen knikken altijd ja ook al menen ze er niks van, zo zijn ze opgevoed. En net als Oost-Duitsland komt ook nog steeds amper wat goeds weg, terwijl West-Duitsland een van de grootste industrieën ter wereld is, zelfs, net als Noord-Korea en Zuid-Korea (Samsung, Hyundai, Daewoo), die laatste is verwesterd, net als Kyoti trekkers, ze zijn wel goed, maar nog niet zo goed als Kubota, Hitachi is ook beter als Samsung/Doosan.
Natuurlijk word er in China ook wel wat goeds gemaakt, meestal electronica, maar dan word de fabriek door westerlingen geleid en die doen ook de kwaliteitscontrole en in een televisie zit ook niet zoveel staal en draaiende delen die kapot kunnen gaan of hydrauliekslangen waar 300 bar op komt.
dennisbouter
@grös en waarop bazeer je dat een hitachi beter is als een doosan? Niet alles uit china blijft slecht ze weten daar ook dat als ze hier wat willen verkopen een stap moeten zetten,, ik vermoed dat de fabrikant van die eurotrac shovel die stap heeft gezet, dat vertaald zich dan wel gelijk in een prijskaartje
grös
@dennisbouter
Wat moet ik bazeeren?? 😂 vraag machinisten maar eens waar ze liever op draaien.
Prijs van gebruikte machines, een Doosan is niet slecht, maar het is geen Hitachi of Volvo.
dennisbouter
@grös een volvo is een Samsung en die bezit ik zelf (2007) er staat ec55b pro op, in 1997 stond er SE50 op en was het bijna dezelfde kraan,, ik ken ook een zzp-er die een nieuwe doosan heeft gekocht en een volvo in geruild en dat ging niet puur om geld: een volvo is geen akerman en dat een hitachi/volvo beter zou zijn dan een doosan dat hoor je alleen van machinisten die al een vooroordeel hebben (ik roep ook de hele dag volvo)
Er zijn ook machinsten die helemaal niet anders meer willen dan een doosan
Vollenbroek_Lars
@grös En nog lange geen Liebherr🤪💪🏽💪🏽
+4
van Ittersum
@pietjepuk gisteren net in 5 jaar de gehele stalrenovatie afgesloten met de laatste gedeelte vervanging van de roosters. Wat begon met het dak naar melkstal en stal naar uiteindelijk de roosters. (Nog steeds de gewone roosters voor de critici, ik zie
de anderee niet zitten)

(klik om te vergroten)

grondlozeboer
@van Ittersum strak werk 👌👌
+2
van Ittersum
@grondlozeboer deze jongens waren wel echten, kwart voor zeven ochtends stonden ze op het erf om 7 uur echt los te gaan, zo zie je ze nog maar zelden. Niks geen ff bijkomen of ff bijpraten. Dus dat hield in, dat ik 3 uur eerder eruit moest. En ja, ben tevreden
robbies
@van Ittersum ik zie andere roosters ook niet zitten, maar hier verplicht de provincie ze gewoon. Gezien de reuring rondom stikstof kan het zomaar zijn dat jij ze volgend jaar ook weer mag vervangen.
van Ittersum
@robbies we sluiten niks uit maar niet omdat ik makkelijk ben maar tot heden gaan fosfaatrechten(deels), PAS en nu stikstof en weet ik veel (zover wat er daadwerkelijk bekend is) grotendeels wat langs me heen. Maar ik verwacht indien iedereen moet de fabrikanten met een aanvulling komen voor bestaande roosters en/of andere nieuwe maatregelen die voldoen om die norm te halen. De juiste medicijn komt altijd na het uitbreken van de ziekte , nooit ervoor. Ik boer qua vooruitstrevenheid in de middenmoot, dus de eerste dikste klappen zijn al opgevangen door mijn collega's
bio boer
@van Ittersum je kan er altijd nog een meadow floor van proflex overheen legen als dat nog eens moet
Heb jij de boxen niet vol water zonder afscheiding bij de waterbakken ??
van Ittersum
@bio boer over die roostervloer daar dacht ik ook aan ofschoon ik me daar nog niet in verdiept heb, omdat het nog niet hoeft.

Over die natte boxen: sws zijn deze boxen niet de favoriet maar echt overdadig nat zijn ze ook weer niet. Ik heb het water in de centrale vlotterbak zodanig verlaagd dat daar ca 15 cm water staat. Daarom ben ik weer terug naar die grotere waterbakken ipv de kleine. Ze moeten nu echt het water zoeken ipv te spetteren. Kan bedrog zijn maar de waterbakken blijven ook langer schoon.
Jotke
@van Ittersum

Dan zul jij niet in Brabant zitten. 😉
Anders nam je niet voor nog maar 2 jaar nog gewone roosters.

Ben het overigens wel mee eens. Zie dat potdichte ook totaal niet zitten. Teveel trammelant mee geweest mee ontploffingen enz.
van Ittersum
@Jotke idd, Fryslan.
+1
grös
Als je teveel geld hebt en je zoekt iets wat jou plaagt, gewoon kopen!
Jotke
Hier omgeving zie je veel Giants en Mustang( of Gehl, maar das 't zelfde).

Geen ervaring mee. Hoor wel positieve reacties. Giant is Nederlands, Mustang Amerikaans. Kwaliteit speelt een rol maar ook wat kortbij aan dealers zit zegt veel om wat er rijdt.

Tobroco zit hier paar dorpen verder, Mustang ook.
weurding
@Jotke mustang is nu manitou
Kramer U800
@Jotke Giant is heel degelijk lomp gebouwd gebouwd, en Schäffer is ook een A merk maar minder sterk gebouwd. De baas van een verhuurbedrijf hier een paar kilometer verderop wil niet anders dan Giant shovels met de breedste bandenconfiguratie. En nog krijgen ze het in de verhuur kapot.
Twentsch Land
Goede bekende van mij ... Daar waar hij werkt hebben ze schaffer 4 ton gehad.....was nooit wat mee geweest....nu hebben ze al een aantal jaren 2 giant....zijn woorden..mooi en sterk gebouwd maar veel electra problemen.

@Kramer U800
Kramer U800
@Twentsch Land Ik denk dat jij niet degene bedoeld die ik bedoel 😅 Het verhuurbedrijf die ik bedoel heet: Kees Calis en zit in Bunschoten.
JappieJo
@Kramer U800 doe mij maar een schaffer.
Heb nu 8 jaar een schaffer. Elke 1000 uur moet alleen het voor en achteruit knopje vernieuwd worden. Om de 2000 uur het relais vd rij richting. Startmotor begaf het na 3000 uur. Dat was het dan ook. 1 nadeel hij is te klein gekocht😂
Kramer U800
@JappieJo Er rijd hier on de buurt bij mij nog steeds een hoop Schäffer, zijn ook hele goede shovels. Maar de vertegewoordiger was niet makkelijk. Dat is gelijk een afknapper als je die voor een klant moet leveren, brengt een hoop gezeur met zich mee.
Rickhn
@Kramer U800 wij hebben aan de zaak ook een Schäffer. vind het tot nu toe persoonlijk de fijnste shovel waarmee ik ooit mee heb gewerkt. alleen mis ik de snelwissel nog.
Kramer U800
@Rickhn Dat is wel fijn ja snelwissel, kan er nog opgebouwd worden 😉
Rickhn
@Kramer U800 zou idd kunnen. denk alleen niet dat het er ooit op komt.
Kramer U800
@Rickhn Als je bij een bedrijf werkt weet je vaak hoe dat gaat ja... geen geld of behoefte voor
worteljcb
@JappieJo haha herkenbaar. Thuis ook 2 schäffer minishovel en exact hetzelfde. Knopje en startmotor zijn de problemen. Verder nooit wat. Zijn super machines, erg fijn! Maar heb eerlijk gezegd verder ook nooit wat anders gereden, naast fuchs en dat vond ik niks met een apart rij- en gaspedaal.
Rickhn
@worteljcb wij hebben van het voorjaar de koppakking lek gehad. toen hebben we een avant te huur gekregen... maar dat beviel niemand aan de zaak. sterker nog het viel vies tegen. maar verder houd de schäffer het echt goed uit, als je ziet hoe sommige collega's er mee omgaan.
Kramer U800
@Rickhn Vorig jaar nog een motorwissel gedaan bij een Schäffer waarvan het motorblok helemaal total loss was, eerst ook koppakking stuk en toen kwam de rest...
+1
Rickhn
@Kramer U800 ohh das minder. zo ver was het bij ons nog niet. waarschijnlijk was bij ons de shovel er dan ook wel uit gegaan. bij ons hebben ze toe gelijk het vergrendel systeem van de bak gereviseerd omdat die helemaal was uitgesleten.
+1
grös
@Kramer U800
Is toch een Kubota blok? En die ligt samen met Yanmar in zo'n beetje 95% van de minishovels en kranen toch.
Kramer U800
@grös Ik dacht het haast van wel ja.
Rickhn
@Kramer U800 als het goed is licht er wel kubota in ja.
+1
Kramer U800
@Rickhn Is alweer een jaar geleden. Moest mijn pa ff snel helpen daarmee. Maar klopt idd.
+1
weurding
@grös weidemann heeft veel perkins ook
Jotke
@weurding

Ja weet ik.
Mar Gehl is dezelfde. Alleen wat kleine specificaties. Beide zie je hier veel. Net als Giant. Weidemann enz weinig. Vroeger wel meer. Groter segment her en der Terex/Schaeff.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
139
DEELNEMERS
37
WEERGAVES
0